Ungaria, cel mai exotic colț din Europa

Ungaria, cel mai exotic colț din Europa
 
 

Diferită atât din punct de vedere lingvistic cât și cultural de restul vecinilor săi, Ungaria este cel mai... exotic loc din Europa, asta deși se află chiar în centrul bătrânului continent. Ungaria este un amestec fascinant de atmosferă europeană veche cu grandoarea habsburgică și elemente comuniste.

Locuri minunate din Ungaria

Budapesta, Ungaria

Capitala Budapesta este un oraș uriaș cu panorame unice peste Dunăre, împărțit de fluviu în istoricul Buda și gălăgiosul Pest. Ambele zone te vor uimi cu bulevarde imperiale, cafenele Art Nouveau și băile turcești grandioase.

Nu trebuie decât să călătorești câteva minute în afara acestei metropole pentru a descoperi farmecul Ungariei. De la Szentendre, un oraș cu puternice influențe sârbești în nord, la regiunea viticolă luxuriantă Badacsony, pe malul lacului Balaton, toate aceste locuri minunate te vor face să te îndrăgostești imediat de acestă națiune. Balaton, "locul de joacă al Ungariei", găzduiește, în fiecare vară, mulțimi uriașe de turiști în stațiuni precum Siofok sau Keszthely.

Trei dintre cele mai interesante orașe maghiare sunt împrăștiate pe tot cuprinsul țării, dar nu trebuie ratate: Sopron, la granița cu Austria, Pecs, în sud, înconjurat de dealuri uriașe, și Eger, la nord-est de Budapesta, un oraș istoric cu o atmosferă relaxantă, faimos pentru vinul Egri Bikaver (sânge de taur) care se produce aici.

În sud-estul Ungariei se întinde o uriașă câmpie ce acoperă aproape jumătate din țară și găzduiește o sumedenie de parcuri naționale superbe, precum și orașele Szeged, Kecskemet și Debrecen.

Descoperă locurile minunate din Ungaria în galeria de mai jos:


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers