Turist in Machu Picchu : lucruri nespuse despre civilizatia Incasa

Turist in Machu Picchu : lucruri nespuse despre civilizatia Incasa
 
 
 

Ruinele orasului Machu Picchu sunt unele dintre cele mai frumoase si enigmatice situri stravechi din lume. Este un loc sacru din cele mai vechi timpuri. Inconjurat de terase agricole, destul de mari pentru a hrani populatia si irigat de izvoarele naturale, Machu Picchu pare sa fi fost folosit de incasi fie ca oras ceremonial secret, fie ca oras de vacanta.

Machu Picchu este asezat intr-o sa muntoasa, intre doua varfuri, la circa 80 km nord-vest de localitatea Cusco. Aceste extraordinare ruine precolumbiene au 18 km patrati constructii terasate, legate intre ele de 3000 de trepte.

Descoperirea istoriei Machu Picchului, adevar sau mit 

Exploratorul american Hiram Bingham III a fost primul care a putut demonstra existenta orasului legendar pierdut al incasilor. Chiar daca ruinele erau familiare taranilor din zona, care l-au si indrumat pe acesta catre comoara, Bingham a fost prima persoana care a facut cunoscut acest lucru in intreaga lume, publicand detalii si imagini din expeditia sa, in 1913. Si-a petrecut o mare parte din viata argumentand ca Machu Picchu si Vilcabamba au fost unul si acelasi lucru, teorie care a fost dovedita numai dupa moartea sa.

Lucruri cu adevarat impresionante despre Machu Picchu

Arhitectura cetatii este impresionanta. Se pot observa proiecte de inginerie civila incredibil de avansate, pentru o cultura care nu avea animale de tractiune, unelte de fier sau roti. Inginerul Kenneth Wright a estimat ca 60% din constructie este facuta in subteran.

4 zile însorite la Atena

4 zile însorite la Atena

3 nopți de cazare, mic dejun, zbor din București
de la 180 Eur
vezi detalii »

Machu Picchu, Peru

Explorează Budapesta în 4 zile!

Explorează Budapesta în 4 zile!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 140 Eur
vezi detalii »

Concluzia arheologilor este ca Machu Picchu reprezinta o resedinta a clasei conducatoare a Impreiului Inca, care se muta in acest loc temporar, impreuna cu cateva sute de servitori. Majoritatea lucratorilor erau olari, bijutieri care prelucrau aur si argint, tesatori si alti mestersugari.

Acces pana la ruinele Machu Picchu

O excursie la Machu Picchu prevede o serie de taxe. Pe langa transportul pana la Aguas Calientes, cel mai apropiat oras din zona, trebuie sa platiti un bilet de tren pana la intrarea in cetate. Dupa aceasta, taxa de intrare, de aproximativ 50 dolari. De acolo, o calatorie cu autobuzul pana in varful cetatii si retur, pe o distanta de 2000 m, costa in jur de 15 dolari.

Machu Picchu, Peru

Daca va plac sporturile extreme si sunteti iubitori de natura, puteti sa faceti un drum printre ruine, pana la Sanctuarul Machu Picchu, care arata exact ca in timpurile lui Bingham. Urcarea este intensa, timp de aproximativ 90 minute, pe poteci inguste, cu abis in extreme.

Exista un important muzeu ascuns, care trebuie vizitat

Muzeul arata cum si de ce a fost construit Machu Picchu. Exista monitoare cu texte in limba engleza si spaniola, care explica evolutia si de ce anume Incasii au ales o astfel de locatie. Pentru a putea vizita muzeul, in primul rand trebuie sa il gasiti. Este ascuns la capatul unui drum lung si foarte greu de strabatut, in apropierea bazei Machu Picciu, la aproximativ 30 de minute de orasul Aguas Calientes. Intrarea costa 8 dolari.

Exista si un templu secret, la fel de interesant

O alta locatie care trebuie bifata pe lista dumneavoastra de obiective este Templul Lunei, construit intr-o pesterea captusita de piatra rafinata. De-a lungul peretilor laterali erau insiruite mumiile conducatorilor incasi, asezate pe tronuri de aur. Langa templu era inaltata capela zeitei Lunii, unde pe tronuri de argint erau asezate mumiile reginelor. Peretii si usile acestor incaperi sunt captusite cu placi de argint.

Inca existe secrete care nu au fost descoperite

Daca va veti indeparta putin de ruinele centrale din Machu Picchu, veti observa ocazional, cai secundare in frunzis des. Nu se stie unde duc, deoarece padurea creste foarte repede in zona inconjuratoare cetati.

Daca in anul 1991 Machu Picchu a avut aproximativ 77.000 de turisti, dupa anul 2000 numarul acestora a crescut de aproximativ 10 ori mai mult. In ultimii ani ruinele Machu Picchu sunt vizitate de peste 800.000 de turisti pe an.

Întâmpină primăvara la Mediterana, în Sardinia!

Întâmpină primăvara la Mediterana, în Sardinia!

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti
de la 155 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.