Vă invit să vizităm obiective turistice din Londra la pas

Vă invit să vizităm obiective turistice din Londra la pas
 
 

După ce am făcut o scurtă introducere despre Londra şi v-am dat câteva sfaturi am să vă povestesc şi despre obiectivele turistice pe care le-am vizitat. Londra are numeroase obiective turistice pe care din păcate nu cred că ajungi să le vezi nici într-o lună, dar o să vă povestesc despre ce am văzut eu într-o săptămână.

Am început cu zona Westminster

Prima zi a început de la Victoria Station, apoi pe aglomerata stradă Victoria, unde găsiţi clădiri imense de birouri, hoteluri mici şi cochete, magazine de toate felurile şi o agitaţie constantă. La capătul străzii se află Catedrala Westminstercea mai cunoscută biserică din oraş, construită în stil gotic. Catedrala datează de la mijlocul secolului al X – lea iar din 1066 este catedrala în care sunt încoronaţi regii şi reginele Marii Britanii. Adăposteşte mormintele a 17 monarhi, colecţii de textile, artefacte, picturi şi sticlă pictată. Biletul de intrare costă 16 lire, motiv pentru care trebuie să recunosc că nu am intrat în catedrală.

Westminster

Lângă Catedrala Wesminster se află impunătoarea clădire a Parlamentului sau Palatul Westminster. Primul palat a fost construit în secolul al XI-lea, dar a ars în anul 1834, când s-a construit un nou palat. The Jewel Tower a rămas neatins de foc. Iniţial palatul a fost folosit ca reşedinţă a regilor, dar în secolul XIV-XV el a devenit casă pentru cele două camere ale Parlamentului. Palatul poate fi vizitat, dar orarul este destul de strict, în special pentru turiştii străini.

La capătul de nord al Parlamentului se află celebrul Big Ben. Turnul cu ceas, numit şi Turnul Elizabeth a fost construit în anul 1859 şi măsoară 96 de metri. Turnul adăposteşte cel mai mare orologiu muzical cu patru feţe din lume şi este al treilea turn cu ceas ca înălţime din lume. Din păcate turnul nu poate fi vizitat în interior decât de cetăţenii britanici; din motive de securitate turiştii din alte ţări nu pot urca în acest turn.

Westminster

Podul Westminster peste Tamisa leagă zona Westminster de zona Lambeth. La capătul podului se află vechea clădire a administraţiei londoneze, acum transformată într-un centru de afaceri şi pentru distracţie. Aici se află şi Acvariul din Londra, care adăposteşte o mare varietate de specii de peşti, faună marină şi pinguini. Biletul pentru Aquarium costă 20 de lire de persoană iar turul durează aproximativ o ora.

Acvariul din Londra

Londra văzută de sus

Lângă Aquarium se află celebrul London Eye - are o înălţime de 135 de metri şi un diametru de 120 şi a fost deschis în anul 2000. Este cel mai vizitat obiectiv turistic din Regatul Unit. Celebra roată este cea mai mare din Europa şi a treia din lume. Biletul costă 18 lire iar turul durează cam 20 de minute, dar este o experienţă de neuitat. Cozile la bilete se pot întinde foarte mult, dar spre seară turiştii sunt în număr mai mic. Eu am fost seara cu London Eye şi pot spune că peisajul este impresionant; măreţia, frumuseţea şi întinderea Londrei te lasă fără cuvinte.

Londra

Dupa London Eye se întinde din Queen’s Walk, o alee pietonală unde se adună artişti de toate felurile, comercianţi şi turişti din toate ţările. La o mică distanţă de London Eye se află gara şi staţia de metrou Waterloo, cea mai aglomerată staţie din oraş. În partea opusă gării se întinde un alt pod peste Tamisa – Podul Jubileului de aur, destinat pietonilor şi trenurilor, în timp ce una dintre cele mai vechi linii de metrou se află exact sub pod, la o adâncime mică faţă de fundul apei.

Impozanta Piaţă Trafalgar

Trafalgar Square

După ce treci podul şi mai mergi câteva zeci de metri în faţă ajungi în Piaţa Trafalgar, peste care veghează imensă coloană a lui Nelson, celebrul amiral englez. Horatio Nelson a fost unul dintre cei mai cunoscuţi şi mai apreciaţi comandanţi de navă; a purtat zeci de bătălii, cea mai celebră fiind cea din anul 1805 de la Trafalgar, unde armata britanică o înfrânge pe cea franceză. În partea de nord a pieţei se află National Gallery – celebrul muzeu de artă; de asemenea câteva ambasade îşi au clădirile tot în Trafalgar Square.

National Gallery

Galeria Naţională – a fost construită în anul 1824 şi adăposteşte o colecţie de peste 2 300 de picturi, ce datează de la mijlocul secoului al XIII-lea şi până la 1900. Intrarea este gratuită, muzeul este deschis zilnic între 10:00 şi 18:00, iar vinerea are program prelungit până la ora 21:00 seara. Ceea ce m-a surprins pe mine iniţial a fost faptul că în aproape toate muzeele din Londra se află restaurante şi baruri; astfel că poţi să mănânci la muzeu şi apoi să îl vizitezi. Este al patrulea muzeu de artă din lume ca număr de vizitatori, iar eu vă recomand să mergeţi; aici puteţi să admiraţi unele dintre cele mai celebre picturi ale lumii create de marii artisti precum: Van Gogh – cu “Floarea soarelui”, Monet cu “Lacul cu Nuferi”, Rembrandt cu mai multe autoportrete, Jab Van Eyck cu “Portretul familiei Arnolfini”, Rubens, Cézanne, Degas, Delacroix, Gauguin, Manet, Poussin, Caravaggio, Leonardo Da Vinci, Titian, Michelangelo, Goya, Picasso, Velázquez şi mulţi mulţi alţii. Ca să vă fie mai uşor să găsiţi picturile ce vă interesează vă recomand să cumpăraţi o hartă cu galeria, costă doar o liră şi este foarte folositoare, în special dacă nu aveţi timp să vizitaţi toate colecţiile. Într-o parte a Galeriei Naţionale se află aripa Sainsbury care adăposteşte Galeria Naţională a Portretelor. Intrarea este din nou liberă iar aici puteţi admira celebre portrete ale regilor Regatului Unit, ale actorilor britanici, ale artiştilor sau ale familiei regale.

Reşedinţa familiei Regale din Londra

După o vizită destul de rapidă la Galeria Naţională (timpul era limitat şi vroiam să văd cât mai multe locuri) am ajuns în Parcul St. James, cel mai vechi parc dintre parcurile regale ale Londrei. Parcul se întinde pe 23 de hectare, are şi un lac cu două insule, una dintre ele fiind numită Insula Raţelor, datorită speciilor de raţe, pelicani şi lebede. De asemenea numeroase veveriţe îşi au casa aici, multe dintre ele sunt atât de obişnuite cu oamenii încât ţi se pot urca în braţe ca să le dai ceva de mâncare.

St. James Park

La capătul de vest al parcului se află Palatul Buckingham – reşedinţa familiei regale. Palatul a fost construit în anul 1705, dar abia în anul 1837, odată cu încoronarea reginei Victoria, Buckingham a devenit reşedinţa regală. Are peste 350 de camere şi 78 de băi; palatul poate fi vizitat iar preţul minim al unui bilet este de 20 de lire. În curtea din faţa palatului are loc schimbarea gărzii, eveniment ce poate fi văzut din luna mai până la sfârşitul lunii iulie în fiecare zi de la ora 11:30. Ceremonia durează aproximativ 45 de minute; în restul anului ceremonia depinde de condiţiile meteo şi are loc la date flexibile: de exemplu pentru luna septembrie schimbarea gărzii are loc în datele pare, iar pentru luna octombrie are lor în datele impare. Dacă vreţi să vedeţi schimbarea gărzii ar fi bine să vă interesaţi înainte, fie pe internet fie la orarul afişat lângă palatal Buckingham.

Buckingham Palace

O plimbare pe malul Tamisei

Un alt obiectiv turistic cunoscut al Londrei este Turnul Londrei – celebru pentru adăpostirea bijuteriilor regale. Castelul a fost construit în anul 1066 şi până în prezent a fost folosit ca şi reşedinţă regală, depozit de armament, vistierie şi chiar închisoare, aici fiind închisă şi Elisabeta I înainte să devină regină. Turnul reprezintă un simbol al Londrei şi un simbol al Londrei şi poate fi vizitat zilnic, preţul biletului fiind de 20 de lire. Un detaliu foarte interesant al castelului este legat de superstiţiile englezilor: în turn se află mereu cel puţin 6 corbi; dacă aceştia şi-ar lua zborul şi nu ar mai fi nici un corb la castel atunci monarhia ar cădea. Un alt detaliu interesant este legat de fantomele din castel, cea mai celebră fiind fantoma uneia dintre soţiile lui Henri al VIII – lea, Anne Boleyn, care a fost decapitată. Din păcate Turnul Londrei este inclus pe lista clădirilor de patrimoniu în pericol datorită construcţiilor masive ce au loc în zonă.

Tower Bridge

Lângă Turnul Londrei se află Tower Bridge, un alt simbol al Londrei, care este totuşi confundat de multe ori cu Podul Londrei (London Bridge). Podul a fost deschis publicului în anul 1894 şi este în acelaşi timp un pod mobil dar şi unul suspendat. Cele două turnuri sunt legate de o pasarelă care are rolul de a se opune forţelor exercitate de cele două parţi suspendate, în momentul în care se ridică. Cele două turnuri au o înălţime de 65 de metri iar lungimea totală a podului este de 244 de metri; podul are restricţii de viteză pentru maşini; de asemenea traficul naval are prioritate în faţa celui rutier, astfel că podul se poate închide pentru a permite trecerea navelor, cele două părţi fiind mobile şi sunt ridicate de aproximativ 1000 de ori pe an.

Londra

În apropiere de London Bridge, într-o zonă ferită de aglomeraţia obişnuită a oraşului, se află Docurile Sf. Catherine, o zonă superbă şi liniştită, ce face parte din vechiul port al Londrei. Au fost deschise în 1828 dar neputând să primească şi nave mari au fost închise în anul 1968. În anii ’70 au fost modernizate şi transformate într-un loc turistic. În prezent aici se găsesc restaurante, cafenele, cofetării, magazine de cadouri, case micuţe şi cochete, vase vechi bine întreţinute şi iahturi moderne. Este o zonă superbă ce se află la câţiva metri de London Bridge. Singura parte “negativă” a acestui loc sunt preţurile mai piperate faţă de restul Londrei.

Mergînd de la Tower Bridge spre London Bridge, pe acelaşi mal cu Tower of London, se află şi Monumentul – The Monument. A fost ridicat în 1677 pentru a comemora marele incendiu din 1666 şi pentru a celebra reconstrucţia oraşului. Incendiul din 1666 a fost cel mai puternic din istoria Londrei; a durat 6 zile şi a distrus o bună parte din capitală. Legenda spune că dacă turnul ar fi folosit ca un pod peste Tamisa, vârful acestuia ar atinge locul unde era casa din care a izbucnit incendiul. Turnul poate fi vizitat în interior, biletul costă 3 lire de persoană iar din turn se poate vedea o frumoasă panoramă a Londrei.

Cam astea au fost obiectivele ce le-am vizitat într-o oarecare ordine şi disciplină, celelalte obiective le-am vizitat în funcţie de timp, orarul lor, chef şi energie. Având în vedere că am avut Day Pass în fiecare zi nu mă costa nimic să iau autobuzul dintr-o parte în alta a oraşului şi apoi înapoi pe alt traseu. O să incerc totuşi să vă prezint şi restul obiectivelor cât de cât grupate. Iată și câteva sugestii dacă sunteți în căutare de locuri de cazare în Londra!

 

Citeşte şi Sfaturi utile pentru vizitarea oraşului Londra5 motive să-ți iei umbrela și să fugi la LondraInspiraţie pentru tine: incredibila Londra şi cum să ajungi la ea mai repede.

Cele mai frumoase poze din Londra


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers