Vacanţă în Bergen şi fiordurile din Norvegia - partea 2

Vacanţă în Bergen şi fiordurile din Norvegia - partea 2
 
 

Ziua 3

Sâmbătă era o zi desemnată pentru excursia în Sognefjord. Trebuie să vă spun din start că nu știam cum o să fie această excursie…știam ce înseamnă fiordurile și am văzut o gramadă de poze dar când vezi cu ochii tăi e cu totul altceva….pur și simplu te îndrăgostești de Norvegia…..

Acum să vă povestesc un pic despre Sognefjord; este cel mai mare fiord din Norvegia și al treilea din lume ca și distanță (primele două fiorduri sunt acoperite cu zăpadă aproape tot timpul). Lungimea lui este de 205 kilometri, adâncimea ajunge la 1300 de metri iar cea mai mare înălțime se atinge la aproximativ 1000 de metri.

Norway in a Nutshell este una dintre cele mai populare excursii iar itinerariul poate să difere în funcție de orașul din care plecați și unde vreți să ajungeți. Noi am fost în excursia de o zi ce începea din Bergen și se încheia tot în Bergen. Excursia începe din gara din Bergen, de unde luați trenul spre Voss, un oraș care deși e destul de mic e foarte celebru pentru activitățile turistice pe care le oferă dar și pentru priveliști; în Voss vă așteaptă un autobuz care o să vă ducă spre Gudvangen; traseul e impresionant și deja începi să înțelegi de ce fiordurile sunt atât de vizitate; din Gudvangen începe călătoria prin Sognefjord, din care vizitezi de fapt doar Naerøfjord, cel mai îngust fiord, care se află și pe lista patrimoniului UNESCO și nu degeaba; o să vedeți numeroase peisaje superbe, cascade impresionante și sate parcă uitate de lume. Excursia cu feribotul ajunge la destinație în Flåm, locul de unde începe excursia cu trenul, pe ruta Flåm – Myrdal. Această rută este una dintre cele mai cunoscute din Norvegia și una dintre cele mai vizitate; pornind de la 2 metri peste nivelul mării ajunge la 866 de metri în mai puțin de 50 de minute; este o rută impresionantă și extrem de frumoasă. Din Myrdal o să luați trenul spre Bergen, și nu orice tren - e trenul ce face legătura între Oslo și Bergen și despre care se spune că e unul dintre cele mai frumoase trasee din lume….și chiar e un traseu spectaculos iar dacă aveți timp și bani chiar vă recomand să parcurgeți acest traseu.

Norway in a Nutshell costă 1145 NOK, adică aproximativ 140 de euro și deși prețul s-ar putea să vă sperie eu vă recomand să faceți această excursi - o să înțelegeți mai bine spiritul norvegian și o să vedeți lucruri uimitoare.

Sognefjord

Ziua 4

Am rezervat ziua de duminică pentru a vizita Bergenul dintr-un capăt în altul și pentru a vedea și câteva dintre muzeele din oraș (majoritatea muzeelor sunt închise lunea). Vă recomand să vă cumpărați Bergen Card pentru ziua în care vreți să vizitați mai multe locuri din oraș deoarece o să vă scutească de plătit diverse bilete și intrări și o să aveți și transport gratuit.

Printre muzeele ce nu ar trebui ocolite sunt Muzeul Maritim, Muzeul de Istorie Naturală – care momentan este închis pentru renovare dar puteți vizita Muzeul Universității, Muzeul Hanseatic, Hala Håkon, Turnul Rosenkrantz, Muzeul Koda pentru iubitorii de artă modernă și multe altele.

De asemenea nu ratați Aquariumul din Bergen, o destinație potrivită atât pentru cei mari cât și pentru cei mici; aquariumul oferă spectacole cu foci și cu lei de mare și zilnic puteți asista, la anumite ore, la hrănirea animalelor. 

    

Descoperă oraşul Bergen şi fiordurile din Norvegia în continuare în partea 1 şi partea 3!


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers