Umile plecăciuni de la Cramele Recaş, alcoolici dumneavoastră!

Umile plecăciuni de la Cramele Recaş, alcoolici dumneavoastră!
 
 
 

Ca om, degrabă locuitor în Vest de Românie, știu un lucru pe care cu toții îl putem observa.... de vrei să scapi din mândrul oraş Timişoara şi să evadezi spre zări albastre, cu peisaje verzi şi oxigen conform normelor Europene, ai face bine să fii dornic să purcezi minim 100 de kilometri. Altfel, slabe şanse ai să vezi frumușățuri care să-ţi încânte ochiul şi să-ţi îmbucure inimioara.

Alţii sunt mai norocoşi. Moldoveanul ajunge să-l mute un pic vântul afară din oraş că se şi trezeşte într-o zonă după care a fost copiat Paradisul. Ca să nu mai vorbim de monumente! Ardeleanul la fel!... şi l-a ăla i-o pus Dumnezeu mâna în cap! Banateanul de Câmpie in schimb, tace si sufera neconsolat, bietul, pentru că în afară de Parcul Dendrologic de la Bazoş (care e frumos, da' amu câţi pomi poţi să vezi în fiecare weekend) şi de groapa de gunoi de pe malul Timişului, nu prea are ce vedea. De tristeţe, îşi petrece săracul weekend-ul prin baruri, dându-se la patima netrebuincioasă a alcoolului.

Ei bine, am o veste bună. Acum ceva timp, am fost la Recaş. Ştiţi voi... locul ăla unde se făcea vinul ăla pe care acum vreo 20 de ani nimeni nu dădea prea multe parale. Ei bine... cum să zic eu... mi-a cam picat faţa, ce face fondu' European din podgorie, dom'le!!!!

Vacanță la Marea Egee în Halkidiki

Vacanță la Marea Egee în Halkidiki

7 nopți cazare, mic dejun
de la 175 Eur
vezi detalii »

Cramele Recas

Săptămână de vis în Rodos

Săptămână de vis în Rodos

7 nopți cazare, zbor din București
de la 285 Eur
vezi detalii »

Cramele Recas

Când în 1447 Mihail de Ciorna, banul Severinului (un fel de baron local) a cumpărat cu banu' jos podgoriile de la Recaş, nu bănuia că peste aproximativ 560 de ani aici va lua fiinţă cea mai mare podgorie din vestul unei ţări, care pe atunci încă nu exista şi nici nu avea de gând să existe. Că de ştia el că tot valahi or să fie la greu şi acolo se pregătea mai cu sarg şi din timp.

De-a lungul a peste jumătate de mileniu, podgoria a trecut prin toate fazele: de la storsul vinului cu picioruşele fetelor locale, până în ziua de azi, la instalaţii de tip Star Treck, în care lt. Cmd. Data apasă pe butoanele de la Starship Recaş şi face vin la temperaturi reglate la o zecime de grad. 

Cramele Recas

Cramele Recas

Chiar dacă recolta parfumată a sutelor de hectare de vie nu mai este prelucrată arhaic, locuitorii timişoreni ar face bine ca atunci când nu mai vor pomii de la Bazoş, să tragă o fugă până la Recaş, pentru a vedea cum se făcea vin înainte, pentru că instalaţiile vechi sunt expuse pentru turişti.

Cramele Recas

Cramele Recas

Cramele Recas

Crama este excelentă, atât ca design, ca ofertă, cât şi ideală pentru o tură a instalaţiilor actuale de facere a vinului. Ghidul Cramelor Recaş îşi va face datoria şi veţi avea multe de învăţat de la el. Am uitat ceva?.... Normal că am uitat! Şi să beţi vinul care între timp a ajuns să fie mândria Banatului!!!

N-o să vă pară rău!

PS : Crama are şi o terasă care sigur vă va încânta în zilele însorite. Soare, aer curat şi un vin bun! Asta da viaţă! Laughing

Poze de la Cramele Recas

Săptămână de relaxare în Bari

Săptămână de relaxare în Bari

7 nopți cazare, mic dejun, zbor din București, Timișoara, Cluj Napoca
de la 345 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.