Vacanţă în Barcelona aproape gratis

Vacanţă în Barcelona aproape gratis
 
 

O zi pe plajă sau o plimbare pe bulevardul “La Rambla” nu costă nimic. Descoperă ce poţi face gratuit în oraşul lui Gaudi.

Barcelona nu este un oraş ieftin pentru turişti. După un studiu realizat de Mercer, Barcelona se situează pe locul 49 din lista celor mai scumpe oraşe din lume. Cu toate acestea, chiar dacă ai un buget fix te poţi distra foarte tare în timp ce o să descoperi cele mai bune locuri din oraş fără să-ţi cheltui economiile.Cool

Plaja din Barcelona şi vechiul port

Barcelona

O zi petrecută pe malul Mediteranei este o alegere bună pentru călătorii cu bugete limitate. Pe timpul verii plajele din Barcelona sunt locurile preferate atât de localnici cât şi de turişti. Aşază-te pur şi simplu pe nisip, admiră marea şi bronzează-te. Toate acestea sunt gratuite.

Vizitează Barceloneta, un mic district cu influenţe arabe. Fă o plimbare până la monumentul lui Christophor Columb şi opreşte-te pentru puţin timp în portul Vell unde vei găsi iahturi private şi alte ambarcaţiuni ancorate.

Casele lui Gaudi din Passeig de Gracia

Barcelona

La Pedrera

Trebuie neapărat să vezi capodoperele lui Gaudi dacă ajungi la Barcelona. Cel mai bun lucru este că nu trebuie să dai banii pe bilete pentru a privii mai de aproape la realizările sale arhitecturale.

Fă o plimbare pe bulevardul Passeig De Gracia şi o să ai şansa să vezi Casa Batlló si La Pedrera, două dintre lucrările lui Gaudi. Alege-ţi o poziţie bună şi admiră-le galeriile şi faţadele ondulate acoperite cu ceramică şi sticlă spartă.

Admiră Sagrada Familia

Barcelona

Faimosul reper din Barcelona este pe lista obiectivelor obligatorii de vizitat. Dacă taxa pentru intrare in Sagrada Familia este prea mare pentru bugetul tău, poţi să te bucuri de priveliştea de afară. Contemplează catedrala neterminată a lui Gaudi, admiră noul stil arhitectural şi neobişnuitele forme care le-a folosit pentru cea mai însemnată capodoperă a sa.

Vizitează Parcul Guell

Barcelona

Faimoasa şopârlă a lui Gaudi, simbolul Barcelonei se află la intrarea în parc. Atrage o mulţime de vizitatori în primul rând pentru că este gratis şi în al doilea rând că oricine are voie să se pozeze cu ea. Tot acolo poţi vedea şi scările de la intarea principala, pavilioanele acoperite cu gresii colorate şi banca din ceramică cu formă de serpentine, toate opere de-a lui Gaudi.

Plimbă-te pe La Rambla şi vizitează Piata Boqueria

Barcelona

La Boqueria - fructe, legume şi standuri colorate

Bulevardul La Rambla este unul dintre punctele principale de atracţie în Barcelona, fiind plin de turişti pe tot parcursul anului. Se întinde între portul oraşului şi Plaça Catalunia şi e locul potrivit pentru a explora viaţa efervescentă din Barcelona. Dansatori, muzicieni, mimi şi actori te vor încânta şi interesant, nu trebuie să plăteşti bani pentru acestea.

De asemenea nu trebuie să plateşti să vizitezi La Boqueria. Este o piaţă zgomotoasă care atrage atenţia trecătorilor cu fructele şi legumele de pe standurile colorate, cafenelele şic şi restaurante ieftine.

Fântânele Magice din Montjuic

Barcelona

Încheie ziua la Fântânile Magice. Spectacolul de apă şi muzică ce îţi taie răsuflarea, chiar nu trebuie ratat. Durează 15 minute şi se repetă de câteva ori pe parcursul serii. Fântânile Magice au fost ultimele lucruri realizate pentru Expoziţia Universală din 1929, de la Barcelona.

Fântâni mai mici au fost instalate şi pe Avinguada Maria Cristina, şi o fântână mare a fost instalată la sfârşitul bulevardului, în faţa lui Palau Nacional. Fântânile oferă show-uri în fiecare seară pe toată durata anului. Sute de turişti se adună să le vadă deoarece nu costă nimic. Întotdeauna va fi greu să găseşti un loc în faţă.

IMPORTANT : ai grijă la buzunare şi bagaje deoarece în aglomeraţia de acolo sunt şi mulţi "şmecheri" care te pot lăsa fără banii de buzunar sau şi mai grav, fără acte.

Catedrala gotică din Barcelona

Barcelona

Catedrala gotică din Barcelona este în top 5 lucrări pe care turiştii pot să le vadă gratuit. Situată nu departe de La Rambla, biserica are o grădina încântătoare.

O privelişte panoramică din Parcul de Distracţii Tibidabo

Barcelona

Turiştii şi localnicii merg în parcul de distracţii Tibidabo pentru panoramă, roata mare, tradiţionalul carusel sau captivantele curse cu un roller coaster. Nu trebuie să ratezi acest loc, mai ales dacă mergi la Barcelona cu copii. Trebuie să plateşti ca să te distrezi în parc, dar e gratis dacă doar vrei să stai şi te bucuri de priveliştea panoramică a oraşului.

Pentru a ajunge în parcul de distracţii Tibidabo trebuie să mergi cu Blue Tram, iar apoi cu furnicularul. Dacă nu vrei să plateşti pentru drum, poţi să o iei pe jos până în vârful dealului.

Barcelona este o destinaţie ideală de vizitat indiferent de perioada anului. Dacă vrei să petreci mai mult timp pe plaje trebuie să vizitezi oraşul în mijlocul lunii iunie sau septembrie, iar dacă vrei să eviţi mulţimile de vizitatori ar fi bine să îţi planifici vizita în ianuarie.


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers