Vacanța de primăvară 2017: 15 locuri din Europa pentru un concediu minunat

Vacanța de primăvară 2017: 15 locuri din Europa pentru un concediu minunat
 
 

Primăvara parcă a fost inventată pentru excursii și city break-uri. În acest sezon temperaturile sunt perfecte pentru umblat pe străzile unei metropole sau pentru plimbări în natură. După o iarnă lungă și friguroasă, cu toții abia așteptăm primele raze de soare mai călduroase pentru a porni la drum să descoperim locuri minunate noi. Dacă încă nu ți-ai făcut planuri pentru vacanța de primăvară din acest an, noi îți propunem 15 locuri din Europa, unde cu siguranță vei avea parte de un concediu minunat.

Vacanța de primăvară în Amesterdam, Olanda

Amsterdam este destinația perfectă pentru o vacanță de primăvară. În primele luni ale sezonului cald înfloresc faimoasele lalele, iar Amsterdam capătă o atmosferă specială. Plimbă-te pe jos, cu barca sau cu bicicleta de-a lungul canalelor ce se brăzdează centrul metropolei, savurează o cafea într-una dintre cafenelele diverse și nu uita să faci o vizită Muzeului Van Gogh, recent renovat, sau faimosului Rijksmuseum. Dacă ai suficient timp, o vizită la Parcul Keukenhof pentru a admira marea de lalele colorate este obligatorie. 

Iată și câteva locuri de cazare în Amsterdam unde cu siguranță vei avea parte de o vacanță de primăvară minunată.

Vacanta de primavara in Amsterdam

Vacanța de primăvară în Zadar, Croația

Deși Coasta Dalmată este o destinație pe care majoritatea o aleg vara, asta nu înseamnă că nu poți vizita orașul Zadar în primăvară. În această perioadă, Zadar, ce se întinde pe o peninsulă în Marea Adriatică, prinde viață, iar centrul său medieval devine sufletul distracției. Instalațiile neobișnuite amenajate recent pe faleză fac din Zadar o destinație și mai interesantă pe timp de primăvară. Sea Organ este, de fapt, o serie de trepte ce coboară în apa mării, sub care sunt amenajate mai multe tuburi care, în contact cu valurile scot diferite efecte sonore. Tot pe faleza din Zadar vei mai descoperi instalația Greeting To The Sun, o serie de plăci din sticlă în care se reflectă razele soarelui, creând un spectacol de lumini ingenios.

Iată și câteva locuri de cazare în Zadar unde cu siguranță vei avea parte de o vacanță de primăvară minunată.

Vacanța de primăvară în Zadar

Vacanță de primăvară în Milano, Italia

Capitala italiană a modei și a design-ului, Milano se mândrește cu o ambianță cosmopolită, o gastronomie spectaculoasă și o sumedenie de hoteluri pentru toate bugetele. Monumentele istorice concurează pentru atenția ta printre zgârie nori amețitori, în timp ce alte edificii mai puțin impresionante ascund grădini interioare incredibile unde poți petrece o zi întreagă. Iar dacă ești pasionat de shopping, Milano te așteaptă cu o mulțime de magazine, buticuri, outlet-uri și galerii comerciale.

Iată și câteva locuri de cazare în Milano unde cu siguranță vei avea parte de o vacanță de primăvară minunată.

Vacanță de primăvară în Milano

Vacanța de primăvară în Belgrad, Serbia

Istoria tumultuoasă a Serbiei și-a lăsat amprenta peste frumusețea capitalei Belgrad, unde blocurile sovietice se înghesuie printre opere de artă. Iar odată cu venirea primăverii, străzile din Belgrad prind viață. Descoperă farmecul orașului de pe Dunăre sau râul Sava, unde sunt amenajate baruri și cluburi plutitoare numite splavovi. Pentru amatorii de petreceri, cartierul Savamala este sufletul distracției, dar nu rata nici principalele atracții turistice ale orașului, inclusiv noul pod Ada, care a devenit rapid unul dintre simbolurile capitalei sârbești.

Iată și câteva locuri de cazare în Belgrad unde cu siguranță vei avea parte de o vacanță de primăvară minunată.

Vacanța de primăvară în Belgrad

Fotografie preluata de pe munplanet.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Vacanța de primăvară în Isle of Skye, Scoția

Scoția este și mai frumoasă primăvara, iar insulele sale pitorești sunt o destinație magnifică pentru acest sezon. Dacă trebuie să alegi doar una, noi îți recomandăm Isle of Skye, o adevărată bijuterie verde pe coasta vestică a Scoției. Acest loc incredibil este faimos pentru panoramele sale excepționale care te vor lăsa cu gura căscată. Insula în sine are o lungime de aproximativ 80 de kilometri, astfel încât nu îți va lua prea mult timp să o explorezi. Primăvara, pe Isle of Skye poți explora uriașul Black Cuillin, cel mai pitoresc munte din Marea Britanie, și, dacă ești suficient de curajos, poți înota în minunatele "fairy pools" (piscinele zânelor) în apropiere de Glenbrittle.

Iată și câteva locuri de cazare în Isle of Skye unde cu siguranță vei avea parte de o vacanță de primăvară minunată.

Vacanța de primăvară în Isle of Skye

Vacanța de primăvară în Bruxelles, Belgia

Capitala belgiană este o destinație minunată pentru un city break de primăvară. Deși Bruxelles nu este un oraș foarte mare, vei avea o mulțime de obiective turistice fascinante care să te țină ocupat. Odată cu primele raze primăvăratece, Bruxelles prinde culoare, iar străzile mohorâte capătă viață. Admiră cireșii japonezi din grădinile Logis și Floréal, participă la festivalul grădinilor din Parcul Cinquantenaire și explorează Serele Regale din Laeken, un complex excepțional ce fac parte din grădinile regale private. Atenție, aceste sere sunt deschise publicului doar două săptămâni pe an, în perioada aprilie – mai.

Iată și câteva locuri de cazare în Bruxelles unde cu siguranță vei avea parte de o vacanță de primăvară minunată.

Vacanța de primăvară în Bruxelles

Fotografie preluata de pe travelpirates.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Vacanța de primăvară în Verona, Italia

Cadrul romantic al faimoasei piesei shakespeariene, Verona este o alegere excelentă pentru vacanța de primăvară. În acest sezon temperaturile sunt mai blânde, astfel încât vei putea să-i explorezi străzile întortocheate o zi întreagă. Începe-ți aventura în Verona urcând până în vârful turnului medieval Lamberti, unde vei fi răsplătit cu panorame spectaculoase peste întregul oraș. Savurează un gelato delicios în Piazza Delle Erbe, vizitează faimosul balcon al Julietei și admiră uriașa arenă din Piazza Bra. La final, dacă mai ai vreme, vizitează mormântul Julietei la Muzeul Frescelor Giovanni Battista Cavalcaselle.

Iată și câteva locuri de cazare în Verona unde cu siguranță vei avea parte de o vacanță de primăvară minunată.

Vacanța de primăvară în Verona

Vacanța de primăvară la Copenhaga, Danemarca

Copenhaga este ca o gură de aer proaspăt. Capitala daneză este o metropolă verde ce se întinde pe coasta estică a țării. Primele lucruri pe care le vei observa atunci când ajungi în Copenhaga este cât de compact și frumos amenajat este întregul oraș și cum aproape toți locuitorii par să circule doar cu bicicleta. Parcurile din Copenhaga sunt perfecte pentru o plimbare relaxantă de primăvară. Noi îți recomandăm Grădinile Regale, unde se află și Castelul Rosenborg, Parcul Frederiksberg, cu Grădina Zoologică, și pentru puțină adrenalină, Parcul de distracții Tivoli.

Iată și câteva locuri de cazare în Copenhaga unde cu siguranță vei avea parte de o vacanță de primăvară minunată.

Vacanța de primăvară la Copenhaga

Vacanță de primăvară la Cheile Verdon, Franța

Franța se mândrește cu peisaje variate și incredibil de frumoase, dar parcă niciunul nu se compară cu priveliștile de la Cheile Verdon, din parcul regional cu același nume. Aflat în sudul Franței, la 124 de kilometri de Nisa, Cheile Verdon sunt cel mai adânc canion din Europa, cu stânci uriașe perfect albe și ape cristaline. Canionul de 50 de kilometri se întinde de lângă localitatea Castellane până la lacul Sainte-Croix. Fie că ești dependent de adrenalină sau doar îți dorești să admiri panorame spectaculoase, acest colț de Rai te va fermeca din primul moment. Primăvara, stâncile sunt împânzite cu arbuști de un verde crud, ce fac un contrast extraordinar au albastrul apei. Traseele de drumeții sunt bine marcate și urmăresc malul râului, iar cei care preferă să conducă, pot urma șoseaua Route des Crêtes sau drumul Corniche Sublime. Bineînțeles, la Cheile Verdon poți face alpinism, te poți plimba cu caiacul pe apele învolburate ale râului Verdon, poți face bungee jumping sau chiar parapantism.

Iată și câteva locuri de cazare în Cheile Verdon unde cu siguranță vei avea parte de o vacanță de primăvară minunată.

Vacanță de primăvară la Cheile Verdon, Franța

Vacanța de primăvară la Montreux, Elveția

Riviera elvețiană este un adevărat spectacol în fiecare primăvară, atunci când temperaturile se topesc, iar florile multicolore învăluie malurile Lacului Geneva. Montreux te întâmpină cu panorame superbe cu dealuri alpine înverzite, cu un Mont Blanc încă înzăpezit și apele cristaline ale lacului. Aerul înviorător îți va trezi cheful de drumeții, plimbări cu barca sau pe malul lacului.

Iată și câteva locuri de cazare în Montreux unde cu siguranță vei avea parte de o vacanță de primăvară minunată.

Vacanța de primăvară la Montreux

Vacanța de primăvară în Ljubljana, Slovenia

Ljubljana este una dintre cele mai verzi capitale europene, cu o sumedenie de parcuri și grădini în care să te pierzi primăvara. Râul Ljubljanica, brăzdat de poduri elegante și mărginit cu sălcii plângătoare și cafenele cochete, șerpuiește prin centrul medieval al orașului, contribuind la atmosfera fermecătoare a străduțelor întortocheate. Explorează fiecare clădire barocă și admiră toate detaliile colorate din inima Ljubljanei. La final, descoperă acest oraș minunat de la înălțime, de lângă castelul cu același nume.

Iată și câteva locuri de cazare în Ljubljana unde cu siguranță vei avea parte de o vacanță de primăvară minunată.

Vacanța de primăvară în Ljubljana

Fotografie preluata de pe travelslovenia.org. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Vacanța de primăvară la Paris, Franța

Primăvara în Paris este un adevărat clișeu și pe bună dreptate. Capitala Franței este incredibilă în orice zi a anului, dar primăvara este sublimă. Bucură-te de razele primăvăratice în grădinile Tuileries și Luxembourg sau în Parc des Buttes-Chaumont. Savurează o cafea pe o terasă fermecătoare din Marais ori St-Germain. Orice vei alege să faci în Paris, vacanța ta de primăvară va fi de neuitat.

Iată și câteva locuri de cazare în Paris unde cu siguranță vei avea parte de o vacanță de primăvară minunată.

Vacanța de primăvară la Paris, Franța

Vacanța de primăvara în Bari, Italia

Micuțul Bari trebuie vizitat primăvara, atunci când iubitorii de mare și plajă încă nu au ajuns aici. Labirintul de străzi medievale capătă viață pe măsură ce vremea se încălzește, iar portul din Bari este minunat. În centrul medieval al orașului, Bari Vecchia, vei descoperi o mulțime de locuri minunate, dar adevărata atracție este să te rătăcești pe străzile sale înguste. Fă și o plimbare relaxantă pe Lungomare și bucură-te de briza Adriaticii pe plajă. Dacă îți mai rămâne timp, explorează restul provinciei Puglia. Noi îți recomandăm Matera, Alebrobello, Castel del Monte și peninsula Salento.

Iată și câteva locuri de cazare în Bari unde cu siguranță vei avea parte de o vacanță de primăvară minunată.

Vacanța de primăvara în Bari

Fotografie preluata de pe cabinflooresoterica.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Vacanța de primăvară la Berlin, Germania

Primăvara, berlinezii profită de vremea frumoasă pentru a se bucura de o mulțime de activități în aer liber, în parcuri, pe râu sau lacuri. De la căderea Zidului Berlinului, capitala Germaniei a devenit un centrul al creativității și culturii, astfel încât și-a dezvoltat o mulțime de fațete. Berlin este cunoscut în aceeași măsură și ca un oraș hedonist, un magnet pentru pasionații de istorie și, din ce în ce mai mult, ca o destinație de familie, grație nenumăratelor parcuri și spații verzi, precum Tiergarten, Volkspark Friedrichshain sau Mauerpark.

Iată și câteva locuri de cazare în Berlin unde cu siguranță vei avea parte de o vacanță de primăvară minunată.

Vacanța de primăvară la Berlin

Fotografie preluata de pe NUME SITE. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Vacanța de primăvară la Viena, Austria

Pentru mulți călători, Viena este o destinație de iarnă, atunci când arhitectura sa splendidă este acoperită cu zăpadă. Totuși, vizitează capitala Austriei în primăvară și vei descoperi o atmosferă relaxată și plină de farmec. O mulțime de festivaluri de muzică răsar în aproape toate piețele Vienei, iar parcurile și grădinile elegante sunt invadate de localnici dornici de soare. Primăvara, Viena este extraordinar de frumoasă, de la grandoarea Palatului Belvedere la clădirea Hundertwasserhaus plină de viață, totul pus în valoare de copacii multicolori.

Iată și câteva locuri de cazare în Viena unde cu siguranță vei avea parte de o vacanță de primăvară minunată.

Vacanța de primăvară la Viena

Fotografie preluata de pe wallpaperscraft.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Tu unde îți dorești să-ți petreci vacanța de primăvară?

Booking.com


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers