Vacanta in Israel : locuri interesante de vizitat

Vacanta in Israel : locuri interesante de vizitat
 
 

A fi turist in Israel nu inseamna sa explorezi doar cele mai cunoscute orase Ierusalim si Tel Aviv. Israel inseamna mult mai mult decat atat. Are o multime de muzee, parcuri nationale, rezervatii naturale, locuri sfinte, ruine si orase vechi.

Este o destinatie turistica de peste 3000 ani, conservata intr-un mod care iti da posibilitatea sa retraiesti istoria in fiecare clipa.

Pentru ca o tara atat de bogata nu se poate rezuma decat la doua orase mari, m-am gandit sa fac un rezumat cu locuri foarte interesante din Israel, ocolind aceste doua metropole.

Tiberias si Marea Galileei

Israel

Dupa traditia crestina Iisus a facut cateva miracole in districtul Tiberias, transformandu-l intr-un important loc de pelerinaj. Este un oras modern, aflat pe tarmul vestic al Marii Galileei, care este cel mai mare lac de apa dulce din lume. Prin bazinul sau curge si Iordanul, raul in care a fost botezat mantuitorul.  

Tiberias gazduieste si cateva parcuri nationale care pot fi vizitate:

  • Parcul National Hamat
  • Parcul National Beit Shen`an
  • Parcul National Cochav Hayarden
  • Parcul National Gan Hashlosha
  • Parcul National Korazim
  • Parcul National Kursi
  • Rezervatia Naturala Hula

Alte puncte de atractie din zona sunt: Muzeul Man in the Galilee, Sinagoga Chamat Tiberias, site-ul arheologic Korazim, Parcul Acvatic Gai Beach si Fabrica de sucuri naturale din Keshet. 

Raul Iordan si Promenadele Ami

Promenadele Ami se afla de-alungul raului Iornan. Este de fapt un traseu de aproximativ un kilometru si jumatate, intre podurile Kibbutz Amir si Kibbutz Kfar Blum, doua locuri cu mare semnificatie istorica. Daca iti place sa te plimbi, nu rata acest traseu…raul Iordan este unul din elementele principale ale Israelului, cu o mare incarcarcatura istorica si religioasa.

Banias

Israel

Este o rezervatie naturala acoperita de cascade, care pentru mult timp au fost unele din principalele surse de alimentare cu apa a Israelului. Abundenta de cascade si traseele cu vegetatie neatinsa pot fi vizitate pe tot parcursul anului, atat cu indrumarea unui ghid turistic, cat si individual.

Metulla

Israel

Este un orasel din nordul Israelului, inconjurat de livezi cu migdali si maslini, intre orasele biblice Dan, Abel Bet Maacah si Ljon. Este o zona cu numeroase trasee biblice, poti vizita cascade, pesteri, kilometri de podgorii, mai mult, chiar si fabrici de vinuri. Este un loc linistit, pitoresc, care reuseste sa te intoarca in timp.

Israelul de astazi este o combinatie intre miracol si tehnologie, intre istoria antica a iudaismului si viitor. Este o tara care are atat de multe de oferit, este pacat sa te limitezi doar la un pelerinaj.


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers