Ungaria, cel mai exotic colț din Europa

Ungaria, cel mai exotic colț din Europa
 
 
 

Diferită atât din punct de vedere lingvistic cât și cultural de restul vecinilor săi, Ungaria este cel mai... exotic loc din Europa, asta deși se află chiar în centrul bătrânului continent. Ungaria este un amestec fascinant de atmosferă europeană veche cu grandoarea habsburgică și elemente comuniste.

Locuri minunate din Ungaria

Budapesta, Ungaria

Capitala Budapesta este un oraș uriaș cu panorame unice peste Dunăre, împărțit de fluviu în istoricul Buda și gălăgiosul Pest. Ambele zone te vor uimi cu bulevarde imperiale, cafenele Art Nouveau și băile turcești grandioase.

Concediul la care ai visat în Corfu

Concediul la care ai visat în Corfu

7 nopți cazare
de la 120 Eur
vezi detalii »

Nu trebuie decât să călătorești câteva minute în afara acestei metropole pentru a descoperi farmecul Ungariei. De la Szentendre, un oraș cu puternice influențe sârbești în nord, la regiunea viticolă luxuriantă Badacsony, pe malul lacului Balaton, toate aceste locuri minunate te vor face să te îndrăgostești imediat de acestă națiune. Balaton, "locul de joacă al Ungariei", găzduiește, în fiecare vară, mulțimi uriașe de turiști în stațiuni precum Siofok sau Keszthely.

Vacanță mediteraneană în Creta

Vacanță mediteraneană în Creta

7 nopţi cazare, zbor din Bucureşti, Timișoara şi Cluj Napoca
de la 273 Eur
vezi detalii »

Trei dintre cele mai interesante orașe maghiare sunt împrăștiate pe tot cuprinsul țării, dar nu trebuie ratate: Sopron, la granița cu Austria, Pecs, în sud, înconjurat de dealuri uriașe, și Eger, la nord-est de Budapesta, un oraș istoric cu o atmosferă relaxantă, faimos pentru vinul Egri Bikaver (sânge de taur) care se produce aici.

În sud-estul Ungariei se întinde o uriașă câmpie ce acoperă aproape jumătate din țară și găzduiește o sumedenie de parcuri naționale superbe, precum și orașele Szeged, Kecskemet și Debrecen.

Descoperă locurile minunate din Ungaria în galeria de mai jos:

Săptămână de răsfăț în Croația

Săptămână de răsfăț în Croația

7 nopţi cazare
de la 160 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.