Vacanță în Grecia: cele mai frumoase atracții turistice din Corfu Town

Vacanță în Grecia: cele mai frumoase atracții turistice din Corfu Town
 
 

Pentru mine nu există vacanță de vară fără măcar câteva zile la plajă, într-un loc frumos. Grecia este una dintre destinațiile mele favorite de vară, iar astăzi am să vă port printr-un tur al capitalei insulei Corfu... Corfu Town.

Orașul Corfu se află în estul insulei cu același nume, fiind flancat de două fortărețe impunătoare. Corfu Town nu este prea mare, așa că poți foarte ușor să-l parcurgi la pas. Cum altfel vei putea să-i descoperi toate secretele? Iată, așadar, ce atracții turistice din Corfu Town am vizitat în vacanța mea în Grecia.

Centrul vechi din Corfu Town

Centrul orașului Corfu este un labirint de străduțe întortocheate pietonale, invadate de terase și standuri de magazine. Nici nu se pune problema să vizitezi acest loc cu mașina, așa că, dacă ajungi în Corfu Town cu propriul autovehicul, sfatul meu este să-l lași în prima parcare pe care o găsești, deoarece pe măsură ce te apropii de centru, locurile de parcare sunt din ce în ce mai puține.

Odată ajuns în centrul istoric pregătește-te să dai de o mulțime compactă de turiști și localnici. Aceasta este sufletul orașului, locul în care vei descoperi șarmul și atmosfera specifică insulei Corfu. Nu trebuie decât să te rătăcești pe aleile înguste, iar din când în când să te oprești pe o terasă pentru a savura o cafea sau o limonadă.

Insula Corfu

Biserica Sf. Spiridon

Corfu Town, la fel ca majoritatea orașelor din Grecia, se mândrește cu o multitudine de biserici frumoase. Dar, de departe cea mai interesantă este Biserica Sf. Spiridon sau Agios Spiridon. Aflat în nordul centrului istoric, acest lăcaș de cult este numit după sfântul orașului. Biserica Sf. Spiridon a fost construită în 1589 și este ușor de recunoscut printre clădirile în stil venețian ce predomină în zonă, grație turlei roșii înalte. În interior poți vedea moaștele Sf. Spiridon, într-un sicriu din argint, acestea fiind și cele mai îndrăgite atracții turistice din Corfu Town.

Biserica Sf. Spiridon

Citadela

Așa cum spuneam înainte, Corfu Town este străjuit de două fortărețe impunătoare. Cea mai importantă este Citadela sau Fortăreața Veche, care se înalță pe o peninsulă accidentată, în estul centrului vechi. Această Citadelă a fost construită de venețieni în 1546, pe locul unui castel mai vechi. Pentru a ajunge la fortăreață trebuie să traversezi un pod, ce se întinde peste un șanț cu apă de 40 de metri lățime, numit Contrafossa. Odată ajuns în Citadelă vei avea impresia că te afli în evul mediu. În interiorul fortăreței am vizitat o mică biserică ce seamănă mai de grabă cu un templu doric. De asemenea, din cel mai înalt punct al fortăreței, unde se află și un far, poți admira cele mai spectaculoase priveliști peste Corfu Town și Marea Ionică.

Citadela

Fortăreața nouă

Cealaltă fortăreață ce mărginește Corfu Town este... Fortăreața nouă. Totuși, nu vă imaginați o clădire modernă. Această citadelă a fost construită trei decenii după prima fortăreață, în 1577, astfel că este... ceva mai nouă. Fortăreața nouă se află în partea opusă a celei vechi, traversând centrul orașului, și este cocoțată pe un deal. Aici te poți plimba printre zidurile și coridoare vechi de secole și poți admira mușuroiul de acoperișuri din teracotă. În fața fortăreței se află o piață unde poți cumpăra fructe și legume proaspete.

Fortareata noua

Palatul Regal

Una dintre cele mai interesante atracții turistice din Corfu Town este Palatul Regal. Această clădire neoclasică din secolul XIX se află în capătul esplanadei ce leagă centrul istoric de Citadelă. Astăzi, superba Palatul Regal din Corfu Town găzduiește Muzeul de Artă Asiatică, unde poți admira picturi, porțelanuri și sculpturi chinezești, japoneze și indiene. După ce te saturi de atâta frumos, fă și o plimbare pe esplanadă, numită și Spianada, care este un spațiu verde vast, considerat a doua cea mai mare piață din Europa.

Palatul Regal Corfu Town

Din punctul meu de vedere Corfu Town este o alegere excelentă pentru o excursie de o zi în timpul vacanței în Grecia. Aici vei putea descoperi frânturi din cultura locală și adevărata atmosferă a insulei, dincolo de stațiunile turistice.

Tu ai vizitat Corfu Town? Povestește-ne în comentarii ce atracții turistice din Corfu Town te-au impresionat cel mai mult!


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers