Un weekend pe insula Terschelling

Un weekend pe insula Terschelling
 
 

Terschelling este una din cele 5 insule frisiene, situată în nordul Olandei. Fiind una din destinațiile preferate de vacanță ale olandezilor, abia așteptam momentul în care vom ajunge acolo. 

Terschelling

Am luat un ferry din orașul Harlingen (biletul retur costă 26 € /p), am ajuns la casa închiriată și am facut întâi o plimbare scurtă în orașul West-Terschelling

West-Terschelling

Ajungem într-un punct panoramic deosebit, facem poze și apoi ne întoarcem acasă și planificăm excursia din ziua următoare.

Și ce poți face mai bine pe o insulă olandeză, decât să închiriezi o bicicletă și să îi explorezi fiecare colț? Insula este compusă din 15 sate și trăiește numai din turism. Am pornit de dimineață turul în West-Terschelling biciclind de-a lungul coastei mării Wadden.

West-Terschelling

Vântul bate teribil in Friesland, dar pe insula este și mai și, la care se adaugă, sau mai bine zis se scad câteva grade. Însă peisajul nu încetează să ne surprindă și ne oprim peste tot să fotografiem. O activitate des practicată de olandezi este uitwaaien, adică să iei aer curat în traducere, însă în practică înseamna să stai in bătaia vântului (puternic!). Eu una am strâns mai tare eșarfa și m-am cuibărit în fleece-ul călduros, dând în continuare la pedale.

Friesland

Aici aflu că dacă te echipezi cu o pereche de teniși vechi te poți înscrie pentru o drumeție pe insula vecină, Ameland. O drumeție pe mare, fără barcă! Pentru că marea Wadden nu este adâncă (se numește zonă tidală, adică în timpul refluxului fâșia de pământ iese de sub ape), poți merge pe jos într-o excursie de câteva ore prin apă până la glezne. Am promis că o facem și pe asta anul următor și că ne vom înscrie pentru excursia care începe la răsărit.

Facem o pauză în Midsland unde căutam suveniruri în magazinele de profil și promitem că următoarea oprire va fi la întoarcerea prin dune, la o terasă cu ieșire la Marea Nordului.

Midsland

Marea Nordului

Învolburată și rece, Marea Nordului ne îndeamnă rapid la cunoscutul restaurant HeartBreak Hotel, unde ne adăpostim de vânt pe terasa acoperită, savurând o ciocolată caldă. 

HeartBreak Hotel

Întoarcerea prin dunele de nisip este frumoasă, darrrrr împotriva vântului aspru.

Intoarcerea

Ziua s-a încheiat cu o binemeritată cină la un restaurant pe faleză.

Cina pe faleza

Ultima zi am petrecut-o tot pe bicicletă traversând Formerum și alte câteva sate, într-o altă zonă de dune și pădure, după care ne-am luat la revedere de la frumoasa insulă, promițând că ne vom mai întoarce.

Formerum

Poze deosebite din Terschelling


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers