Vacanţă în Grecia: Mănăstirile de la Meteora

Vacanţă în Grecia: Mănăstirile de la Meteora
 
 

Multă lume îşi petrece vacanţa de vară în Grecia... majoritatea stau cu burta la soare şi cam atât! Tongue Out Cum eu nu sunt genul de persoană care să se relaxeze prea mult timp, am dat bronzul pe câteva excursii în vacanţa din acest an în Grecia: una la Meteora şi una la Muntele Olimp.

Meteora a fost cu siguranţă locul care mi-a rămas în suflet, nu neapărat pentru spiritualitatea locului (pentru că erau prea mulţi turişti ca să te simţi evlavios), ci pentru frumuseţea sa, pentru efectul ăla de WOW, care te ţine cu gura căscată în orice direcţie priveşti!

Câteva informaţii despre Meteora

Meteora

Meteora este o regiune unică în Grecia, aflată în Câmpia Thesalia (Grecia centrală). Cel mai apropiat oraş se numeşte Kalampaka şi se află chiar la poalele stâncilor pe care stau celebrele mănăstiri. În traducere din limba greacă, meteora înseamnă la mijloc spre cer/suspendat... simbolic pentru amplasamentul mănăstirilor.

Complexul de mănăstiri ortodoxe este al doilea cel mai mare după Muntele Athos şi este format din 6 mănăstiri, construite cu multă îndemânare pe vârfurile stâncilor. Cea mai mare mănăstire este Sfânta Mănăstire a Marelui Meteor şi, aşa cum îi spune şi numele, este cea mai mare din întregul complex. Celelalte mănăstiri sunt dedicate anumitor sfinţi, astfel că le poartă şi numele: Mănăstirea Varlaam, Mănăstirea Rousanou, Mănăstirea Sf. Nicolae, Mănăstirea Sf. Ştefan şi Mănăstirea Sf. Treimi.

Sfânta Mănăstire a Marelui Meteor

Sfânta Mănăstire a Marelui Meteor

De departe cea mai impresionantă dintre toate, Mănăstirea Marelui Meteor sau Schimbarea la faţă este principalul punct de atracţie pentru turişti! Intrarea costă 3 euro (la fel ca în cazul fiecărei mănăstiri), iar femeile trebuie să poarte o fustă şi să-şi acopere umerii pentru a intra (dacă nu eşti îmbrăcată adecvat, la intrare vei primi cele necesare pentru a te acoperi). Există tururi ghidate în mai multe limbi străine, inclusiv română, care durează aproximativ 30 minute, după care te poţi plimba în voie prin mănăstire, poţi face poze şi îţi poţi cumpăra suveniruri de la magazinul mănăstirii.

Toate mănăstirile sunt deschise vizitării contra taxei de 3 euro, iar în rest poţi explora stâncile din împrejurimi, care îţi vor oferi numeroase peisaje breathtaking! Laughing


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers