Vacanţă în Grecia: Cada lui Zeus de pe Muntele Olimp

Vacanţă în Grecia: Cada lui Zeus de pe Muntele Olimp
 
 
 

Pentru că picioarele mele nu prea voiau să stea la soare şi pentru că nici vremea nu a ţinut cu noi în mod special în ziua respectivă, pentru una dintre zilele de vacanţă în Grecia am ales o plimbare la Muntele Olimp, după cea pe care o făcusem deja la Meteora. Traseul urma să treacă pe la Cada lui Zeus şi apoi să urce la Cabana Stavros (992m altitudine) şi la Mănăstirea Sf. Dyonisos.

Din păcate vremea ceţoasă şi rece ne-a furat promisiunile ghidei că vom vedea marea de la Cabana Stavros... dar dacă te zgâiai bine în zare (şi ştiai că marea e acolo) parcă-parcă o vedeai prin ceaţă. Anyway, Cada lui Zeus a fost principalul motiv pentru care am ales excursia la Olimp, aşa că hai să vă povestesc de acolo! Smile

Cada lui Zeus pe Muntele Olimp

Cada lui Zeus

Traseul spre Cada lui Zeus porneşte din Oraşul de piatră, adică Litochoro, un orăşel frumos cu străduţe pietruite, care face urcarea destul de uşoară furându-ţi ochii cu peisajele sale spre munte şi cu şirurile de căsuţe drăguţe.

Din oraş se trece într-o mică pădure, unde este marcată şi intrarea în Parcul Naţional Olimp... cam puţine semne informative pentru un astfel de loc, din punctul meu de vedere, dar grecii ştiu mai bine! Smile Traseul merge apoi prin pădure şi de-a lungul stâncilor, pe marginea canionului râului Enipeas.

Finalul traseului este la Cada lui Zeus, pe care nu ai cum să nu o remarci: o cascadă în 3 trepte destul de mică, dar frumoasă, care formează câteva locuri în care apa este destul de adâncă pentru a căpăta o culoare desprinsă din legende! Şi cum ar putea fi altfel din moment ce aici se scălda în vremuri de legendă Zeus cu nimfele sale! Tongue Out

Poze deosebite de la Cada lui Zeus

City break romantic la Veneția

City break romantic la Veneția

3 nopți cazare, mic dejun, zbor din Timișoara și Cluj Napoca
de la 145 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.