Vacanţă de vară în superba Insulă Thassos

Vacanţă de vară în superba Insulă Thassos
 
 
 

Insula Thassos reprezintă una dintre cele mai frumoase destinaţii în care am ajuns până acum. Supranumită şi Insula de Smarald, aceasta oferă turiştilor peisaje spectaculoase desprinse parcă din celebrele poveşti cu zei ai Olimpului.

Drumul către Thassos

Thassos

Am plecat cu maşina personală, iar drumul a fost destul de lung şi a durat aprox. 12 ore. Am trecut vama pe la Giurgiu, am traversat Bulgaria şi am intrat în Grecia prin vama de la Makaza. Pentru a ajunge pe insula, am trecut cu feribotul de la Keramoti pana la Limenas, capitala Insulei Thassos. Drumul cu feribotul a durat aproximativ 35-40 de minute şi a fost minunat. Pescăruşii ne-au însoţit şi ne-au bucurat cu spectacolul lor de-a lungul scurtei călătorii cu feribotul. Din când în când, întindeam mâna cu biscuiţi pentru a-i hrăni, zborul lor oferindu-ne momente de veselie şi încântare.

Cazarea în Skala Prinos

Thassos

Am fost cazaţi la hotelul Chatziandreou, din Skala Prinos, un frumos port din sudul insulei, care face legătura între insula Thassos şi Kavala. Hotelul se află la o distanţă de aprox. 800 m de plajă, iar condiţiile de cazare au fost destul de bune. La cele două mese incluse, am avut mâncare tradiţională din abundenţă şi destul de diversificată. Duminica se organiza seară grecească cu grătar şi muzică tradiţională grecească. Curtea hotelului era înconjurată de măslini şi de leandri, pomişori ce se întâlneau la tot pasul pe această insulă.

Plajă şi obiective turistice în Thassos

Thassos

Plaja din Skala Prinos este superbă, este plină de restaurante şi de taverne unde poţi degusta mâncarurile tradiţionale greceşti: souvlaki, gyros, sosul tzatziki şi diferitele preparate din peste şi fructe de mare, care sunt foarte gustoase. Pe plajă există şi un atelier, unde turiştii pot asista la fabricarea ambarcaţiunilor din lemn.

Thassos

Dacă dorim, putem merge şi pe alte plaje din satele învecinate. Ȋn Limenas am gasit o plajă minunată, cu nisip fin şi o apă atât de limpede! La fel şi în Skala Rachoni. Plajele sunt liniştite, recomandate familiilor cu copii sau celor care îşi doresc clipe de linişte.

Thassos

Dacă ajungi în Thassos, trebuie neapărat să ajungi şi la Giola, supranumită şi Piscina Sirenelor. Un loc unic în lume, o piscină de mici dimensiuni săpată în stâncă de valurile furioase ale mării. Drumul care duce către Giola este puţin mai greu, dar peisajul odată ajunşi acolo face toţi banii!

Thassos

Ceea ce m-a impresionat a fost Mănăstirea Arhanghelul Mihail, o mănăstire aflată la 33 de km de Limenas şi care oferă o superbă panoramă asupra Mării Egee şi a Muntelui Athos, ea fiind situată pe o stâncă deasupra mării. Este o mănăstire de călugăriţe, unde nu vei plăti absolut nicio taxă la intrare, în schimb nu ai voie să intri cu umerii goi, fuste scurte sau pantaloni scurţi. Bărbaţii vor primi pantaloni, iar femeile tunici şi fuste lungi dacă este nevoie. Mănăstirea Arhanghelul Mihail este un loc cu o mare încărcătură spirituală, cu o privelişte minunată, iar la ieşirea din mănăstire te aşteaptă un bol cu rahat autentic, foarte bun şi aromat.

Întâmpină primăvara la Mediterana, în Sardinia!

Întâmpină primăvara la Mediterana, în Sardinia!

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti
de la 155 Eur
vezi detalii »

Thassos

Vacanţa în Insula Thassos este o adevarată desfătare, din toate punctele de vedere. Este o insulă liniştită, cu peisaje mirifice, mâncare gustoasă şi plaje de vis.

Thassos în imagini

Thassos

O destinaţie de vacanţă superbă, nu-i aşa?

Hai la mare în Valencia!

Hai la mare în Valencia!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti şi Timişoara
de la 210 Eur
vezi detalii »
Fii romantic 4 zile la Verona!

Fii romantic 4 zile la Verona!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 175 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.