Vacanta in Gran Canaria la hotelul Beverly Park

Vacanta in Gran Canaria la hotelul Beverly Park
 
 

Articol realizat de prietenul nostru Mircea Poiana. Articolul face parte din seria de articole inscrise la concursul Te trimitem 7 zile cu 7 prieteni la cabana in Retezat.

Personal nu cred ca un concediu poate fi reusit, fara a fi unul complet. Si cand zic complet ma refer la cazare, masa, divertisment. Si totul fireste nu numai in limita bugetului, ci sa lase si un placut sentiment ca e un concediu, plus o mica afacere. Dar asta este fireste doar o parere personala.

In anul 2010, experienta din Gran Canaria ( parte din insulele Canare ), la hotelul Beverly Park, impreuna cu o masina inchiriata, ne-au creat o foarte frumoasa impresie. Insula era de mult acolo, asteptandu-ne.

Nu putine au fost insa si surprizele, sau sincronizarile la limita, dar toate acestea cumulate au intregit o experienta reusita. Astfel nu am ratat nici un zbor,  si nici n-am intrat cu masina in vreo prapastie.

Zborul consta intr-o legatura la Madrid intre Wizzair si Iberia, in vremea cand aceasta din urma, oferea zborul dus-intors pana in insula cu 100 de euro de persoana. Si da, de ce sa nu umplu si cu cifre aceasta istorisire. De multe ori citesc aventurile unora, si nu pot evalua de pot sa iau si eu parte la unele similare, ca mi se ofera doar informatii de genul “ bine ca am luat biletul din timp “, si asta nu ajuta.

Ei bine Wizzairul a fost parca 130 de euro de persoana.

Am gasit eu atunci un site, ii zice www.canarias.com, unde in 489 de euro aveam 9 nopti cazare,  in cele 3 stele , cu demipensiunea  delicioasa , si ce e mai important, pentru ambele persoane, eu si Lore. ( eu fiind un mare optimist, mai ales atunci cand e posibil sa dau de o afacere buna,  nu am luat decisive in seama faptul ca primeam raspunsuri pe mail de la acest site de la o doamna Kozirkova, care imi spunea ca are sens faptul ca daca selectez limba spaniola pe site, e posibil ca preturile sa fie mai mici, ei bine, asa am luat biletele, cu google translate, si cu emotii ).

La fel de important e ca la capitolul divertisment trebuie inclus obligatoriu golful, si nu cel Persic, ci obsesia mea de a lovi mingea cu crosa, dupa propria indemanare, sau lipsa a ei.

Ei bine, nu a fost lucru rau ca am jucat pe cel mai vechi teren de golf din Spania, Real Club de golf de Las Palmas, impresionant, la fel a lui “casa a clubului”  , El Cortijo unde am depasit niste grupuri de asiatici care se miscau cu viteza de crestere a bonsaiului, la limita sa fuga dupa noi cu crosele, ca se simteau jigniti, i-am parat insa ca erau 4 in buggy  , Anfi Tauro deosebit de frumos, dar cel mai dificil dintre cele 4 jucate, si Salobre Sur, un fel de golf resort. In cele aprox 3,5 ore x 4 = 15 ore, m-am simtit bine, cumulate, aproximativ o ora si asta pentru aproximativ 500 de euro in total, ceea ce nu a fost tocmai o afacere. Dar obsesia si-a cerut hrana, nu intra in prezumptia de afacere buna. Atat cu golful.

Cu mica masina inchiriata ne-am aventurat pe culmile vulcanice, atat cat sa constatam ca avem rau de serpentine si sa apreciem suplimentar nisipul lovit de apa si soare. Totusi am intalnit si asezari pitoresti, in munti, de exemplu localitatea Teror.

Masina inchiriata, un Opel Corsa, in jur de 150 de euro ( ma gandesc ca iti vine sa ai incredere, ca firma, sa inchirizi masini pe o mica insula ), de aici si pretul bun. Sosele de asemenea bune, cat si faptul ca oricat ai vrea sa rulezi masina, in 300 de km ai epuizat probabil tot ce era de vazut, fie ele 9 zile, cat o ai inchiriata, sau 15.

Mancarea buna, face ca dimineata sa o incepi cu entuziasm si seara sa ai o privire obosita satisfacut. Si asta fara indulgenta ne-a fost oferit. Am observat in ultimii ani o tendinta destul de neplacuta totusi ca lichidele, in parte, sa fie tarifate separate, dar nu e insa suparator totusi, ca pentru o carafa indestulatoare de vin, pentru doua persoane, sa dai 4 euro. Cafeaua nu era grozava.

Si nemaivorbind de micile surprize, cum ar fi sa ajungi la 9 dimineata la hotel, si sa te duci la receptie, doar asa sa vezi cum va fi hotelul in care vei fi cazat, si sa fi surprins ca esti invitat sa mergi in camera. Adica chiar asa, fie ea politica hoteliera de a accepta intrarea in camere a oaspetilor incepand cu ora 14, de ce totusi daca camera e libera sa nu intrii la 9, nu am stiu, dar ne-am bucurat.

Wizzairul la dus a intarziat cat sa fiu la limita exasperarii, si sa luam la Madrid de la un terminal la altul un taxi cu 20 de euro, dar daca face ca totul sa mearga mai departe bine, de ce nu? desi pe ceasul taxiului individului scria 10 euro, cat despre zborul de Iberia, ei bine,  a intarziat si el.

E neplacut sa ajungi la 3 noaptea intr-o destinatie de vacanta. Dar daca e singura alternativa rezonabila ce o gasesti, o accepti bucuros. Si atunci e frumos cand la firma de inchirat masini, sa vezi o coala A4, in care scrie ca de la 8 dimineata ma vor asteapta, si ca nu s-au bucurat nici ei ca a intarziat avionul, dar nici nu erau foarte suparati, se mai intampla. Dar suferintele urmate de bucurii, sunt probabil secretul.

Asa e si golful.

Daca ti-a placut articolul acorda-i autorului un vot de incredere (apasa LIKE) care ii poate aduce lui MIRCEA POIANA un concediu de 7 zile la cabana Pin Alpin in Retezat.


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers