Turist in Romania: Pestera Ursilor de la Chiscau - galerie foto

Turist in Romania: Pestera Ursilor de la Chiscau - galerie foto
 
 

Prima data am fost la Pestera Ursilor cred ca in liceu. Mi-au ramas amintiri foarte placute si imi propusesem de mult sa mai vizitez pestera inca o data. Si bine am facut!

Pestera Ursilor ramane dupa parerea mea un loc deosebit: o pestera unica si foarte bine amenajata. Dupa ce am vizitat cascada Varciorog si Pestera Ghetarului Scarisoara, ne-am incheiat weekend-ul la munte cu o vizita la Pestera Ursilor din Chiscau.


Vezi harta cu locurile de vizitat in Parcul Natural Apuseni in format mai mare.

Ca sa ajungi la pestera ai la dispozitie un drum bine asfaltat si totul este bine semnalizat, deci nu ai cum sa te ratacesti Smile. Poti parca masina fix in fata unde este aleea care urca la pestera contra cost sau o lasi mai departe un pic si nu trebuie sa platesti nimic. 

Pestera Ursilor, Chiscau

Pestera Ursilor, Chiscau

Taxa de intrarea in Pestera Ursilor este 20 lei de persoana, 10 lei pentru copii, inclusa in taxa este si o mica brosura cu cateva informatii de baza Cool. Taxa de fotografiere este 15 lei. Se intra cu grupul si cu ghid. Ghidul a fost o surpriza foarte placuta deoarece iti explica de-a lungul intregii vizite multe lucruri interesante si utile. Programul de vizitare este in fiecare zi intre orele 10:00 - 17:00.

Pestera Ursilor, Chiscau

Pestera Ursilor, Chiscau

Pestera Ursilor, Chiscau

Pestera Ursilor a fost descoperita din intamplare in 1975 de catre un miner - Curta Traian - in urma unor detonari la cariera de marmura. Pestera a intrat in circuit turistic in 1980 dupa cativa ani de amenajare si studiu. Frumusetea acestui loc vine din spectacolul oferit de catre sculpturile in calcar pe care apa le-a creat in milioane de ani.

Pestera Ursilor este destul de mare, dar partea amenajata pentru vizitare are o lungime de aproximativ 850 de metri si se compune din trei galerii : Galeria Ursilor, Galeria Emil Racovita si Galeria Lumanarilor

Pestera Ursilor, Chiscau

Pestera Ursilor, Chiscau

Pestera Ursilor, Chiscau

Vizitarea pesterii ne-a luat aproximativ 45 de minute. Am putut sa ne plimbam fara graba si sa admiram stalactitele si stalagmitele de diferite forme. Asa cum ne-a mentionat si ghidul, am remarcat ca apa a creat multe veritabile sculpturi in calcar, pe cat de frumoase pe atat de expresive. Numele pesterii vine de la numarul mare de fosile ale ursului de pestera care au fost gasite aici. Galeria Emil Racovita gazduieste inclusiv un schelet unicat a unui astfel de urs de pestera.

Pestera Ursilor, Chiscau

Pestera Ursilor, Chiscau

Ghidul ne-a aratat multe "sculpturi" construite de apa de-a lungul multor ani si ale caror nume sunt foarte sugestive: Mastodontul, Racheta cosmica, Lacul cu nuferi, Palatele fermecate, Casuta piticilor, Vrajitoarea, Altarul de biserica si Ursul din tavan

Te indemn sa vizitezi Pestera Ursilor pentru a te bucura de acest spectacol de lumini si umbre. Sa nu uiti sa iti iei haine mai groase deoarece in pestera sub aproximativ 10 grade.

Daca ai intrebari sau mai vrei sa iti zic si alte detalii, lasa un comentariu si iti raspund cu placere.

Pana la povestea urmatoare va transmit doar ganduri de bine!

Poze de la Pestera Ursilor, Chiscau


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers