Vacanța de iarnă 2018: 15 locuri din Europa pentru un concediu minunat

Vacanța de iarnă 2018: 15 locuri din Europa pentru un concediu minunat
 
 

Deși multă lume își dorește zăpadă în vacanța de iarnă, alții preferă să evadeze de frig în locuri însorite și să se gândească deja la vară. Europa se mândrește cu destinații de vacanță pe cât de variate, pe atât de fascinante. Așadar, fie că vrei să-ți petreci vacanța de iarnă schiind într-o stațiune sclipitoare, relaxându-te pe o plajă frumoasă sau explorând străzile unui oraș fascinant, noi îți prezentăm 15 destinații din Europa perfecte pentru un concediu minunat.

Citește și: Vacanța de iarnă: 15 locuri din România pentru un concediu minunat

Vacanța de iarnă în Abisko, Suedia

În inima Laponiei, Abisko este cel mai nordic punct din Europa ce poate fi vizitat cu trenul. Dacă ești iubitor de nămeți, frig și iarnă serioasă, atunci Abisko este o alegere excelentă pentru vacanța de iarnă. În decembrie și ianuarie soarele nu răsare deloc, astfel încât întunericul perpetuu face din acest mic orășel suedez locul perfect de unde să admiri aurora borealis.

Să nu crezi că zăpezile și frigul vor sta în calea aventurii tale. În Abisko poți face schi fond pe traseele de drumeții din parcurile naționale ce înconjoară acest orășel fermecător sau poți face plimbări cu sania trasă de câini. Nu uita să faci și o mică excursie până la Kiruna, aflată la mai puțin de 100 de kilometri, pentru a vizita faimosul hotel din gheață.

Verifică ofertele de cazare în Abisko aici >>>

Vacanța de iarnă în Abisko, Suedia

Fotografie preluata de pe photoadventures. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Vacanța de iarnă în Atena, Grecia

În Atena, în lunile de iarnă media temperaturilor este de 10-11 grade Celsius, numai bine pentru plimbări îndelungate pe străzile capitalei elene. Iarna, toate problemele cu care te confrunți în lunile călduroase dispar. Străzile nu mai sunt inundate cu turiști gălăgioși, soarele dogoritor nu te împiedică să ieși de la umbră la miezul zilei, iar prețurile sunt mai mici.

Așadar, explorează siturile antice și experimentează din cultura locală în voie. În vacanța de iarnă ai mari șanse să fotografiezi clădirile iconice din Atena fără mulțimi de oameni. Poți să îți extinzi vacanța și să vizitezi și câteva insule grecești, dar trebuie să știi că majoritatea hotelurilor din stațiuni sunt închise în această perioadă.

Verifică ofertele de cazare în Atena aici >>>

Vacanța de iarnă în Atena, Grecia

Vacanța de iarnă în Jasná, Slovacia

Slovacia se mândrește cu o mulțime de stațiuni montane minunate cu piste de schi moderne la prețuri cumpătate. Tarifele la cazare și mâncare sunt și ele rezonabile, iar localnicii sunt mai prietenoși, decât în alte stațiuni luxoase din Alpi.

Jasná este cea mai frumoasă stațiune montană din Slovacia, perfectă pentru o vacanță de iarnă, cu pârtii de schi lungi, mărginite de brazi uriași încărcați cu zăpadă, cocoțați pe versanții Munților Tatra.

Verifică ofertele de cazare în Jasná aici >>>

Vacanța de iarnă în Jasná, Slovacia

Vacanța de iarnă în Andaluzia, Spania

În Andaluzia s-a născut folclorul spaniol, iar acesta este locul unde vei putea admira spectacole autentice de flamenco și coride. Această regiune incredibilă din Spania oferă plaje uriașe cu nisip auriu, flancate de munți înalți și orașe ce debordează de cultură, tradiții și legende. Localnicii prietenoși, peisajele variate și animalele interesante îi determină pe călători să se întoarcă mereu în Andaluzia.

Sevilla, capitala regiunii, este una dinte cele mai populare destinații din Spania, unde enorma catedrală ʼ și vechiul cartier Barrio Santa Cruz sunt doar câteva dintre nenumăratele locuri pe care nu trebuie să le ratezi aici. Fie că în vacanța de iarnă vrei să te relaxezi la soare pe Costa del Sol, vrei să faci surf în Tarifa sau să schiezi în Sierra Nevada, Andaluzia te va acomoda cum știe ea mai bine.

Verifică ofertele de cazare în Andaluzia aici >>>

Vacanța de iarnă în Andaluzia, Spania

Fotografie preluata de pe macsadventure.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Vacanța de iarnă în Veneția, Italia

Frumos și puțin ciudat, Carnavalul din Veneția este cel mai importat eveniment din Europa în februarie. Costumele elaborate și măștile înfricoșătoare aduc la viață istoria colorată a Orașului Plutitor.

Deși evenimentele principale sunt destul de scumpe, străzile Veneției sunt împânzite cu spectacole gratuite în perioada carnavalului, astfel încât nu vei fi nevoit să-ți faci gaură în buget pentru a te bucura de Carnevale di Venezia.

Verifică ofertele de cazare în Veneția aici >>>

Vacanța de iarnă în Veneția, Italia

Vacanța de iarnă în peninsula Snæfellsnes, Islanda

În extremitatea vestică a Islandei se întinde una dintre cele mai frumoase regiuni, peninsula Snæfellsnes, cu uriașe câmpii de lavă întărită, acoperită cu mușchi, fiorduri înecate mereu în ceață și un vulcan în vârful căruia se află un ghețar din Epoca de Gheață.

Începe-ți aventura în micuțul sat pescăresc Stykkisholmur, unde căsuțele colorate și atmosfera de povești te vor fermeca imediat. Apoi închiriază o mașină și pornește la drum printre peisaje de vis. Drumul ce înconjoară capătul peninsulei Snæfellsnes are o lungime de aproape 180 de kilometri și trece pe lângă cascade și plaje aurii.

Verifică ofertele de cazare în Snæfellsnes aici >>>

Vacanța de iarnă în peninsula Snæfellsnes, Islanda

Fotografie preluata de pe wowair.us. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Vacanța de iarnă în La Massana, Andorra

La 200 de kilometri de Barcelona, în vestul micuțului stat Andorra, se află una dintre cele mai frumoase stațiuni montane catalane, perfecte pentru o vacanță de iarnă la munte. În La Massana poți să schiezi pe 63 de kilometri de pârtii moderne la altitudini de până la 2.560 metri sau poți să te relaxezi într-un bordas – restaurante din piatră unde carnea de vită și de miel se gătește pe grătar în aer liber.

Verifică ofertele de cazare în La Massana aici >>>

Vacanța de iarnă în La Massana, Andorra

Fotografie preluata de pe snowplaza.nl. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Vacanța de iarnă în Bouillon, Belgia

În inima Valoniei, într-o zonă împădurită de pe malul râului Semois, vei găsi un mic orășel medieval care, în ultimii ani, a devenit extrem de popular printre turiștii iubitori de natură și gastronomie. Explorează străduțele întortocheată din Bouillon și nu uita să deguști din specialitățile locale. Apoi, înarmează-te cu gustări de la brutăriile și ciocolateriile din orășel și pornește spre Castelul Bouillon din secolul XIII, cocoțat pe un deal deasupra orașului.

Verifică ofertele de cazare în Bouillon aici >>>

Vacanța de iarnă în Bouillon, Belgia

Fotografie preluata de pe thefrancophonefiles.blogspot. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Vacanța de iarnă în Sagres, Portugalia

Înălțându-se peste cele mai impresionante panorame din regiunea Algarve, micuțul sat Sagres îți dă impresia că te afli la capătul lumii datorită coastelor uriașe sculptate de apele oceanului. Sagres este o adevărată fortăreață peste valurile înspumate ale Atlanticului, preferată mai ales de surferi și pasionații de golf.

Aici se află unele dintre cele mai bune cluburi de golf, inclusiv unul aflat într-o rezervație ecologică. În afara orașului, stâncile gigant din Cabo de São Vicente sunt o destinație interesantă pentru o scurtă excursie.

Verifică ofertele de cazare în Sagres aici >>>

Vacanța de iarnă în Sagres, Portugalia

Fotografie preluata de pe YouTube. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Vacanța de iarnă în Rovinj, Croatia

Fostul stat vasal venețian pe malul Adriaticii de obicei hibernează în timpul sezonului rece, dar în ultimii ani Rovinj a atras atenția turiștilor aflați în căutarea unor noi destinații interesante pentru vacanța de iarnă. Așadar, dacă vei ajunge în acest orășel fermecător în lunile reci vei observa că obișnuiții turiști sunt înlocuiți cu arhitecți și designeri din Viena sau Zagreb, fascinați de arhitectura eclectică de la malul mării.

Cele 14 insule din arhipelagul Rovinj sunt destinații minunate pentru excursii de o zi, în timp ce centrul medieval cu străduțe pietruite și piazza italiene sunt perfecte pentru plimbări în orice moment al zilei.

Verifică ofertele de cazare în Rovinj aici >>>

Vacanța de iarnă în Rovinj, Croatia

Vacanța de iarnă în Aschau im Chiemgau, Germania

Superbul oraș izolat Aschau im Chiemgau, la 80 de kilometri de München, este locul perfect dacă vrei să faci o pauză de la tot ce înseamnă tehnologie. Multe hoteluri oferă o detoxifiere digitală, astfel încât nu au nici Wi-Fi, nici telefon sau televizor.

În schimb, au panorame superbe peste Bavaria, străduțe colorate și un somptuos castel medieval. Schloss Hohenaschau datează din secolul al XII-lea și se mândrește cu o superbă arhitectură renascentistă și barocă.

Verifică ofertele de cazare în Aschau im Chiemgau aici >>>

Vacanța de iarnă în Aschau im Chiemgau, Germania

Fotografie preluata de pe mapio.net. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Vacanța de iarnă în Nisa, Franța

Dacă ești în căutarea soarelui și a căldurii în vacanța de iarnă, Nisa este cea mai bună opțiune. Acest oraș superb de pe Riviera Franceză rămâne cald întreaga iarnă, iar centrul vechi și Promenade des Anglais nu sunt atât de aglomerate. Nu rata o vizită la Grădinile Albert I sau pe dealul Cimiez pentru a vedea Muzeul Matisse și ruinele orașului roman Cemenelum.

Citește și: Vacanța de iarnă exotică: 15 locuri în care să evadezi de frig

Nisa este și locul ideal pentru a explora cele mai importante locuri de pe Riviera Franceză. Noi îți recomandăm Monaco, Èze, Saint-Jean-Cap-Ferrat, Antibes și Cannes, pentru a te delecta cu priveliști exotice chiar în mijlocul iernii.

Verifică ofertele de cazare în Nisa aici >>>

Vacanța de iarnă în Nisa, Franța

Fotografie preluata de pe languatics.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Vacanța de iarnă în Pamporovo, Bulgaria

Deși formațiunile carstice, izvoarele, peșterile și canioanele Munților Rodopi din Bulgaria sunt de-a dreptul spectaculoase, ele atrag doar câțiva aventurieri în timpul verii. În schimb iarna, zona prinde viață și este luată cu asalt de turiști din Europa Centrală și de Est.

Stațiunea montană Pamporovo se mândrește cu peste 50 de kilometri de pârtii, 18 lifturi și aproape 40 de kilometri de trasee pentru schi fond, printre păduri de pin. În Pamporovo sporturile de iarnă se împletesc cu buna dispoziție, iar seara stațiunea primește o atmosferă feerică.

Verifică ofertele de cazare în Pamporovo aici >>>

Vacanța de iarnă în Pamporovo, Bulgaria

Fotografie preluata de pe j2ski.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Vacanța de iarnă în Sorrento, Italia

Sorrento, în sud-vestul Italiei, este o destinație minunată pe timp de iarnă, cu un climat blând și temperaturi mai ridicate. Sorrento se află foarte aproape și de insula Capri și de Napoli, fiind locul ideal unde să te bucuri de gastronomia italiană autentică – aici a fost inventată gelato.

Din Sorrento nu trebuie decât să închiriezi o mașină și să pornești pe drumul șerpuitor de pe Coasta Amalfi pentru a te bucura de o vacanță perfectă. Și de parcă asta nu ar fi suficient, în apropiere de Sorrento se află situl arheologic Pompeii, precum și o mulțime de plaje cu nisip fin, astfel încât cu siguranță nu vei avea timp să te plictisești.

Verifică ofertele de cazare în Sorrento aici >>>

Vacanța de iarnă în Sorrento, Italia

Fotografie preluata de pe alumni.psu.edu. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Vacanța de iarnă în Cornwall, Anglia

Dacă îți dorești o vacanță de iarnă mai liniștită, cu plimbări relaxante pe plajă și vizite la diferite monumente istorice, noi îți recomandăm regiunea Cornwall din sud-vestul Angliei. Această regiune incredibilă se mândrește cu cele mai frumoase plaje, unde natura a pictat panorame de vis.

Castelul Tintagel este cea mai populară destinație turistică din Cornwall, dar nu te aștepta să fi nevoit să te înghesui printre mulțimi de turiști pentru a-l admira în toată splendoarea sa. O vacanță de iarnă în Cornwall înseamnă multă liniște, relaxare, aer curat și panorame de vis.

Verifică ofertele de cazare în Cornwall aici >>>

Vacanța de iarnă în Cornwall, Anglia

Fotografie preluata de pe menagwinscourt.co.uk. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Citește și: Vacanța de iarnă exotică: 15 locuri în care să evadezi de frig

Tu unde ai vrea să-ți petreci vacanța de iarnă în 2018?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers