Turist in Romania : cascada Varciorog din Arieseni - galerie foto

Turist in Romania : cascada Varciorog din Arieseni - galerie foto
 
 

Satui de canicula, ne-am decis ca in week-end sa evadam la munte si am ales zona Arieseni. Desi am facut un drum de 240 de km in 5 ore (evitati zona Varfuri deoarece drumul este in lucru!), am avut parte de un week-end perfect la munte!

In cele 2 zile cat am stat la munte am vizitat 3 locuri. Sambata ne-am rezervat-o unei drumetii pana la cascada Varciorog, despre care ne povestisera niste prieteni. A fost o drumetie de 5 ore (dus-intors) care ne-a placut foarte mult.

Cascada Varciorog

Traseul inspre cascada pleaca din localitatea Arieseni si este marcat cu un panou mare si verde. Daca esti cu masina, o parchezi frumoas pe marginea drumului si de acolo o iei pe jos. Asa cum scrie si pe panoul de acces, este interzis accesul cu masina, si au dreptate. Desi drumul este acceptabil pentru masina pana intr-un anumit punct, nu iti recomand sa pierzi tot farmecul plimbandu-te in masina. Cool

Cascada Varciorog

Cascada Varciorog

Pentru a ajunge la cascada trebuie urmat traseul indicat prin PUNCT GALBEN. In prima partea a traseului poti admira satul Arieseni. Incet-incet traseul se adanceste in padure, si dupa jumatate de ora esti la racoare. Pana la cascada urmezi drumul forestier care nu este dificil. Traseul (dus) este de  aproximativ o ora si jumatate pentru cei mai sprinteni, sau de vreo doua ore jumate pentru cei cu copii. Noi am fost in a doua categorie, asa ca drumetia a fost cu multe opriri. Laughing

Cascada Varciorog

Cascada Varciorog

Cascada Varciorog

Pe traseu pana la cascada ne-am bucurat de aerul curat si linistea pe care o mai spargea cate un excursionist galagios. Bineinteles ca pauzele le-am dedicat diferitelor jocuri dintre care cel mai de succes a fost aruncarea de pietre in parau. Junioara mea, Irina, este campioana la acest sport olimpic Laughing

Cascada Varciorog

Cascada Varciorog

Cascada Varciorog

Dupa doua ore am ajuns si la cascada Varciorog, care avea un debit destul de scazut probabil din cauza secetei. Cascada ofera un spectacol foarte racoritor si sincer, era destul de mare inghesuiala la poze Smile.

Daca vrei o drumetie prin care sa combini miscarea cu relaxarea montana, atunci cascada Varciorog este o alegere buna. M-a surprins ce multi excursionisti am intalnit.

Daca mergi la Arieseni trebuie sa vizitezi si Ghetarul de la Scarisoara si Pestera Ursilor.

Daca ai intrebari sau mai vrei sa iti zic si alte detalii, lasa un comentariu si iti raspund cu placere.

Pana la povestea urmatoare va transmit doar ganduri de bine!

Poze de la Cascada Varciorog, Arieseni


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers