Turist în ţara mea – cele mai frumoase locuri din România: partea II

Turist în ţara mea – cele mai frumoase locuri din România: partea II
 
 

Ne-am născut într-o comoară pierdută în Sud-Estul Europei şi putem arăta lumii întregi asta...

Printre minunile cu care ne-am mândrit şi în prima parte a celor mai frumoase locuri din România s-au numărat Delta Dunării, Cascada Bigăr, Castelul Bran, Mocăniţa şi Transfăgărăşanul. Dar acestea nu sunt singurele obiective turistice deosebite din ţară cu care ne putem lăuda în faţa Europei. Mai avem o mulţime de astfel de obiective!

Transalpina este un alt drum pe care orice pasionat de automobile ar trebuie să conducă măcar o dată în viaţă. Bisericile din lemn şi Cimitirul Vesel de la Săpânţa sunt două comori maramureşene, pe care toţi românii ar trebui să le cunoască deoarece sunt cele prin care tradiţia noastră nu se va pierde. Istoria românească este şi ea readusă la viaţă prin Castelul Peleş, un monument elegant al Regatului de altă dată şi perla staţiunii Sinaia. Natura îşi spune şi ea cuvântul demonstrându-ne încă o dată că trăim într-o ţară deosebit de frumoasă, aşa cum putem vedea la orice vizită în Parcul Naţional Cheile Nerei, unde se află şi Lacul Ochiul Beiului.

Transalpina – cel mai înalt drum din România

Transalpina – cel mai înalt drum din România

Transalpina (DN67C) este cel mai înalt drum din România, ce traversează Munţii Parâng, legând localităţile Novaci şi Sebeş. În Trecătoarea Urdele, drumul se înalţă până la o altitudine de 2 145m, oferind o panoramă incredibilă a munţilor dintre cele două ţinuturi, Transilvania şi Oltenia.

Bisericile de lemn din Maramureş – minunile româneşti recunoscute de UNESCO

Bisericile de lemn din Maramureş – minunile româneşti recunoscute de UNESCO

Bisericile de lemn sunt tradiţionale în ţara noastră. Cele de Maramureş sunt însă cele mai vechi, iar 8 dintre ele au ajuns pe lista Siturilor de Patrimoniu Mondial UNESCO în 1999. Cea mai veche dintre acestea este Biserica de lemn din Ieud Deal, care datează din anul 1364, iar cea mai interesantă este Biserica de lemn din Poienile Izei, singura în care, pe pereţii interiori, este pictat şi Iadul.

Cimitirul Vesel de la Săpânţa – locul în care viaţa e surprinsă în culori

Cimitirul Vesel de la Săpânţa – locul în care viaţa e surprinsă în culori

Cimitirul Vesel de la Săpânţa nu mai are nevoie de nicio prezentare. Este singurul cimitir în care turiştii pot admira cruci de morminte în cele mai vesele culori, cruci ce descriu în versuri pline de haz methenele, obiceiurile şi vieţile celor care sunt înmormântaţi acolo. Cimitirul este un monument de tradiţie românească, dar şi un obiectiv unic în Europa.

Castelul Peleş – perla regalităţii româneşti

Castelul Peleş – perla regalităţii româneşti

Castelul Peleş, simbolul regalităţii din România şi locul de vacanţă al casei regale, este un obiectiv turistic important pentru istoria noastră. Construit în perioada 1873-1914, castelul Regelui Carol I are 170 de camere şi o suprafaţă de aproximativ 3 200 metri pătraţi. Turiştii pot vizita numai o parte a acestuia însă, ce include Saloanele de Arme, Holul de Onoare, Apartamentul Imperial şi alte câteva săli speciale.

Lacul Ochiul Beiului – unul dintre cele mai spectaculoase lacuri din ţară

Lacul Ochiul Beiului – unul dintre cele mai spectaculoase lacuri din ţară

Lacul Ochiul Beiului se află în inima Parcului Naţional Cheile Nerei. Acolo, în desişul pădurii, printre numeroase cascade şi lacuri se află o peliculă de apă demnă de a fi numită cel mai frumos lac al ţării noastre. Apa colorată turcoaz intens reprezintă unul dintre cele mai fascinante obiective naturale ale României.

Aşteptăm comentarii cu propunerile voastre pentru obiectivele turistice din România care merită trecute în lista noastră...


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers