Vacanță în Bruxelles: 8 excursii de o zi din capitala Belgiei

Vacanță în Bruxelles: 8 excursii de o zi din capitala Belgiei
 
 

Sufletul Uniunii Europene, Bruxelles este un oraș fascinant cu multă cultură și locuri minunate pentru toate gusturile. Fie că ești pasionat de artă, arhitectură, viața de noapte sau grădini și parcuri mari, capitala Belgiei îți satisface toate poftele. Totuși, față de alte metropole europene, Bruxelles nu este un oraș foarte mare, așa că în timpul city break-ului tău poți foarte ușor să-ți rezervi măcar o zi pentru o excursie în alt loc minunat din Belgia. Fie că vrei să descoperi puțin din istoria Țărilor de Jos, vrei să explorezi un alt oraș fermecător sau vrei să-ți petreci ziua în natură, noi îți propunem opt excursii de o zi din Bruxelles, care cu siguranță te vor impresiona.

Citește și: Bruxelles în 3 zile: 15 atracții turistice minunate pe care trebuie să le vezi

Bruges

Considerat drept unul dintre cele mai pitorești orașe din Belgia, Bruges este destinația perfectă pentru o excursie de o zi din Bruxelles. În mare parte pietonal, acest orășel pare să fi rămas prins în timp. Bruges trebuie explorat pe jos, fiind înconjurat de un canal uriaș, astfel încât nu prea ai șanse să te rătăcești. În piața centrală sau Grote Markt vei găsi faimosul turn din Bruges. Dacă poți urca cele 366 de trepte, vei fi răsplătit cu cele mai frumoase priveliști din oraș. Centrul vechi al orașului se află pe lista de patrimoniu UNESCO, astfel încât vei avea ocazia să admiri o mulțime de clădiri istorice minunate.

Din Gara Centrală din Bruxelles poți lua trenul direct până în Bruges. O călătorie durează aproximativ o oră, biletul fiind între 9 și 14 euro.

Bruges

Fotografie preluata de pe Depositphotos. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Castelul Laarne

La doar 55 de kilometri de Bruxelles vei descoperi unul dintre cele mai pitorești castele din Belgia. Laarne este o fortăreață pentagonală, construită în secolul XI pentru a apăra orașul Gent, fiind refăcută șase secole mai târziu. Astăzi, ai ocazia să te plimbi prin cele două curți interioare uriașe, interiorul fiind un adevărat muzeu cu decorațiuni flamande și franceze, inclusiv tapiserii din secolul al XVI-lea și vase belgiene și franceze din secolul al XV-lea până în secolul al XVIII-lea.

Dacă vrei să faci o excursie de o zi la Castelul Laarne, poți lua un tren din Bruxelles până în localitatea Wetteren, iar de acolo mai trebuie să iei un tren până în orașul Laarne. În total, excursia durează aproximativ o oră și 50 de minute, iar biletele sunt între 9 și 12 euro.

Excursii de o zi din Bruxelles

Fotografie preluata de pe merlinandrebecca. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Aalst

Fosta capitală a regiuni autonome Flandra, Aalstat se întinde pe malurile râului Dender fiind un orășel mai liniștit, faimos mai ales pentru comerțul cu flori. Primul loc pe care trebuie să-l vezi în Aalst este Piața de flori sau Bloemenveilingshal, un spectacol incredibil de culoare și parfum, ce are loc în fiecare dimineață în Albrechtlaan. În Piața Centrală (numită tot Grote Markt) trebuie să admiri clădirea primăriei, cea mai veche clădire administrativă din Belgia, ce datează din 1225. În apropiere poți vedea și Biserica Sf. Martin, ce găzduiește o serie de picturi semnate de cei mai importanți artiști flamanzi.

Pentru a ajunge în Aalst, poți lua trenul din Gara Centrală din Bruxelles. O călătorie durează aproximativ 40 de minute, iar biletul costă între 4 și 8 euro.

Aalst

Fotografie preluata de pe blog.kudoybook.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Grădina Botanică din Meise

Cunoscută înainte drept Grădina Botanică Națională a Belgiei, acest parc superb se află în suburbia Meise, la 14 kilometri de Bruxelles. Grădina Botanică din Meise a fost inaugurată în anii ’50, iar serele și spațiile verzi sunt grupate în jurul uni castel din secolul al XII-lea și a unui lac pe domeniul Bouchard, unde a locuit Împărăteasa Charlotte de Mexic, după ce a fugit de Revoluția Mexicană. În această grădină botanică vei găsi peste 10.000 de plante aranjate în funcție de originea geografică. Printre cele mai interesante se numără o colecție de plante de apă și mlaștină găzduite în sera Victoria și plantele tropicale și subtropicale din Palais des Plantes.

Dacă vrei să petreci o zi în natură, poți lua autobuzul 251 din stația Yser, din Bruxelles. Călătoria durează în jur de 25 de minute, iar prețul unui bilet este 3 euro.

Grădina Botanică din Meise

Fotografie preluata de pe riebedebie.be. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Antwerp

O călătorie de 45 de minute cu trenul te duce în Antwerp, un oraș cunoscut drept centrul economic al Belgiei. Aici vei găsi o industrie a modei în plină dezvoltare, precum și unul dintre cele mai importante centre de comerț al diamantelor din lume. Totuși, asta nu înseamnă că în Antwerp nu vei descoperi și o mulțime de atracții culturale. Dacă ești pasionat de artă, aici ai ocazia să vezi casa în care a trăit pictorul baroc Rubens – Rubenshuis, precum și Muzeul Regal de Arte Frumoase.

Pentru a ajunge în Antwerp din Bruxelles, ai la dispoziție trenuri directe la fiecare jumătate de oră, un bilet fiind între 6 și 9 euro.

Antwerp

Fotografie preluata de pe Depositphotos. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Muzeul Regal al Africii Centrale

Unul dintre cele mai fascinante muzee din Belgia se află în orășelul Tervuren, la 13 kilometri de Bruxelles. Muzeul Regal al Africii Centrale sau Musée Royal de l'Afrique Central este găzduit într-un palat superb, realizat în 1910, la cererea regelui Leopold al II-lea. Muzeul este o colecție comprehensivă ce derivă în mare parte din coloniile belgiene din Congo. Colecțiile cuprind exponate de arheologie, floră și faună, minerale, etnografie și artă specifice culturilor din Africa Centrală. Printre cele mai interesante se numără secția de minerale, precum și colecția de măști din lemn și figurinele din fildeș. După ce te saturi de atâta cultură, poți să te relaxezi sub arbori seculari în Parcul Tervuren, ce se întinde în spatele muzeului.

Dacă vrei să ajungi la Muzeul Regal al Africii Centrale, poți lua autobuzul 410 din stația Rogier din Bruxelles, până în orașul Tervuren. Călătoria durează în jur de 50 de minute, iar biletul costă 3 euro.

Muzeul Regal al Africii Centrale

Fotografie preluata de pe Depositphotos. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Gent

Un alt oraș superb, ce poate fi vizitat într-o excursie de o zi din Bruxelles este Gent. Aflat la mai puțin de 60 de kilometri de capitala Belgiei, Gent se mândrește cu o varietate largă de atracții turistice, de la superba Catedrala Sf. Bavo, ce găzduiește faimosul triptic Altarul din Gent al lui Van Eyck, la muzee fascinante, precum Muzeul Designului. Tot în Gent ai la dispoziție o mulțime de restaurante gourmet ce te tentează cu specialități locale delicioase, acest oraș fiind cea mai importantă destinație culinară din Belgia. Dacă îți mai rămâne timp, îți recomandăm să faci și o plimbare cu barca pe canalele orașului, pentru a-l admira dintr-un unghi deosebit.

Cei care vor să ajungă în Gent din Bruxelles, au la dispoziție trenuri directe, la fiecare jumătate de oră. Călătoria durează 35 de minute, iar biletul costă între 6 și 10 euro.

Citește și: Gent într-o zi: 10 atracții turistice minunate pe care trebuie să le vezi

Gent

Fotografie preluata de pe Depositphotos. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Dinant

Dacă în vacanța ta în Bruxelles, vrei să ai parte și de cele mai frumoase peisaje din Valonia, atunci îți recomandăm o excursie până în orășelul Dinant. Aflat pe malul râului Meuse, principala atracție a acestui oraș este Cetatea Dinant, din secolul al XIX, cocoțată pe o stâncă deasupra localității. Pentru a ajunge la fortăreață, va trebui să urci câteva sute de trepte săpate în piatră sau poți lua funicularul. Odată ajuns în vârf, vizitează muzeul cetății, ce se mândrește cu o colecție de arme medievale, iar apoi admiră panoramele spectaculoase. Tot în Dinant, îți poți exersa franceza, limba oficială a regiuni Valonia, și te poți delecta cu o halbă de bere răcoritoare la Maison Leffe.

Dinant

Fotografie preluata de pe Depositphotos. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Locuri de cazare în Bruxelles

Dacă ți-am stârnit interesul și vrei să vizitezi toate aceste locuri minunate, iată și câteva locuri de cazare în Bruxelles pentru toate bugetele:

Dacă aceste locuri de cazare din Bruxelles nu te atrag, poți găsi o mulțime de alte variante aici.

Excursii din Bruxelles

Tu ai vizitat Bruxelles? Ce alte locuri minunate ai explorat în jurul acestui oraș?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers