Vacanța de Rusalii 2017: 12 locuri din Europa pentru un city break minunat

Vacanța de Rusalii 2017: 12 locuri din Europa pentru un city break minunat
 
 

Zilele libere de Rusalii sunt motivul perfect pentru o mini-vacanță de vară, în care să te bucuri de temperaturile ridicate și care să-ți stârnească cheful de explorat. Deși nu avem decât câteva zile libere la dispoziție, asta nu înseamnă că nu putem evada într-un loc minunat din Europa, în care să uităm pentru câteva clipe de stresul cotidian. Iată, așadar propunerile noastre pentru vacanța de Rusalii din acest an!

Vacanța de Rusalii în Girona, Spania

Dacă îți dorești o vacanță de Rusalii cu soare și atmosferă de vacanță, dar nu vrei să te înghesui alături de mulțimi masive de turiști, noi îți recomandăm orașul Girona. La aproximativ o oră de superba Costa Brava, Girona le oferă vizitatorilor o porție zdravănă de cultură catalană, ce vine la pachet cu o arhitectură colorată. Nu rata Catedrala antică și muzeul dedicat istoriei evreilor, iar apoi delectează-te cu preparate tradiționale la una dintre cafenelele orașului. Girona se explorează cel mai bine pe două roți, așa că bucură-te de vremea caldă, închiriază o bicicletă și descoperă secretele acestui oraș magnific.

Iată și câteva locuri de cazare în Girona unde cu siguranță vei avea parte de o vacanță de Rusalii minunată.

Vacanța de Rusalii în Girona, Spania

Fotografie preluata de pe kingofwallpapers.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Vacanța de Rusalii în Hamburg, Germania

Considerat unul dintre cele mai fascinante orașe din Germania, Hamburg te va vrăji cu atmosfera sa eclectică. Deși este al doilea oraș ca mărime din țară, nu trebuie să te intimideze mărimea lui. Fă o plimbare relaxantă pe faleză pentru a descoperi adevăratul farmec al acestei metropole. Frumusețea acestui oraș constă și în numărul mare de canale ce-l traversează. De fapt, Hamburg are mai multe canale decât Veneția și Amsterdam la un loc, astfel încât a primit porecla de "Veneția nordului". Ce poate fi mai frumos decât o plimbare cu barca la apus, pe sub cele peste 2.300 de poduri ale orașului?

Iată și câteva locuri de cazare în Hamburg unde cu siguranță vei avea parte de o vacanță de Rusalii minunată.

Vacanța de Rusalii în Hamburg

Vacanța de Rusalii în Edinburgh, Scoția

În vacanța de Rusalii din acest an descoperă cel mai spectaculos oraș din Scoția. Edinburgh este un amestec fascinant de nou și vechi. Clădirile victoriene din Royal Mile formează un adevărat muzeu în aer liber, în timp ce partea nouă a orașului este un loc vibrant, cu o mulțime de pub-uri pline de viață, magazine și muzee interesante. Nu uita să admiri ciudata clădire a Parlamentului Scoțian, Castelul Edinburgh, o adevărată bijuterie medievală ce îți va spune povestea orașului, Palatul Holyrood, reședința de vară a reginei Elisabeta, Catedrala St. Giles și Monumentul Național Scoțian de pe dealul Calton, de unde poți admira cele mai frumoase panorame peste capitala scoțiană. La final, fă și o drumeție pe Arthur’s Seat, un alt loc de unde poți admira orașul și împrejurimile de la înălțime.

Iată și câteva locuri de cazare în Edinburgh unde cu siguranță vei avea parte de o vacanță de Rusalii minunată.

Vacanța de Rusalii în Ediburgh, Scoția

Vacanța de Rusalii în Bordeaux, Franța

Considerat capitala vinului, Bordeaux este un oraș fascinant cu o mulțime de atracții turistice care un au neapărat legătură cu licoarea lui Bacchus. O metropolă elegantă și cu mult farmec, Bordeaux este poreclit "Portul lunii", datorită locației sale pe o zonă sub formă de semilună pe malul râului Garonne. Peste 350 de clădiri din acest oraș sunt recunoscute drept monumente istorice, astfel că vei avea ce să vezi în Bordeaux. Noi îți recomandăm să începi de la Catedrala Sf. Andrei și să descoperi cele mai frumoase clădiri din centru, inclusiv Le Grand Théâtre, Basilique Saint-Michel, Podul de Piatră și superbele Place de la Bourse și Esplanade des Quinconces. La final, nu se poate să părăsești Bordeaux fără să faci o vizită la faimosul Cité du Vin, unde poți degusta unele dintre cele mai faimoase soiuri de vin.

Iată și câteva locuri de cazare în Bordeaux unde cu siguranță vei avea parte de o vacanță de Rusalii minunată.

Bordeaux

Vacanța de Rusalii în Wrocław, Polonia

Unul dintre cele mai colorate orașe din Europa centrală, Wrocław este o destinație fermecătoare, perfectă pentru o mini-vacanță la început de vară. Explorează străduțele labirintice ale acestui oraș polonez pentru a-i descoperi istoria. După ce în 2016 Wrocław a fost una dintre Capitalele Culturale Europene, orașul a primit un nou suflu, astfel încât companii de teatru inovative, precum Teatrul "Cântecul Caprei", și spații culturale deosebite, ca Neon Side Gallery, au transformat radical turismul în acest loc. Dar, asta nu înseamnă că centrul vechi, cu edificii colorate, ce par a fi din turtă dulce, o mulțime de parcuri și poduri, nu este la fel de atrăgător. La fel și insula Catedralei cu cele mai frumoase exemple de arhitectură gotică.

Iată și câteva locuri de cazare în Wrocław unde cu siguranță vei avea parte de o vacanță de Rusalii minunată.

Wrocław

Vacanța de Rusalii în Ljubljana, Slovenia

Una dintre cele mai verzi capitale europene, Ljubljana este destinația favorită celor care vor să se bucure de o vacanță într-un loc cu atmosferă relaxată și o mulțime de locuri pitorești. Chiar dacă este cel mai mare oraș sloven, asta nu înseamnă că vei avea nevoie de prea mult timp pentru a-i descoperi secretele. Centrul minunat al orașului poate fi cu ușurință explorat pe jos. De altfel, doar așa vei putea de descoperii detaliile care fac din Ljubljana unul dintre cele mai atractive orașe din Europa Centrală. Aflată pe malul râului Ljubljanica, capitala slovenă se mândrește cu o mulțime de poduri frumoase, cele mai notabile fiind Podul Dragonului și Podul Triplu, ce formează un peisaj urban de excepție. Nu rata nici Catedrala Sf. Nicolae, Piața Kongresni, Piața Preseren, uriașul Parc Tivoli și, bineînțeles, Castelul Ljubljana, cocoțat pe un deal de unde poți admira orașul în toată splendoarea sa.

Iată și câteva locuri de cazare în Ljubljana unde cu siguranță vei avea parte de o vacanță de Rusalii minunată.

City break Ljubljana

Vacanța de Rusalii în Porto, Portugalia

Unul dintre cele mai pitorești orașe din vestul Europei, Porto îmbină perfect farmecul unei metropole cu atmosfera relaxantă a unei stațiuni de la malul mării... sau de la malul oceanului în acest caz. Întinzându-se pe ambele maluri ale râului Douro, Porto impresionează cu arhitectura sa superbă, clima mereu caldă și o cultură locală interesantă. Contrastul fascinant dintre vechi și nou te va surprinde la fiecare pas, fie că te plimbi cu faimoasele telecabine ce leagă cele două maluri, admiri spațiile de concerte cu design desprins din filmele SF sau te bucuri de câteva clipe de relaxare într-una dintre piețele pitorești mărginite de clădiri gotice.

Iată și câteva locuri de cazare în Porto unde cu siguranță vei avea parte de o vacanță de Rusalii minunată.

Vacanța de Rusalii în Porto, Portugalia

Vacanța de Rusalii în Helsinki, Finlanda

Dacă nu ești pregătit de zilele caniculare pe care ni le rezervă vara și îți dorești o scurtă vacanță la răcoare, de ce să nu vizitezi una dintre cele mai fascinante capitale din nordul Europei? Helsinki nu se mândrește cu cea mai fierbinte climă sau cu o atmosferă estivală, dar asta nu înseamnă că este o destinație plictisitoare. Din contră! Capitala finlandeză este alegerea perfectă pentru cei care adoră să se plimbe cu bicicleta. Orașul în sine se află pe o peninsulă din granit, cu o mulțime de insulițe ce punctează Golful Finic din Marea Baltică, inclusiv Suomenlinna o insulă fortificată ce pare desprinsă din filmele istorice. Începe-ți periplul prin Helsinki pe strada Mannerheim, mărginită cu o mulțime de clădiri frumoase, în special fascinanta clădire a Gării Centrale, Muzeul de Artă Contemporană și clădirea Parlamentului. Nu rata nici Biserica din Piatră, săpată direct în stâncă, plaja din Hietaniemi cu cabane colorate, parcul de distracții Linnanmäki și parcul central, o zonă verde masivă de peste 10 kilometri pătrați, chiar în inima metropolei.

Iată și câteva locuri de cazare în Helsinki unde cu siguranță vei avea parte de o vacanță de Rusalii minunată.

Vacanața de Rusalii în Helsinki, Finalda

Vacanța de Rusalii în Brno, Cehia

Al doilea oraș ca mărime din Cehia, Brno este o altă opțiune interesantă pentru vacanța de Rusalii. Acest oraș are o atmosferă similară cu cea din Praga, dar în esențe mai mici. Cea mai importantă atracție turistică din Brno este Catedrala Sf. Pentru și Pavel, ale cărui turle se înalță impunătoare peste orizontul orașului. Tot în Brno poți vizita Castelul Špilberk, ce găzduiește muzeul municipal, Palatul Dietrichstein, Castelul Veveří și peșterile Moraviei, o rețea de peste 100 de peșteri, caverne și chei, aflate la câțiva kilometri de Brno.

Iată și câteva locuri de cazare în Brno unde cu siguranță vei avea parte de o vacanță de Rusalii minunată.

City break Brno

Vacanța de Rusalii în Plovdiv, Bulgaria

Aflat în sudul Bulgariei, Plovdiv este cunoscut drept cel mai vechi oraș din Europa locuit fără întrerupere, fiind și unul dintre cele mai frumoase orașe antice din lume. Astfel, Plovdiv are o istorie fascinantă pe care o poți descoperi în muzeele sale și pe străzile întortocheate din centrul vechi. Aici poți descoperi urme din perioada preistorică, cea tracă, romană, bizantină și până în epoca modernă. Monumentele romane și mozaicurile colorate sunt mândria orașului, la fel și clădirile istorice, majoritatea transformate în muzee. Nu uita să vizitezi și districtul Kapana, împânzit cu galerii de artă, baruri și cafenele atmosferice, unde poți descoperi latura modernă și tânără a acestui oraș milenar.

Iată și câteva locuri de cazare în Plovdiv unde cu siguranță vei avea parte de o vacanță de Rusalii minunată.

Plovdiv

Fotografie preluata de pe bulgariawinetours.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Vacanța de Rusalii în Zurich, Elveția

Deși este unul dintre principale centre financiare și industriale din Europa și cel mai mare oraș din Elveția, Zurich a reușit să-ți păstreze farmecul vechi. Printre multitudinea de atracții turistice din Zurich se numără și zeci de muzee, un centru istoric frumos conservat, plin cu edificii medievale și renascentiste. În ciuda mărimii sale, centrul orașului este compact, astfel încât nu ai nevoie decât de o pereche de încălțări confortabile pentru a-l putea explora așa cum se cuvine.

Iată și câteva locuri de cazare în Zurich unde cu siguranță vei avea parte de o vacanță de Rusalii minunată.

Vacanța de Rusalii în Zurich, Elveția

Vacanța de Rusalii în Belfast, Irlanda de Nord

Deși nu este unul dintre cele mai populare orașe turistice din Marea Britanie, Belfast este o metropolă spectaculoasă, cu o cultură și un aer diferit de restul destinațiilor din Regat. În ciuda conflictelor de la finalul secolului trecut, Belfast a trecut printr-un remarcabil proces de transformare, devenind încet, încet o destinație turistică demnă de luat în seamă. Faimos datorită faptului că aici a fost construit iconicul Titanic, Belfast se mândrește cu un muzeu uriaș dedicat vasului a cărui soartă a șocat o lume întreagă. Titanic Belfast se află chiar pe locul în care a fost construită nava și le prezintă curioșilor povestea fascinantă a Titanicului. Muzeul Ulster este o altă atracție fascinantă pentru turiștii de toate vârstele, în timp ce Catedrala Sf. Anne și Opera din Belfast vor fascina pasionații de arhitectură. La final, nu uita să vizitezi și Castelul Belfast și grandioasa clădire a Parlamentului.

Iată și câteva locuri de cazare în Belfast unde cu siguranță vei avea parte de o vacanță de Rusalii minunată.

City break Belfast

Citește și:

Tu în ce loc minunat din Europa ai vrea să-ți petreci vacanța de Rusalii?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers