Vacanța de iarnă: 15 locuri din Europa pentru un concediu minunat

Vacanța de iarnă: 15 locuri din Europa pentru un concediu minunat
 
 
 

Deși multă lume își dorește zăpadă în vacanța de iarnă, alții preferă să evadeze de frig în locuri însorite și să se gândească deja la vară. Europa se mândrește cu destinații de vacanță pe cât de variate, pe atât de fascinante. Așadar, fie că vrei să-ți petreci vacanța de iarnă schiind într-o stațiune sclipitoare, relaxându-te pe o plajă frumoasă sau explorând străzile unui oraș fascinant, noi îți prezentăm 15 destinații din Europa perfecte pentru un concediu minunat.

Vacanța de iarnă în Abisko, Suedia

În inima Laponiei, Abisko este cel mai nordic punct din Europa ce poate fi vizitat cu trenul. Dacă ești iubitor de nămeți, frig și iarnă serioasă, atunci Abisko este o alegere excelentă pentru tine. În decembrie și ianuarie soarele nu răsare deloc, astfel încât întunericul perpetuu face din acest mic orășel suedez locul perfect de unde să admiri aurora borealis. Să nu crezi că zăpezile și frigul vor sta în calea aventurii tale. În Abisko poți face schi fond pe traseele de drumeții din parcurile naționale ce înconjoară acest orășel fermecător sau poți face plimbări cu sania trasă de câini. Nu uita să faci și o mică excursie până la Kiruna, aflată la mai puțin de 100 de kilometri, pentru a vizita faimosul hotel din gheață.

Iată și câteva locuri de cazare în Abisko unde cu siguranță vei avea parte de o vacanță de iarnă minunată.

Vacanța de iarnă în Abisko, Suedia

Fotografie preluata de pe photoadventures. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Vacanța de iarnă în Atena, Grecia

În Atena, în lunile de iarnă media temperaturilor este de 10-11 grade Celsius, numai bine pentru plimbări îndelungate pe străzile capitalei elene. Iarna, toate problemele cu care te confrunți în lunile călduroase dispar. Străzile nu mai sunt inundate cu turiști gălăgioși, soarele dogoritor nu te împiedică să ieși de la umbră la miezul zilei, iar prețurile sunt mai mici. Așadar, explorează siturile antice și experimentează din cultura locală în voie. În vacanța de iarnă ai mari șanse să fotografiezi clădirile iconice din Atena fără mulțimi de oameni. Poți să îți extinzi vacanța și să vizitezi și câteva insule grecești, dar trebuie să știi că majoritatea hotelurilor din stațiuni sunt închise în această perioadă.

Iată și câteva locuri de cazare în Atena unde cu siguranță vei avea parte de o vacanță de iarnă minunată.

Vacanța de iarnă în Atena, Grecia

Vacanța de iarnă în Jasná, Slovacia

Slovacia se mândrește cu o mulțime de stațiuni montane minunate cu piste de schi moderne la prețuri cumpătate. Tarifele la cazare și mâncare sunt și ele rezonabile, iar localnicii sunt mai prietenoși decât în alte stațiuni luxoase din Alpi. Jasná este cea mai bună stațiune montană din Slovacia, perfectă pentru o vacanță de iarnă, cu pârtii de schi lungi, mărginite de brazi uriași încărcați cu zăpadă, cocoțați pe versanții Munților Tatra.

Iată și câteva locuri de cazare în Jasná unde cu siguranță vei avea parte de o vacanță de iarnă minunată.

Vacanța de iarnă în Jasná, Slovacia

Vacanța de iarnă în Andaluzia, Spania

În Andaluzia s-a născut folclorul spaniol, iar acesta este locul unde vei putea admira spectacole autentice de flamenco și coride. Această regiune incredibilă din Spania oferă plaje uriașe cu nisip auriu, flancate de munți înalți și orașe ce debordează de cultură, tradiții și legende. Localnicii prietenoși, peisajele variate și animalele interesante îi determină pe călători să se întoarcă mereu în Andaluzia. Sevilla, capitala regiunii, este una dinte cele mai populare destinații din Spania, unde enorma catedrală Torre del Oro și vechiul cartier Barrio Santa Cruz sunt doar câteva dintre nenumăratele locuri pe care nu trebuie să le ratezi aici. Fie că în vacanța de iarnă vrei să te relaxezi la soare pe Costa del Sol, vrei să faci surf în Tarifa sau să schiezi în Sierra Nevada, Andaluzia te va acomoda cum știe ea mai bine.

Iată și câteva locuri de cazare în Sevilla unde cu siguranță vei avea parte de o vacanță de iarnă minunată.

Vacanța de iarnă în Andaluzia, Spania

Fotografie preluata de pe macsadventure.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Vacanța de iarnă în Veneția, Italia

Frumos și puțin ciudat, Carnavalul din Veneția este cel mai importat eveniment din Europa în luna februarie. Costumele elaborate și măștile înfricoșătoare aduc la viață istoria colorată a Orașului Plutitor. Deși evenimentele principale sunt destul de scumpe, străzile Veneției sunt împânzite cu spectacole gratuite în perioada carnavalului, astfel încât nu vei fi nevoit să-ți faci gaură în buget pentru a te bucura de Carnevale din Venezia.

Iată și câteva locuri de cazare în Veneția unde cu siguranță vei avea parte de o vacanță de iarnă minunată.

Vacanța de iarnă în Veneția, Italia

Fii romantic 4 zile la Verona!

Fii romantic 4 zile la Verona!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 175 Eur
vezi detalii »

Vacanța de iarnă în peninsula Snæfellsnes, Islanda

În extremitatea vestică a Islandei se întinde una dintre cele mai frumoase regiuni, peninsula Snæfellsnes, cu câmpii de lavă întărită, acoperită cu mușchi, fiorduri înecate mereu în ceață și un vulcan în vârful căruia se află un ghețar din Epoca de Gheață. Începe-ți aventura în micuțul sat pescăresc Stykkisholmur unde căsuțele colorate și atmosfera de povești te vor fermeca imediat. Apoi închiriază o mașină și pornește la drum printre peisaje de vis. Drumul ce înconjoară capătul peninsulei Snæfellsnes are o lungime de aproape 180 de kilometri și trece pe lângă cascade și plaje aurii.

Iată și câteva locuri de cazare în Stykkisholmur unde cu siguranță vei avea parte de o vacanță de iarnă minunată.

Vacanța de iarnă în peninsula Snæfellsnes, Islanda

Fotografie preluata de pe wowair.us. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Vacanța de iarnă în La Massana, Andorra

La 200 de kilometri de Barcelona, în vestul micuțului stat Andorra, se află una dintre cele mai frumoase stațiuni montane catalane. În La Massana poți să schiezi pe 63 de kilometri de pârtii moderne la altitudini de până la 2.560 metri sau poți să te relaxezi într-un bordas – restaurante din piatră unde carnea de vită și de miel se gătește pe grătar în aer liber.

Iată și câteva locuri de cazare în La Massana unde cu siguranță vei avea parte de o vacanță de iarnă minunată.

Vacanța de iarnă în La Massana, Andorra

Fotografie preluata de pe snowplaza.nl. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Vacanța de iarnă în Bouillon, Belgia

În inima Valoniei, într-o zonă împădurită de pe malul râului Semois, vei găsi un mic orășel medieval care, în ultimii ani, a devenit extrem de popular printre turiștii iubitori de natură și gastronomie. Explorează străduțele întortocheată din Bouillon și nu uita să deguști din specialitățile locale. Apoi, înarmează-te cu gustări de la brutăriile și ciocolateriile din orășel și pornește spre Castelul Bouillon din secolul XIII, cocoțat pe un deal deasupra orașului.

Întâmpină primăvara la Mediterana, în Sardinia!

Întâmpină primăvara la Mediterana, în Sardinia!

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti
de la 155 Eur
vezi detalii »

Iată și câteva locuri de cazare în Bouillon unde cu siguranță vei avea parte de o vacanță de iarnă minunată.

Vacanța de iarnă în Bouillon, Belgia

Fotografie preluata de pe thefrancophonefiles.blogspot. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Vacanța de iarnă în Sagres, Portugalia

Înălțându-se peste cele mai impresionante panorame din regiunea Algarve, micuțul sat Sagres îți dă impresia că te afli la capătul lumii datorită coastelor uriașe sculptate de apele oceanului. Sagres este o adevărată fortăreață peste valurile înspumate ale Atlanticului, preferată mai ales de surferi și pasionații de golf. Aici se află unele dintre cele mai bune cluburi de golf, inclusiv unul aflat într-o rezervație ecologică. În afara orașului, stâncile gigant din Cabo de São Vicente sunt o destinație interesantă pentru o scurtă excursie.

Iată și câteva locuri de cazare în Sagres unde cu siguranță vei avea parte de o vacanță de iarnă minunată.

Vacanța de iarnă în Sagres, Portugalia

Fotografie preluata de pe YouTube. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Vacanța de iarnă în Rovinj, Croatia

Fostul stat vasal venețian pe malul Adriaticii de obicei hibernează în timpul sezonului rece, dar în ultimii ani Rovinj a atras atenția turiștilor aflați în căutarea unor noi destinații interesante pentru vacanța de iarnă. Așadar, dacă vei ajunge în acest orășel fermecător, în lunile reci vei observa că obișnuiții turiști sunt înlocuiți cu arhitecți și designeri din Viena sau Zagreb, fascinați de arhitectura eclectică de la malul mării. Cele 14 insule din arhipelagul Rovinj sunt destinații minunate pentru excursii de o zi, în timp ce centrul medieval cu străduțe pietruite și piazza italiene sunt perfecte pentru plimbări în orice moment al zilei.

Iată și câteva locuri de cazare în Rovinj unde cu siguranță vei avea parte de o vacanță de iarnă minunată.

Vacanța de iarnă în Rovinj, Croatia

Vacanța de iarnă în Aschau im Chiemgau, Germania

Superbul oraș izolat Aschau im Chiemgau, la 80 de kilometri de München, este locul perfect dacă vrei să faci o pauză de la tot ce înseamnă tehnologie. Multe hoteluri oferă o detoxifiere digitală, astfel încât nu au nici Wi-Fi, nici telefon sau televizor. În schimb au panorame superbe peste Bavaria, străduțe colorate și un somptuos castel medieval. Schloss Hohenaschau datează din secolul al XII-lea și se mândrește cu o superbă arhitectură renascentistă și barocă.

Iată și câteva locuri de cazare în Aschau im Chiemgau unde cu siguranță vei avea parte de o vacanță de iarnă minunată.

Vacanța de iarnă în Aschau im Chiemgau, Germania

Fotografie preluata de pe mapio.net. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Vacanța de iarnă în Nisa, Franța

Dacă ești în căutarea soarelui și a căldurii în vacanța de iarnă, Nisa este cea mai bună opțiune. Acest oraș superb de pe Riviera Franceză rămâne cald întreaga iarnă, iar centrul vechi și Promenade des Anglais nu sunt atât de aglomerate. Nu rata o vizită la Grădinile Albert I sau pe dealul Cimiez pentru a vedea Muzeul Matisse și ruinele orașului roman Cemenelum. Nisa este și locul ideal pentru a explora cele mai importante locuri de pe Riviera Franceză. Noi îți recomandăm Monaco, Èze, Saint-Jean-Cap-Ferrat, Antibes și Cannes, pentru a te delecta cu priveliști exotice chiar în mijlocul iernii.

Iată și câteva locuri de cazare în Nisa unde cu siguranță vei avea parte de o vacanță de iarnă minunată.

Vacanța de iarnă în Nisa, Franța

Fotografie preluata de pe languatics.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Vacanța de iarnă în Pamporovo, Bulgaria

Deși formațiunile carstice, izvoarele, peșterile și canioanele Munților Rodopi din Bulgaria sunt de-a dreptul spectaculoase, ele atrag doar câțiva aventurieri în timpul verii. În schimb iarna, zona prinde viață și este luată cu asalt de turiști din Europa Centrală și de Est. Stațiunea montană Pamporovo se mândrește cu peste 50 de kilometri de pârtii, 18 lifturi și aproape 40 de kilometri de trasee pentru schi fond, printre păduri de pin. În Pamporovo sporturile de iarnă se împletesc cu buna dispoziție, iar seara stațiunea primește o atmosferă feerică.

Iată și câteva locuri de cazare în Pamporovo unde cu siguranță vei avea parte de o vacanță de iarnă minunată.

Vacanța de iarnă în Pamporovo, Bulgaria

Fotografie preluata de pe j2ski.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Vacanța de iarnă în Sorrento, Italia

Sorrento, în sud-vestul Italiei, este o destinație minunată pe timp de iarnă, cu un climat blând și temperaturi mai ridicate. Sorrento se află foarte aproape și de insula Capri și de Napoli, fiind locul ideal unde să te bucuri de gastronomia italiană autentică – aici a fost inventată gelato. Din Sorrento nu trebuie decât să închiriezi o mașină și să pornești pe drumul șerpuitor de pe Coasta Amalfi pentru a te bucura de o vacanță perfectă. Și de parcă asta nu ar fi suficient, în apropiere de Sorrento se află situl arheologic Pompeii, precum și o mulțime de plaje cu nisip fin, astfel încât cu siguranță nu vei avea timp să te plictisești.

Iată și câteva locuri de cazare în Sorrento unde cu siguranță vei avea parte de o vacanță de iarnă minunată.

Vacanța de iarnă în Sorrento, Italia

Fotografie preluata de pe alumni.psu.edu. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Vacanța de iarnă în Cornwall, Anglia

Dacă îți dorești o vacanță de iarnă mai liniștită, cu plimbări relaxante pe plajă și vizite la diferite monumente istorice, noi îți recomandăm regiunea Cornwall din sud-vestul Angliei. Această regiune incredibilă se mândrește cu cele mai frumoase plaje, unde natura a pictat panorame de vis. Castelul Tintagel este cea mai populară destinație turistică din Cornwall, dar nu te aștepta să fi nevoit să te înghesui printre mulțimi de turiști pentru a-l admira în toată splendoarea sa. O vacanță de iarnă în Cornwall înseamnă multă liniște, relaxare, aer curat și panorame de vis.

Iată și câteva locuri de cazare în Cornwall unde cu siguranță vei avea parte de o vacanță de iarnă minunată.

Vacanța de iarnă în Cornwall, Anglia

Fotografie preluata de pe menagwinscourt.co.uk. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Citește și: Vacanța de iarnă: 15 locuri din România pentru un concediu minunat

Tu unde ai vrea să-ți petreci vacanța de iarnă?

4 zile de aventuri scandinave în Oslo

4 zile de aventuri scandinave în Oslo

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti
de la 205 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.