Turist in Romania : Castelul Corvinilor din Hunedoara

Turist in Romania : Castelul Corvinilor din Hunedoara
 
 

De mic copil am fost fascinat de castele si cetati. Mi se parea uimitor ce mari si impunatoare au fost construite. Si bineinteles ca ascultam cu placere povestile despre cavaleri si printese si balauri!

Castelul Corvinilor de la Hunedoara mi se pare unul dintre cele mai frumoase castele pe care le-am vazut pana acum. Cea mai recenta vizita la Castelul Corvinilor din Hunedoara am facut-o in luna august. Impreuna cu junioara mea Irina am descoperit inca o data acest castel gotic construit de Iancu de Hunedoara in secolul al XV-lea.

Ceea ce te incanta de cum dai ochii cu castelul este arhitectura gotica, pe care multi dintre noi o asociem cu imaginea clasica a unei astfel de constructii. Turnurile si meterezele parca vin din negurile istoriei si daca nu ai vedea masinile multe din parcare, te-ai astepta sa iasa in orice moment un cavaler calare si sa te intampine pe puntea de lemn de la intrare. Dar vezi masinile si te linistesti Cool

Castelul Corvinilor, Hunedoara

Castelul Corvinilor, Hunedoara

Castelul Corvinilor, Hunedoara

Programul de vizitare este in fiecare zi de la ora 09:00 pana la ora 16/17/18 in functie de ziua saptamanii. Lunea este cel mai scurt program, de la 09:00 la 15:00. Taxa de intrare este de 10 lei pentru adulti si 5 lei pentru elevi/studenti/pensionari. Daca vrei sa faci poze mai trebuie sa achiti o taxa foto de 5 lei. Noi am intrat fara ghid, dar am inteles ca exista si optiunea aceasta.

De cum intri te intampina atmosfera plina de istorie. Dupa ce treci prin curtea interioara trebuie sa te indrepti spre curtea mica unde este fantana de care se leaga una din legendele castelului. Se spune ca aceasta fantana a fost sapata de trei prizonieri turci carora Ioan de Hunedoara le promisese libertatea in schimbul unei fantani cu apa buna. Dornici sa isi recastige libertatea, prizonierii au reusit sa sape in stanca timp de 15 ani o fantana de peste 28 de metri adancime si astfel sa gaseasca pretioasa apa. Din pacate, nu isi primesc eliberarea promisa, ce din contra sunt condamnati la moarte, Ca o ultima dorinta, inscriptioneaza pe fantana "Apa ai, inima nu!".

Castelul Corvinilor, Hunedoara

Castelul Corvinilor, Hunedoara

Castelul Corvinilor, Hunedoara

Castelul Corvinilor, Hunedoara

Ce m-a surprins cu placesre este ca interiorul castelului este amenajat. Astfel te poti plimba prin cele cateva sali (si jos si la etaj) dintre care merita mentionate Sala Cavalerilor si Sala Dietei.

Castelul Corvinilor, Hunedoara

Castelul Corvinilor, Hunedoara

Noi ne-am fotografiat pe un tron si respectiv pe un cal Laughing. Se pot inchiria si costume ... pentru cei dornici de poze cat mai autentice!

Am vazut si o pictura referitoare la cealalta legenda a castelului, cea care explica de unde are familia Corvinilor numele. Pe blazonul familiei Corvinilor este desenat un corb cu un inel de aur in cioc. Se spune ca acesta a fost sagetat de catre Ioan de Hunedoara cand era copil. Corbul incercase sa fure inelul de aur care fusese primit de catre mama sa il primise de la Sigismund de Luxemburg, rege al Ungariei, care se presupune ca era tatal lui Ioan. Cand Sigismund a aflat de priceperea cu care copilul a rapus corbul a decis ca simbolul familiei hunedorene sa devina corbul cu inel de aur in cioc. 

Castelul Corvinilor, Hunedoara

Castelul Corvinilor, Hunedoara

Castelul Corvinilor, Hunedoara

Pe masura ce te plimbi prin castel iti dai seama ca si-a pastrat foarte mult din farmecul si arhitectura initiala. Nu ma mira ca aici s-au filmat multe filme, dintre care cel mai recent a fost Ghost Rider 2 a lui Nicolas Cage (nu e un film care sa merite efortul...).

Castelul Corvinilor, Hunedoara

Vizita noastra, care a durat vreo 2 ore, s-a finalizat cu un duel al "bikerilor" cu cativa din cavalerii castelului. Mult zgomot, si nici un invingator Tongue Out

Daca aveti drum prin industrialul oras Hunedoara, virati fara ezitare inspre castel si pregatiti-va de o intalnire cu istoria. Castelul Corvinilor din Hunedoara te impresioneaza de la prima vedere!


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers