Vacanța în Egipt: 10 locuri de vizitat în țara faraonilor

Vacanța în Egipt: 10 locuri de vizitat în țara faraonilor
 
 

Egiptul este o ţară interesantă şi însorită care a dat lumii poveşti cu faraoni şi zei, statui, piramide şi numeroase mistere de dezlegat. Destinaţie turistică populară datorita climei şi atracţiilor arheologice, Egiptul se află mereu în topul preferinţelor călătorilor. Iubitorii de istorie vor fi încântaţi de moştenirea lăsată de civilizaţia antică, iar iubitorii de relaxare vor fi răsfăţaţi de plajele cu nisip fin şi apa de un albastru azuriu. Iată 10 locuri pe care să le vizitezi în vacanța ta în Egipt!

Oraşul Cairo

Capitala Egiptului, oraşul Cairo îşi găseşte cu siguranţă un loc principal pe lista noastră de atracţii turistice. Un oraş extrem de aglomerat cu o activitate neîncetată şi viaţă vibrantă, Cairo este locul în care trebuie să admiri frumuseţile… din viteză. Mulţimile de oameni se compară cu mulţimile din New York. Pentru o doză de istorie şi informaţii preţioase, vizitează Muzeul Egiptean, care ascunde comorile lui Tutankamon, şi Muzeul Cairo. În Egipt, spre deosebire de alte oraşe în care istoria are un rol principal, vei găsi presărate din loc în loc dovezi ale perioadelor demult apuse. O astfel de dovadă este şi statuia lui Ramses din faţa gării centrale. Dacă doreşti să afli mai multe despre religia egipteană, în Cairo ai nu mai puţin de 500 de locuri în care poţi face acest lucru, adică 500 de moschei. Una dintre cele mai frumoase este Moscheea de Alabastru, din citadela oraşului.

Cazare pentru vacanţa ta din Cairo:

ghiduri-turistice.info
 •  Milano Hostel - 77 de lei pe noapte / cameră dublă. L-am ales pentru că preţul este extrem de rezonabil, perfect pentru vacanţe mai lungi.
 • Blue Bird Hostel - 94 de lei pe noapte / cameră dublă. În acest preţ este inclus şi transferul de la / la aeroport.
 • Hotel Grand Royal - 133 de lei pe noapte / cameră dublă. L-am ales deoarece pare mai drăguţ şi mai luxos decât celelalte, la un preţ rezonabil.

Cairo din Egipt

Piramidele din Giza

Complexul de piramide de la Giza sau Piramidele lui Keops sunt o destinaţie turistică extrem de populară. Marea Piramida din Giza face parte din cele 7 Minuni ale Lumii Antice, păstrată în cele mai bune condiţii. Construită în anul 2560 î.Hr, are aproape 147 de metri înălţime şi e cea mai înaltă construită de om. Interiorul piramidei este împărţit în Camera Regelui, Camera Reginei, Marea Galerie şi numeroase coridoare şi camere secrete.

Tot platoul din Giza poţi admira și măreţul Sfinx. Există numeroase teorii care încearcă să explice apariţia Sfinxului. Unii egiptologi spun că acesta a fost construit în timpul celei de a IV-a dinastii, pe când alţii spun că este opera unei civilizaţii mai vechi şi mai evoluate. Cu corpul unui leu şi capul unui rege sau zeu, acesta veghează între piramide. 

Cazare în Giza cu vedere către piramide:

giza cazare
 • Sphinx Guest House Giza - 129 lei pe noapte / cameră dublă. L-am ales deoarece priveliştea pe care o poţi avea dimineaţa către piramide este grozavă.
 • Pyramids Loft Homestay - 129 lei pe noapte / cameră dublă. L-am ales tot datorită proximităţii față de Platoul Giza/
 • Grand Pyramids Hotel**** - 142 de lei pe noapte / cameră dublă. L-am ales deoarece are piscină proprie.

Giza piramide din Egipt

Abu Simbel

Complexul arheologic Abu Simbel poate fi găsit în Nubia. Acesta este format din două temple tăiate direct în piatră, din timpul domniei lui Ramses al II-lea. Cele patru statui gigantice de la intrare îl înfăţişează pe Ramses, iar mici statui cu membrii familiei sale se găsesc între picioarele celor mai mari. Un element ce dă unicitate acestui templu spectaculos este modul în care soarele luminează cele patru statui din interiorul templului.

La o mică distanţă de acest loc, găsim un templu mai mic, numit Templul zeiţei Hathor din Nubia. Hathor este considerată a fi zeiţa frumuseţii şi dragostei, iar Ramses i-a dedicat ei, şi prin asociere soţiei lui, Nefertari, acest templu.

Cazare in apropierea Templului Abu Simbel:

cazare Abu Simbel
 • Hotel Tuya - 215 lei pe noapte / cameră dublă, aflat la o distanţă de 1 kilometru de templu.
 • Hotel Nefertari**** - 343 de lei pe noapte / cameră dublă, care are şi piscină.

Abu Simbel templu si statui

Templul zeiţei Hathor din Dendera

Templul zeiţei Hathor din Dendera este deosebit, cu totul diferit de alte atracţii turistice din Egipt. Deoarece se află în Qena, o zonă mai rar găsită în circuitul turistic, acest loc spectaculos este în stare brută, naturală, nealterată de oamenii perioadei moderne. Conservat extrem de bine, Complexul Dendera este format din Templul lui Hathor, Templul naşterii lui Isis, Lacul Sacru, Porţile lui Domiţian şi Traian.

Dendera Hathor

Sharm el-Sheih

Aflat în partea sudică a Peninsulei Sinai, Sharm el-Sheih este una dintre cele mai populare staţiuni cu deschidere la Marea Roşie. Aici te poţi bucura de soare şi plajă, lenevind pe şezlonguri cu o băutură răcoritoare în mână. Dacă eşti mai activ, Sharm el-Sheih este locul perfect pentru scufundări acvatice sau canotaj.

Cazare cu preţuri sub 100 lei pe noapte în Sharm el-Sheih:

cazare Sharm el Sheih
 • Hotelul Regency Sharm** - 69 lei pe noapte / cameră dublă. Hotelul are multe facilităţi, toate incluse în acest preţ mic.
 • Resortul Coral Hills**** - 77 lei pe noapte / cameră dublă. Hotelul este unul luxos, de tip resort.
 • Hotelul Naama Inn*** - 86 lei pe noapte / cameră dublă. Hotelul este la 5 minute de plajă.

Cazare de lux în Sharm el-Sheih:

ghiduri-turistice.info
 • Faraana Heights Resort**** - 257 lei pe noapte / cameră dublă. Hotelul are multe facilităţi, toate incluse în acest preţ mic. Mâncarea şi băutura sunt în regim all-inclusive.

scufundari Marea Rosie Egipt

Templul din Luxor

Ridicat în timpul domniei faraonului Amenhotep al III-lea, Templul din Luxor este o clădire reprezentativă pentru egipteni.  Aflat pe malul Nilului, acest complex de monumente a fost construit în jurul anului 1400 Î.Hr. Clădire dedicată regalităţii, Templului din Luxor trebuie vizitat în câteva ore dedicate numai acestuia. Numeroasele hieroglife egiptene şi statui ale zeilor şi regilor te vor fascina dincolo de orice închipuire.

Cazare în Luxor:

luxor cazare egipt
 • Hotelul Pyramids Luxor - 73 lei pe noapte / cameră dublă. Preţul este de nerefuzat!
 • Hotel Nile View - 77 de lei pe noapte / cameră dublă. Camerele sunt extrem de spaţioase şi au terasă proprie!
 • Lotus Luxor Hotel*** - 129 de lei pe noapte pe cameră dublă. Pentru turiştii pretenţioşi, oferta trebuie să conţină şi un hotel de lux!

templu Luxor

Valea Regilor

La vest de Nil putem găsi Valea Regilor, loc în care, de-a lungul unei perioade de 500 de ani, au fost construite morminte pentru faraonii şi nobilii din Noul Regat Egiptean. Cel mai faimos dintre acestea, care a pus Valea Regilor pe harta în 1922 este mormântul lui Tutankamon. În religia egipteană se consideră că obiectele cu care o persoană este îngropată vor servi ca monedă de schimb pentru cumpărarea unui loc în Paradis, de la zeul Anubis. Este extrem de interesant să observi care au fost obiectele cu care au fost trimişi cei îngropaţi în lumea de apoi în Valea Regilor. Pe pereţi, se poate vedea o reprezentare în imagini a călătoriei sufletului către Eden. Dacă în vacanța ta în Egipt vrei să stai în apropierea acestui obiectiv turistic important, te vei caza tot în Luxor.

Valea Regilor din Egipt

Hurghada

Iniţial, Hurghada a fost un sat pescăresc. În 1980, devine important centru turistic din Egipt. Aici, te poţi bucura de mare şi plajă chiar şi în extra-sezon, perioada călduroasă fiind mai lungă decât în zona temperată din ţară.  Pe lângă numeroasele variante în care te poţi bucura de soare, fie pe plajă, fie pe teritoriul hotelului sau resortului la care eşti cazat, această staţiune mai oferă câteva surse de distracţie. Poţi să faci scufundări pentru a admira sutele de specii de peşti tropicali care zburdă în jurul uneia dintre cele mai frumoase bariere de corali din lume, aflată nu departe de plaja din Hurghada. Tot de aici poţi porni în excursii de tip safari în regiunea deşertică înconjurătoare.

Cazare pentru vacanţa ta în Hurghada:

hurghada oferte

 

Cazare de lux în staţiunea Hurghada:

hurghada oferte cazare
 • Al Nabila Grand Bay Makadi Hotel & Resort***** - 160 lei pe noapte / cameră dublă. Acest resort are acces la plajă privată proprie, are un aquapark propriu şi camere dotate cu toate facilităţile de care un turist ar putea avea nevoie într-o vacanță în Egipt. Aici poţi beneficia de servicii de parcare, room service, fitness, incluse în acest preţ.

hurghada oferte

Alexandria

Al doilea oraş ca mărime din Egipt, Alexandria este un oraș într-o continuă dezvoltare. Întemeiat în jurul anului 332 Î.Hr. de Alexandru cel Mare, Alexandria este un renumit centru cultural. Oraşul vechi este în subteran, acoperit de oraşul nou. Din păcate, cele mai importante obiective turistice de aici nu mai pot fi vizitate, deoarece scufundarea unei fâşii de litoral a făcut ca aceste simboluri elene să dispară. Este vorba, desigur, despre Farul, Biblioteca şi Muzeul din Alexandria. Cea mai înaltă clădire a epocii, Farul din Alexandria era impozant prin mărime, iar în vârful său se găsea o statuie de 7 metri a lui Poseidon şi Biblioteca din Alexandria era cea mai mare bibliotecă a Antichităţii, cu peste 900.000 de pergamente.

Cazare în oraşul Alexandria:

cazare oferte Alexandria
 • Fouad Hotel - 63 lei pe noapte / cameră dublă. Preţul e ideal!
 • Helnan Palestine Hotel***** - 77 lei pe noapte / cameră dublă. Hotelul este unul luxos, modern, situat pe malul mării.
 • Glim Alexandria - 300 lei pe noapte / cameră dublă. Hotelul este la 5 minute de plajă.

alexandria in egipt

Fotografie preluata de pe all-that-is-interesting.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Mânăstirea Sfânta Ecaterina

Pe Muntele Sinai vei găsi un lăcaş de cult creştin, oriental, chiar la baza Muntelui lui Moise. Acest loc a fost ales pentru construirea mânăstirii, fiindcă se credea că este locul în care profetul Moise a văzut Rugul Aprins. Aici, viaţa monastică nu a fost întreruptă, motiv pentru care a fost adăugat în 2002 pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Mânăstirea Sfânta Ecaterina din Muntele Sinai a servit ca inspiraţie pentru Spătarul Mihai Cantacuzino, care, după ce a făcut un pelerinaj aici, impresionat de frumuseţea şi spiritualitatea acestui loc, a ctitorit în 1695 Mânăstirea Sinaia.

Manastirea Sf Ecaterina muntii Sinai Egipt

Idei bonus:

 • Dacă vizitezi zona Munţilor Sinai, fie că ajungi la Mânăstirea Sfânta Ecaterina sau nu încearcă să vezi răsăritul sau apusul din vârful muntelui.
 • În jurul templelor te vor tenta diverşi antreprenori cu plimbări cu cămila. Alege plimbările pe nisip fin, în locul celor pe zonă împietrită. Acesta e un factor important care contribuie la confortul tău!

Tu ce alte locuri interesante din Egipt ai mai adăuga listei noastre?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers