Un weekend la Murighiol, o aşezare turistică de lângă Delta Dunării

Un weekend la Murighiol, o aşezare turistică de lângă Delta Dunării
 
 

Delta Dunării este o locaţie despre care am citit multe, am văzut multe fotografii, care îmi stârnea interesul cu fiecare informaţie aflată ȋn plus și mă facea din ce în ce mai nerăbdătoare de a o vizita. Așa că, de curând a venit și rȃndul acesteia de a o "bifa" pe lista mea de călătorii.

Am plecat la drum cu nașii noștri de cununie, care sunt niște oameni minunaţi și la fel de pasionaţi ca și noi de călătorii. Era o zi de toamnă nu prea "drăguţă" cu noi, adică era ceaţă și asta ne-a cam îngrijorat, crezând că nu vom avea parte de un weekend prea placut.

Ajunşi la destinaţia noastră, Complexul Turistic Girus din Murighiol, unde aveam facută rezervarea, am avut pentru prima dată în viaţă, neplăcuta surpriză de a nu ne primi, zicându-ne ba că nu le-am confirmat rezervarea, ba că nu au încălzire, ba că nu mai au camere, că pensiunea este plină de turiști (chiar dacă parcarea lor era goală) și asta după 5 ore de mers cu mașina. De obicei din București se fac ȋn jur de 4 ore, dar fiind ceaţă, am mers mai încet și am făcut mai mult. Și uite așa ne-am "trezit" nevoiţi pe la ora 13.00 - 14.00 să căutăm pe net din nou cazare.

Am sunat la Pensiunea Laguna Albastră, unde doamnă foarte draguţă ne-a dat niște informaţii despre cazari ȋn localitatea Murighiol şi aşa am ajuns la Resortul Puflene din Murighiol, singurul care mai avea camere disponibile. Cȃnd am ajuns acolo, mare ne-a fost mirarea să constatăm o "bucată" de Paradis. Într-adevăr aici ai parte de tot confortul necesar: piscină, SPA, sală de fitness, restaurant, teren de tennis, loc de parcare și multe altele.

Camera dublă costă 300 lei în timpul săptămănii, iar ȋn weekend 350 lei cu mic dejun inclus, iar dacă doriţi apartament costă 400 lei. De asemenea, pensiunea organizează și trasee cu barca pe Delta Dunării, preţul plecand de la suma de 100 lei de persoană și ajungȃnd pană la 250 - 300 lei de persoană, variând în funcţie de traseul ales. Se poate spune că preţurile sunt cam mari, dar la ceea ce oferă ei este ok, iar dacă vreţi părerea mea, mi-aș face oricȃnd o vacanţă aici… este un loc liniștit, deosebit, retras… o oază de linişte, de care orice om are nevoie.
Să nu credeti despre mine că sunt turistul care caută luxul, aici am ajuns dintr-o ȋntȃmplare și faptul că noi am plecat la drum pentru o evadare din București, pentru un weekend, am ales să zăbovim aici pentru a ne face toate poftele. Într-un cuvânt: mulţumim celor de la Girus pentru că au fost așa de "drăguţi" încât să ne refuze, deoarece datorită lor am ajuns ȋntr-un loc minunat.

Așa că, după ce ne-am "așezat" și ne-am acomodat cu locaţia, ne-am dus să servim masa la Pensiunea "Laguna Albastră", drept mulţumire pentru amabilitatea pe care au avut-o faţă de noi cu recomandarea facută. Atât restaurantul cȃt și pensiunea sunt foarte frumoase, sunt amenajate cu bun gust, iar mâncarea este bună, gustoasă și accesibilă la preţ. După masă te poţi plimba, să admiri apusul pe lacul Murighiol și să faci niște poze deosebite avȃndu-le drept dovadă pe ale mele. O amintire de neuitat!

De dimineaţă ne-am trezit cu gandul să mergem cu barca pe Delta Dunarii, un moment mult așteptat de noi toţi, motivul pentru care şi venisem. Aşa că, ȋn jur de ora 12.00 am fost așteptaţi de domnul Florin (așa il chema pe conducatorul bărcii noastre), după cum stabilisem ȋnainte cu o zi pentru a ne plimba cu barca pe niste canale ale Dunarii. Am ales să facem această plimbare cu un localnic, deoarece ne-a costat și mai puţin (50 lei de persoană) și pentru faptul că ne-a oferit destule informaţii despre zonă.

Plimbarea cu barca a fost punctul culminant, ne-a plimbat pe Dunărea Veche unde am avut ocazia să vedem mătasea broaștei, apoi casa unde venea domnul Ceaușescu la pescuit, apoi am ajuns ȋn satul Uzlina, unde am admirat niște pensiuni de vacanţă foarte frumoase (dar care nu erau de ȋnchiriat), păsări salbatice, vaci sălbatice, fauna care are o culoare deosebită toamna, apoi ne-a dus pe canalul Isac, un "canal" sălbatic unde de asemenea am vazut diferite specii de păsări (egretă, lișiţe, stȃrc pitic, cormoran, pescăruși etc).

La un moment dat soţului meu ȋi sticleau ochii, iar conducătorul i-a zis: "Tu vrei să conduci, nu?"… a fost un moment unic la care nu se aștepta (fiind un pasionat de pescuit, mașini, arme de vȃnătoare etc). Să nu credeţi că aventura s-a terminat aici: am trecut chiar şi eu la condus, adrenalină la maxim!
Vremea a ţinut cu noi, a fost foarte frumos (ceea ce nu prea mai sperasem, ȋnainte cu o zi venind pe ceaţă) și am avut parte de o plimbare absolut minunată și care trebuie neapărat repetată, deoarece n-am reușit să vizităm cȃt ne-am fi dorit.

Păstrăm legătura cu domnul Florin și ne-a promis că dacă venim la anul și stăm mai mult de 3 zile, ne va arăta toată Delta, ba chiar ne va face și un discount. Ne povestea că are turiști care vin an de an la el și care stau cu saptămȃnile, sunt unii care aleg chiar să stea la localnici unde plătesc cam 50 lei pe noapte și le pregătesc mȃncăruri tradiţionale. O idee care mi-a dat de gândit, cu cȃt mai sălbatic, cu atat mai frumos și mai interesant.

După un weekend petrecut în Deltă, tot ce pot să vă spun este că trebuie să ajungeţi neapărat aici pentru a înţelege cu adevărat ce oferă acest loc. Cuvintele nu sunt suficiente… eu personal m-am îndrăgosit de acest loc, abia aştept să mă reîntorc…

   

Citeşte şi: Un loc unic în lume: Delta Dunării,  Delta Dunarii, pamantul tanar scaldat in soareDelta Dunării prin ochii prietenilor noştriȘinca Veche - un loc unic ȋn ţara noastră dragă.


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers