Umile plecăciuni de la Cramele Recaş, alcoolici dumneavoastră!

Umile plecăciuni de la Cramele Recaş, alcoolici dumneavoastră!
 
 

Ca om, degrabă locuitor în Vest de Românie, știu un lucru pe care cu toții îl putem observa.... de vrei să scapi din mândrul oraş Timişoara şi să evadezi spre zări albastre, cu peisaje verzi şi oxigen conform normelor Europene, ai face bine să fii dornic să purcezi minim 100 de kilometri. Altfel, slabe şanse ai să vezi frumușățuri care să-ţi încânte ochiul şi să-ţi îmbucure inimioara.

Alţii sunt mai norocoşi. Moldoveanul ajunge să-l mute un pic vântul afară din oraş că se şi trezeşte într-o zonă după care a fost copiat Paradisul. Ca să nu mai vorbim de monumente! Ardeleanul la fel!... şi l-a ăla i-o pus Dumnezeu mâna în cap! Banateanul de Câmpie in schimb, tace si sufera neconsolat, bietul, pentru că în afară de Parcul Dendrologic de la Bazoş (care e frumos, da' amu câţi pomi poţi să vezi în fiecare weekend) şi de groapa de gunoi de pe malul Timişului, nu prea are ce vedea. De tristeţe, îşi petrece săracul weekend-ul prin baruri, dându-se la patima netrebuincioasă a alcoolului.

Ei bine, am o veste bună. Acum ceva timp, am fost la Recaş. Ştiţi voi... locul ăla unde se făcea vinul ăla pe care acum vreo 20 de ani nimeni nu dădea prea multe parale. Ei bine... cum să zic eu... mi-a cam picat faţa, ce face fondu' European din podgorie, dom'le!!!!

Cramele Recas

Cramele Recas

Când în 1447 Mihail de Ciorna, banul Severinului (un fel de baron local) a cumpărat cu banu' jos podgoriile de la Recaş, nu bănuia că peste aproximativ 560 de ani aici va lua fiinţă cea mai mare podgorie din vestul unei ţări, care pe atunci încă nu exista şi nici nu avea de gând să existe. Că de ştia el că tot valahi or să fie la greu şi acolo se pregătea mai cu sarg şi din timp.

De-a lungul a peste jumătate de mileniu, podgoria a trecut prin toate fazele: de la storsul vinului cu picioruşele fetelor locale, până în ziua de azi, la instalaţii de tip Star Treck, în care lt. Cmd. Data apasă pe butoanele de la Starship Recaş şi face vin la temperaturi reglate la o zecime de grad. 

Cramele Recas

Cramele Recas

Chiar dacă recolta parfumată a sutelor de hectare de vie nu mai este prelucrată arhaic, locuitorii timişoreni ar face bine ca atunci când nu mai vor pomii de la Bazoş, să tragă o fugă până la Recaş, pentru a vedea cum se făcea vin înainte, pentru că instalaţiile vechi sunt expuse pentru turişti.

Cramele Recas

Cramele Recas

Cramele Recas

Crama este excelentă, atât ca design, ca ofertă, cât şi ideală pentru o tură a instalaţiilor actuale de facere a vinului. Ghidul Cramelor Recaş îşi va face datoria şi veţi avea multe de învăţat de la el. Am uitat ceva?.... Normal că am uitat! Şi să beţi vinul care între timp a ajuns să fie mândria Banatului!!!

N-o să vă pară rău!

PS : Crama are şi o terasă care sigur vă va încânta în zilele însorite. Soare, aer curat şi un vin bun! Asta da viaţă! Laughing

Poze de la Cramele Recas


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers