Vacanța de Rusalii 2017: 12 locuri din România pentru un mini-concediu minunat

Vacanța de Rusalii 2017: 12 locuri din România pentru un mini-concediu minunat
 
 

Țara noastră se mândrește cu nenumărate locuri minunate care la început de vară sunt și mai frumoase. Așa că, de ce să nu profiți de mini-concediul de Rusalii și să-ți pui la punct o vacanță reușită aproape de casă? Ca să-ți venim în ajutor am întocmit o listă cu câteva destinații din România care sunt o alegere ideală pentru aceste zile libere, fie că vrei să vizitezi un loc arhicunoscut sau zone mai puțin populare, dar la fel de frumoase. Iată așadar ce locuri din România îți recomandăm să vizitezi în vacanța de Rusalii.

Vacanța de Rusalii pe Cheile Zugrenilor

O zonă de o frumusețe unică, dar mai puțin cunoscută din România, Cheile Zugrenilor este un loc perfect pentru drumeții, plimbări cu bicicleta sau cu mașina. Râul Bistrița șerpuiește de-a lungul drumului, fiind străbătut de o mulțime de poduri mobile din lemn. Dacă vrei să te relaxezi în natură și să te bucuri de câteva momente de liniște, atunci acest loc paradisiac este o alegere excelentă pentru vacanța ta de Rusalii. Cheile Zugrenilor se află în zona de nord a Munților Bistriței, la 20 de kilometri de Vatra Dornei, între localitățile sucevene Chiril și Sunători. Stâncile ce mărginesc impunătoare șoseaua au forme bizare și nume precum Râpa Sacră sau Stânca Coifului, iar peisajele sunt de-a dreptul excepționale. 

Iată și câteva locuri de cazare în Vatra Dornei unde cu siguranță vei avea parte de o vacanță de Rusalii minunată.

Vacanța de Rusalii pe Cheile Zugrenilor

Fotografie preluata de pe infoturism-moldova.ro. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Vacanța de Rusalii la Platoul carstic Lumea Pierdută

Dacă vrei să scapi de stresul cotidian și să te retragi într-o zonă izolată superbă noi îți recomandăm Platoul carstic Lumea Pierdută din zona turistică Padiș, în Munții Apuseni. Numele acestei regiuni vine de la rețeaua de galerii subterane și prăpastii uriașe acoperite cu vegetații bogate. Platoul carstic Lumea Pierdută este un loc fantastic de drumeții, traseul pornind din Padiș, fiind marcat cu cruce galbenă. Traseul poate fi parcurs în aproximativ 5 ore, dar sfatul nostru este să îi dedici mai mult timp pentru că vei petrece mult timp doar admirând peisajele fenomenale.

Iată și câteva locuri de cazare în Padiș unde cu siguranță vei avea parte de o vacanță de Rusalii minunată.

Platoul carstic Lumea Pierdută

Fotografie preluata de pe prinlumepringanduri.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Vacanța de Rusalii la Muzeul ASTRA din Sibiu

Aflat la ieșire din orașul Sibiu, Muzeul ASTRA este unul dintre cele mai mari muzee în aer liber din țara noastă, unde cu siguranță vei petrece o zi întreagă. Numele complet al instituției este Muzeul Civilizației Populare Tradiționale "ASTRA" din Sibiu și prezintă structuri și creații specificei culturii populare tradiționale. Uriașul muzeu are 10 kilometri de alei și 300 de clădiri pe care le poți vizita pentru a descoperi modul de viață al strămoșilor noștri. În total, muzeul se mândrește cu aproximativ 16.000 de artefacte, majoritatea expuse în aceste clădiri. Astfel, la Muzeul ASTRA din Sibiu poți vizita case tradiționale, ateliere meșteșugărești, lucrări de arăt populară și diferite instalații pre-industriale. Toate aceste structurii sunt presărate în jurul unui lac la marginea Parcului Natural Dumbrava Sibiului.

Iată și câteva locuri de cazare în Sibiu unde cu siguranță vei avea parte de o vacanță de Rusalii minunată.

Vacanța de Rusalii la Muzeul ASTRA din Sibiu

Vacanța de Rusalii la Peștera Buhui

Una dintre cele mai mari caverne din Banatul montan, Peștera Buhui este formată dintr-o serie de galerii ce se întind pe mai mult de 3.000 de metri. Peștera este traversată de pârâul cu același nume, considerat cel mai lung râu subteran din țara noastă. În interiorul peșterii poți găsi Cascada Albă, o cădere de apă ce s-a format pe peretele unei galerii, și Sala Urșilor unde se află oase de Ursus Spaeleus și Capra Ibex. Deoarece interiorul peșterii nu este amenajat, vei avea nevoie de costume și echipamente speciale, precum și de mijloace de iluminat și o barcă pneumatică. Pentru a ajunge la Peștera Buhui trebuie să pornești din orașul Anina, caverna fiind foarte aproape de lacul Buhui.

Iată și câteva locuri de cazare în Reșița unde cu siguranță vei avea parte de o vacanță de Rusalii minunată.

Vacanța de Rusalii la Peștera Buhui

Fotografie preluata de pe paralpin.ro. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Vacanța de Rusalii la Arad

Unul dintre cele mai fermecătoare orașe din vestul țării, Arad este o alegere interesantă pentru mini-vacanța de Rusalii. Istoria acestui oraș se întinde pe aproape un mileniu, ceea ce înseamnă că Aradul se mândrește cu o mulțime de atracții turistice cu povești fascinante. Primul loc pe care trebuie să-l vizitezi în Arad este Piața Sfatului, care este și centrul orașului, locul în care vei descoperi cele mai frumoase clădiri, în special Palatul Administrativ, simbolul Aradului, Palatul Cenad și Palatul Neumann. Știai că la Arad se află o uriașă cetate în stil Vauban ce poate concura fără probleme cu faimoasa Alba Carolina? Această fortificație a fost construită în secolul XVIII-lea, iar în prezent găzduiește Batalionul 191 Infanterie, astfel încât nu face parte din circuitul civil. Tot în Arad trebuie să vizitezi și Biserica Roșie, o superbă biserică luterană, neogotică cu un turn înalt. Dacă îți mai rămâne timp, în Arad poți vizita un muzeu dedicat cofetăriei sau poți să te relaxezi la Ștrandul Neptun, cel mai mare din România și al doilea din Europa.

Iată și câteva locuri de cazare în Arad unde cu siguranță vei avea parte de o vacanță de Rusalii minunată.

Vacanța de Rusalii la Arad

Vacanța de Rusalii în Parcul Național Munții Maramureșului

O altă zonă deosebit de frumoasă din România, Parcul Național Munții Maramureșului se află în apropiere de orașele Borșa și Vișeu de Sus, în nordul județului Maramureș. Această zonă este o arie naturală protejată, menită să conserve nu doar peisajul unic, ci și tradițiile locale fascinante. În acest parc național vei găsi peste 170 de trasee turistice cu dificultăți diferite, dintre care trei sunt pentru bicicletă. Tot în Parcul Național Munții Maramureșului poți vizita o serie de biserici din lemn fermecătoare, precum și o mulțime de atracții naturale. Dar, de departe cea mai populară atracție de aici este mocănița de pe Valea Vaserului, ultima cale ferată forestieră care funcționează cu abur.

Iată și câteva locuri de cazare în Borșa unde cu siguranță vei avea parte de o vacanță de Rusalii minunată.

Parcul Național Munții Maramureșului

Vacanța de Rusalii în Valea Albă, Bușteni

Valea Albă este unul dintre cele mai populare trasee nemarcate din Munții Bucegi, unde cu siguranță vei mai găsi zăpadă chiar și la început de vară. De această zonă se aleagă și o mulțime de legende și povești fantastice, potrivit cărora acest loc este polul energetic din țara noastră. Traseul nu este tocmai ușor de parcurs de aceea este necesar echipament potrivit și ceva condiție fizică. Pentru a traversa Valea Albă trebuie să pleci din Bușteni pe traseul spre poiana La Verdeață, iar de la Valea Albă poți ajunge la Crucea de pe Caraiman. Efortul merită pe deplin, iar panoramele pe care le poți admira de-a lungul traseului Valea Albă îți vor tăia respirația.

Iată și câteva locuri de cazare în Bușteni unde cu siguranță vei avea parte de o vacanță de Rusalii minunată.

 Valea Albă, Bușteni

Fotografie preluata de pe znowkid.deviantart.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Vacanța de Rusalii la Abația Cisterciană Cârța

Aflată în Țara Făgărașului, Mănăstirea Cârța este una dintre cele mai fascinante lăcașuri de cult din Transilvania, cu o poveste incredibilă. Fondată la începutul secolului al XIII-lea ca un așezământ monahal cistercian, abația a avut un important rol politic și cultural în Transilvania medievală, precum și un rol important în diseminarea artei gotice în spațiul intracarpatic. Mănăstirea a fost a fost desființată la sfârșitul secolului al XV-lea, la ordinului regelui Matia Corvin, iar bogățiile ei au fost transferate Catedralei Evanghelice din Sibiu. Deși timp de mai multe secole Abația Cârța a fost lăsată în ruină, astăzi una dintre capele este folosită de comunitatea săsească din zonă. Indiferent de apartenența religioasă, acest loc merită vizitat pentru frumusețea sa atemporală.

Iată și câteva locuri de cazare în Făgăraș unde cu siguranță vei avea parte de o vacanță de Rusalii minunată.

Abația Cisterciană Cârța

Fotografie preluata de pe bogdancornea.blogspot.ro. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Vacanța de Rusalii la Gura Humorului

Aflat în sudul Bucovinei, orașul Gura Humorului te va surprinde cu istoria sa și peisajele minunate care îl înconjoară. Primele scrieri istorice care amintesc de această așezare datează din secolul al XV-lea, de-a lungul timpului Gura Humorului transformându-se într-unul dintre cele mai importante orașe din județul Suceava, astăzi fiind considerat și una dintre cele mai fermecătoare localități din Bucovina. Cu o sumedenie de case colorate și superba mănăstire Voroneț, Gura Humorului a devenit rapid una dintre cele mai căutate destinații turistice din regiune. În apropiere de acest oraș vei descoperi Rezervația Piatra Pinului unde s-au păstrat urme de viață din oceanul care odinioară acoperea această zonă.

Iată și câteva locuri de cazare în Gura Humorului unde cu siguranță vei avea parte de o vacanță de Rusalii minunată.

Gura Humorului

Fotografie preluata de pe identitatea.ro. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Vacanța de Rusalii la Platoul Meledic din Buzău

Județul Buzău are o mulțime de atracții turistice care mai de care mai ciudate și fascinante. Cine nu a auzit de Vulcanii Noroioși sau Focul Viu de la Lopătari? Un alt loc la fel de fascinant, dar mai puțin cunoscut este Platoul Meledic, o arie protejată cu forme deosebite. Aflat 50 de kilometri de Buzău, în apropiere de localitatea Mânzăleşti, acest loc are trei atracții interesante – un lac cu apă dulce înconjurat de versanți de sare, un pinten format din cenușă vulcanică cu o înălțime de aproximativ 10 metri și zeci de peșteri formate în straturile de sare, una dintre ele, S6 Mânzăleşti, fiind și cea mai lungă peșteră de sare din Europa.

Iată și câteva locuri de cazare în Buzău unde cu siguranță vei avea parte de o vacanță de Rusalii minunată.

Platoul Meledic din Buzău

Fotografie preluata de pe trover.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Vacanța de Rusalii la Sarmizegetusa Regia

Unul dintre cele mai importante monumente istorice din România, Sarmizegetusa Regia este un loc pe care orice român trebuie să-l viziteze măcar o dată. Aflată în vestul Țării Hațegului, cetatea a fost capitala și cel mai important centru politic și militar al Daciei. Sarmizegetusa Regia făcea parte dintr-un sistem defensiv format din șase fortărețe presărate prin Munții Orăștiei, aceasta fiind și cea mai mare. Cetatea a fost construită în secolul I î.Hr., având mai multe sanctuare, un turn de observații și o așezare civilă ce se întindea pe zeci de terase, fiind cea mai mare așezare compactă dacică. Astăzi, Sarmizegetusa Regia poate fi vizitată pornind dinspre localitatea Costești, situl arheologic fiind pe vârful unei stânci la 1.200 metri înălțime.

Iată și câteva locuri de cazare în Costești unde cu siguranță vei avea parte de o vacanță de Rusalii minunată.

Vacanța de Rusalii la Sarmizegetusa Regia

Vacanța de Rusalii la Lacul Bucura

Un alt loc de o frumusețe extraordinară, unde poți să-ți petreci zilele libere de Rusalii, este Lacul Bucura, pe Vârful Peleaga din Munții Retezat. Acesta este cel mai mare lac glaciar din România, fiind la o altitudine de peste 2.000 de metri. Lacul este alimentat de cinci izvoare, iar apa are o adâncime de până la 15 metri. Această zonă este foarte populară printre iubitorii muntelui care adoră să petreacă o noapte sau două cu cortul în acest loc deosebit. Pentru a ajunge la Lacul Bucura ai de ales dintre mai multe trasee. Cel mai popular este cel din Hațeg, ce trece prin Clopotiva, barajul Gura Apelor și Poiana Pelegeii (cu mașina), de unde mergi pe jos pe traseul marcat cu banda albastră. Cel mai frumos traseu până la Lacul Bucura este cel al lacurilor glaciare. În Munții Retezat sunt peste 80 de astfel de lacuri, iar dacă ajungi în zonă trebuie să vezi măcar o parte dintre ele. Urmează marcajul cu punct roșu de la Bucura trecând pe lângă lacurile Florica, Viorica, Analia, Taul Porții și Bucurel.

Iată și câteva locuri de cazare în Hațeg unde cu siguranță vei avea parte de o vacanță de Rusalii minunată.

Lacul Bucura

Citește și Vacanța de Rusalii 2017: 12 locuri din Europa pentru un city break minunat

Tu unde ai vrea să-ți petreci vacanța de Rusalii?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers