Vacanța de 1 Mai 2017: 12 locuri din Europa pentru un city break minunat

Vacanța de 1 Mai 2017: 12 locuri din Europa pentru un city break minunat
 
 

Mini-vacanța de 1 Mai este scuza ideală pentru un city break de primăvară. Fie că alegi o destinație mai aproape de România sau o metropolă spectaculoasă în care să te pierzi câteva zile, noi am ales pentru tine cele mai interesante destinații de pe bătrânul continent unde poți să te bucuri din plin de zilele tale libere. Iată 12 locuri minunate din Europa perfecte pentru un city break în vacanța de 1 Mai.

Vacanța de 1 Mai în Roma

Unul dintre cele mai fascinante orașe din Europa, Roma debordează de monumente și clădiri istorice. Panteonul din Roma arată astăzi aproape la fel ca acum 2.000 de ani, inclusiv podelele din marmură pe care au pășit cele mai importante personalități ale Imperiului Roman. Vizitează și Forumul Roman unde Cezar a bântuit odinioară aleile pietruite, fă turul Vaticanului și rămâi cu gura căscată la comorile găzduite de muzee și fantastica Bazilică Sf. Petru. Nu rata nici Coloseumul, cel mai mare amfiteatru roman care a rămas încă în picioare, ce oferă o imagine interesantă asupra vieții din capitala romană, în antichitate.

Iată și câteva locuri de cazare în Roma unde cu siguranță vei avea parte de o vacanță de 1 Mai minunată.

Vacanța de 1 Mai în Roma

Vacanța de 1 Mai în Madrid

Una dintre cele mai deschise și moderne capitale europene, Madrid te va surprinde cu flerul său cosmopolit, precum și cu caracterul pasional al madrilenilor. Capitala Spaniei îl face pe orice vizitator să se simtă ca acasă, în timp ce îi oferă și unele dintre cele mai fascinante atracții turistice din lume. Peste 80 de muzee și mai bine de 2.000 de monumente istorice și artistice contribuie la moștenirea culturală a acestui oraș. Traseul Artelor sau El Paseo del Arte te va duce pe la Muzeul Prado, Muzeul Național Reina Sofia, Muzeul Thyssen-Bornemisza și CaixaForum, pentru a descoperi cele mai fascinante comori ale Spaniei. Madrid este unul dintre cele mai vibrante și interesante orașe din lume în timpul zilei, dar noapte, capitala spaniolă se transformă în sufletul petrecerii.

Iată și câteva locuri de cazare în Madrid unde cu siguranță vei avea parte de o vacanță de 1 Mai minunată.

Vacanța de 1 Mai în Madrid

Vacanța de 1 Mai în Marsilia

Acest oraș șic din sudul Franței a devenit una dintre cele mai îndrăgite destinații turistice din regiune. În zona veche, Quartier du Panier, vei vedea cafenele fermecătoare, magazine ciudate și galerii de artă contemporană. Pe lângă edificii superbe, precum uriașa biserică neo-bizantină Nôtre-Dame de la Garde, vei descoperi o Marsilia mai tânără și modernă, explorând spații culturale noi precum Friche La Belle de Mai, cu un bar pe acoperiș și un cinematograf în aer liber.

Iată și câteva locuri de cazare în Marsilia unde cu siguranță vei avea parte de o vacanță de 1 Mai minunată.

Vacanța de 1 Mai în Marsilia

Vacanța de 1 Mai în Lisabona

Cu nenumărate zile senine și un pitoresc râu ce străbate întregul oraș, capitala portugheză este un adevărat muzeu în aer liber. Apele cristaline ale râului Tagus oglindesc arhitectura colorată a Lisabonei, subliniind caracterul unic și frumusețea acestui oraș minunat. Lisabona are atât de multe obiective turistice încât îți va fi greu să alegi ce loc să vizitezi prima dată. Cu o istorie ce se întinde peste mii de ani, Lisabona se mândrește cu străzi pline cu monumente istorice și cartiere în care încă poți descoperi cultura tradițională portugheză. Bucură-te de atmosfera relaxantă de pe faleza râului Tagus, dedicată activităților de recreere și care leagă Turnul Belém de zona modernă din Parque das Nações. În Lisabona te poți bucura de viața de noapte, ce durează până în zori, dar și de momente de relaxare în parcurile și grădinile pitorești ale orașului.

Iată și câteva locuri de cazare în Lisabona unde cu siguranță vei avea parte de o vacanță de 1 Mai minunată.

Vacanța de 1 Mai în Lisabona

Vacanța de 1 Mai în Budapesta

Străbătută de Dunăre, Budapesta găzduiește un număr impresionant de situri aflate pe lista de patrimoniu UNESCO, muzee și galerii de artă. Admiră viața de zi cu zi a locuitorilor de pe terasa unei cafenele istorice, locurile favorite ale artiștilor, poeților și filosofilor, și explorează buticuri unice și magazine de colorate din centrul orașului. După o plimbare pe faleza pitorească a metropolei, relaxează-te într-una dintre faimoasele băi termale ale capitalei maghiare. O vacanță în Budapesta nu poate să se termine fără o vizită la Palatul Regal, la Bastionul Pescarilor, Biserica Mátyás și, bineînțeles, la faimosul Parlament.

Iată și câteva locuri de cazare în Budapesta unde cu siguranță vei avea parte de o vacanță de 1 Mai minunată.

Vacanța de 1 Mai în Budapesta

Vacanța de 1 Mai la Praga

Începe-ți periplul prin Praga în Piața Wenceslas, cea mai mare din oraș, ce oglindește istoria fascinantă a capitalei cehe, inclusiv ocupația nazistă și regimul comunist. Astăzi Piața Wenceslas este mărginită de o mulțime de cafenele, magazine și de Muzeul de Istorie Naturală. Castelul Praga este o altă atracție interesantă, la fel și Catedrala din Praga, un superb exemplu de arhitectură gotică. Dar, nimic nu se compară cu spectaculosul Pod Carol, care se întinde peste râul Vâltava, flancat de o serie de statui uriașe din piatră.

Iată și câteva locuri de cazare în Praga unde cu siguranță vei avea parte de o vacanță de 1 Mai minunată.

Vacanța de 1 Mai la Praga

Vacanța de 1 Mai în Bologna

Dacă este să alegi un singur loc în care să te înfrupți cu delicii italienești, atunci acest oraș universitar ce debordează cu trattorii tradiționale și restaurante cu meniuri delicioase este alegerea perfectă. Deși arta culinară, alături de arhitectura religioasă minunată sunt principalele atracții turistice, Bologna are și o latură tinerească. Locul în care se află cea mai veche universitate din Europa, Bologna este orașul perfect în care să te pierzi printre aleile înghesuite cu arcade din teracota, care te vor feri de soarele de mai. Vizitează faimoasa Fântână a lui Neptun, odihnește-te în piața pitorească, mărginită de palate și bazilici elegante, iar apoi descoperă atelierele artizanilor din vechiul ghetou evreiesc și arta contemporană din cartierul Saragozza.

Iată și câteva locuri de cazare în Bologna unde cu siguranță vei avea parte de o vacanță de 1 Mai minunată.

Vacanța de 1 Mai în Bologna

Vacanța de 1 Mai în Dublin

Dacă îți dorești o vacanță de 1 Mai cu multă distracție, atunci te vei îndrăgosti imediat de Dublin. Temple Bar este unul dintre cele mai interesante baruri din Europa, iar aleile întortocheate, pub-urile vesele, cafenele, galeriile de artă și vechile străzi împânzite cu atracții turistice din Dublin te vor ține ocupat zile la rând. Dacă îți place berea neagră atunci trebuie să vizitezi unul dintre barurile dublineze, unde seara te poți bucura de muzică live irlandeză. Pentru puțină cultură și istorie, fă o excursie până la Castelul Dublin, unde te poți rătăci în voie și te poți bucura de interioarele elegante și grădina frumos amenajată.

Iată și câteva locuri de cazare în Dublin unde cu siguranță vei avea parte de o vacanță de 1 Mai minunată.

Vacanța de 1 Mai în Dublin

Vacanță de 1 Mai în Bruges

Cu străzi cu piatră cubică, alei înguste, turnuri impunătoare și o mulțime de magazine cu ciocolată, Bruges pare desprins din paginile unui basm. Acest oraș medieval pitoresc este unul dintre cele mai frumoase și bine păstrate din Europa. Aflat în nord-vestul Belgiei, Bruges este un oraș spectaculos cu o mulțime de canale fermecătoare și alei liniștite străbătute din când în când de câte o trăsură trasă de cai. Explorează în liniște străzile orașului, descoperă-i istoria în Piața Burg și încheie-ți ziua într-unul dintre barurile din centrul orașului, unde poți degusta din berea locală.

Iată și câteva locuri de cazare în Bruges unde cu siguranță vei avea parte de o vacanță de 1 Mai minunată.

Vacanță de 1 Mai în Bruges

Vacanța de 1 Mai în Valletta

De ce să nu petreci mini-vacanța de 1 Mai într-un loc cu mult soare? Iar Malta este una dintre cele mai interesante astfel de destinații. Capitala insulei, Valletta, construită în secolul XVI de către cavalerii de Malta, debordează de istorie și monumente fascinante. Cel mai vechi fort din Malta, Fort St. Angelo, și Hipogeul Hal Saflieni, un incredibil complex de morminte săpat în stâncă sunt unele dintre obiectivele turistice de neratat. În 2018 Valletta va fi una dintre Capitalele Europene a Culturii, astfel încât orașul organizează o sumedenie de evenimente culturale menite să celebreze istoria și cultura acestei insule fascinante.

Iată și câteva locuri de cazare în Valletta unde cu siguranță vei avea parte de o vacanță de 1 Mai minunată.

Vacanța de 1 Mai în Valetta

Vacanța de 1 Mai în Graz

Cu o bogată moștenire culturală, al doilea oraș ca mărime din Austria este un minunat centru universitar, faimos pentru acoperișurile sale în mii de nuanțe de roșu. Graz se mândrește cu o serie de muzee impresionante, de la Muzeul Percepției, unde vei descoperi opere de artă unice, la Kunsthaus Graz, un muzeu cu un design cu totul neobișnuit. Un alt loc fascinant din Graz este Murinsel, un spațiul expozițional ce plutește pe râul Mur. Dar asta nu înseamnă că Graz nu se mândrește și cu o mulțime de curți interioare renascentiste și palate baroce, pe lângă clădirile avangarde. Fă o plimbare prin centrul istoric pentru a admira superbele clădiri din secolul al XVII-lea și al XVIII-lea, precum majestosul Landhaus, cu o curte interioară cu arcade în stil renascentist, Haus am Luegg, cu decorațiuni în stuc, și Turnul cu Ceas înalt de 28 de metri, de pe Schlossberg, dealul ce se înalță deasupra centrului vechi.

Iată și câteva locuri de cazare în Graz unde cu siguranță vei avea parte de o vacanță de 1 Mai minunată.

Vacanța de 1 Mai în Graz

Vacanța de 1 Mai la Valencia

În ultimii ani, Valencia a devenit una dintre cele mai dinamice destinații turistice din Europa, oferindu-le vizitatorilor o mulțime de atracții diverse, pentru toate vârstele. Valencia combină istoria, tradiția și modernitatea într-un mod neobișnuit. Este un oraș unic, tradițional, original, modern și plin de contraste. Arhitectura sa datează din secolul I î.Hr. și până la cel mai futuristic design al secolului XXI. Plajele spălate de valurile Mediteranei, la doar 15 minute de centru, sunt undele dintre cele mai populare de pe litoralul spaniol, în timp ce împrejurimile orașului sunt populate de monumente naturale, inclusiv Rezervația Naturală Albufuera.

Iată și câteva locuri de cazare în Valencia unde cu siguranță vei avea parte de o vacanță de 1 Mai minunată.

Vacanța de 1 Mai la Valencia

Tu unde ai vrea să-ți petreci vacanța de 1 Mai?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers