Una dintre minunile Apusenilor - Groapa ruginoasă - GALERIE FOTO

Una dintre minunile Apusenilor - Groapa ruginoasă - GALERIE FOTO
 
 
 

Cu toate vacanţele petrecute în zona Munţilor Apuseni, de când eram mică, e normal să fiu fascinată de zona asta (zic eu)... şi m-am făcut mare, m-am suit în maşină şi am plecat în explorare. Groapa ruginoasă este una dintre minunile de aici de care de abia aşteptam să vă povestesc. Şi, aşa cum v-am anunţat, iată povestea!

Pe drum...

Drumul în care s-a intersectat accidental şi Groapa ruginoasă a apărut aşa: am fost eu pornită să văd ce mai era prin zona satului bunicilor mei pentru disertaţie... şi după ce am trecut prin muzee şi peşteri, am ajuns la trasee din ce în ce mai lungi. Cu hărţile de pe net în faţă, ne-am orientat spre Gheţarul de la Scărişoara (care e altă poveste), pentru că eu îl mai văzusem, dar voiam să-l arăt şi verişorilor mei. Groapa minunată n-am ochit-o pe hartă, dar, când ne întorceam acasă, am ochit-o pe un panou Smile 

Aşadar, dacă aveţi drum pe la Vârtop-Arieşeni, trebuie să ştiţi că la ieşirea din Vârtop spre Lunca este cel mai prost semn pus EVER, pentru una dintre cele mai frumoase chestii din România (după părerea mea).

Cum te gâdilă curiozitatea şi atunci când de abia mai respiri...

Ar trebui să explic exprimarea de mai sus, dar cred că o să mă înţelegeţi din poveste Smile

Eu una eram la stadiul în care condusesem nu ştiu câte ore în continuu, pe drumuri SF de ţară/munte/de toate, pe căludră şi pe la Gheţar... alţii aveau unele probleme cu mersul cu maşina pe serpentine (sau e doar de la cum conduc eu, nu ştiu Smile) şi alţii nimic. Aşa că după ce am citit panoul şi am zis "Eh, ce-i aia 800 metri? Scrie că durează 20 minute!" (minte panoul ăla, minte de îngheaţă apele!), am purces la urcat.

În timp ce unii ţopăiau într-un picior la urcare... eu una mai aveam nevoie de câte o pauză... de ce? Pentru că ne-a păcălit panoul! Aşa cum mă aşteptam ca Groapa ruginoasă să fie o groapă şi nimic mai mult, aşa am crezut eu că panoul ăla vorbeşte serios... de fapt sunt 800 metri de pantă pe care trebuie să te caţeri (folosind şi mâinile ici colo) şi care durează dublu!

La urcare spre Groapa Ruginoasa

Groapa ruginoasă a meritat!

Dar, tot ce pot să spun e că dacă nu făceam traseul ăsta, aş fi regretat! După urcare, am ajuns într-o pădurice, iar la capătul ei am văzut asta:

4 zile însorite la Atena

4 zile însorite la Atena

3 nopți de cazare, mic dejun, zbor din București
de la 180 Eur
vezi detalii »

 Spre Groapa Ruginoasa

Şi te întrebi, unde e groapa? Răspunsul: acolo! Acolo unde se termină pământul din imagine, acolo e Groapa ruginoasă!

Şi ce am văzut de pe marginea aia, e BREATHTAKING, pentru că altfel nu ştiu cum să-i spun! Am făcut câteva poze frumoase, după ce am reuşit să nu mai stăm cu gura căscată Smile şi vi le arăt şi vouă, cu menţiunea că se vede foarte frumos tot din poze, dar live e şi mai şi!

Groapa Ruginoasa

La final, câteva informaţii: Groapa Ruginoasă este o arie protejată, de peste 20 de hectare, de pe suprafaţa Parcului Natural Apuseni. Ravena uriaşă a gropii este în continuă transformare, pentru că eroziunea nu s-a oprit... ceea ce înseamnă că se va face din ce în ce mai mare!

4 zile de aventuri scandinave în Oslo

4 zile de aventuri scandinave în Oslo

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti
de la 205 Eur
vezi detalii »

Poze deosebite de la Groapa Ruginoasă

Întâmpină primăvara la Mediterana, în Sardinia!

Întâmpină primăvara la Mediterana, în Sardinia!

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti
de la 155 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.