Turist in incredibilul Sibiu

Turist in incredibilul Sibiu
 
 

Articol realizat de prietena noastra Martina Macsinoiu. Articolul face parte din seria de articole inscrise la concursul Te trimitem 7 zile cu 7 prieteni la cabana in Retezat.

Intr-o perioada in care agentiile de turism promoveaza parca tot mai mult excursiile de tip City Break e greu sa nu iti doresti o astfel de vacanta. Ce faci insa atunci cand si timpul si bugetul sunt destul de limitate? Ei bine noi am ales sa vizitam, anul acesta in perioada 11-13 mai, un oras istoric deosebit: Sibiu (Hermannstadt), capitala culturala europeana a anului 2007.

Prima zi in orasul lui Hermann ne-a calauzit pasii spre info point-ul din incinta primariei unde am aflat ca Sibiul ofera turistilor doi poli de interes: Parcul Natural Dumbrava Sibiului si Centrul Istoric; acesta din urma fiind alcatuit in principal din Piata Mare, Piata mica si Piata Huet.

Piata Mare din Sibiu

Piata Mare este inconjurata de cladiri cu arhitectura veche si impunatoare ce ne-au animtit de un oras german foarte drag noua – Lanshut (Bavaria) – despre care aveam sa aflam ulterior ca este chiar infratit cu Sibiul. Intre constructii precum, Casa Albastra, Casa Hecht, Casa Haller sau Casa Lutsch se evidentiaza palatul Brukenthal, Biserica Romano-Catolica Iezuita „Sf. Maria” si mai ales primaria.

Accesul din Piata Mare spre Piata Mica se face prin spatiul dintre primarie si Biserica Romano-Catolica ori pe sub Turnul Sfatului. Acest turn poate fi vizitat contra sumei de doar doi lei si ofera la ultimul etaj o panorama fermecatoare a orasului si posibilitatea de a folosi un telescop pentru 0,50 lei, iar la penultimul nivel poate fi admirat mecanismul ceasului.

Pentru a ajunge in Piata Huet am ales sa traversam Podul Minciunilor, un pod realizat din fonta in anul 1859 celebru datorita legendei care spune ca acesta scartaie ori de cate ori cei de pe el spun cate o minciuna, amenintand ca se va rupe sub greutatea unei minciuni mai mari.  Micuta Piata Huet impresioneaza prin grandoarea Bisericii Evanghelice, cel mai mare edificiu de cult din Sibiu.

La o distanta destul de mica de aceste piete am descoperit Strada Cetatii cu ale sale ziduri de fortificatii presarate cu turnuri pastrate in stare foarte buna care insa spre dezamagirea noastra – probabil si a altor turisti – nu pot fi vizitate.

Muzeul Civilizatiei Populare Astra din Sibiu

In cea de-a doua zi am fost la Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale Astra aflat in Parcul Natural Dumbrava Sibiului. Aici este un muzeu in aer liber in care am vazut gospodarii din diferite zone ale tarii, fiecare din ele avand mobilier, elemente de port popular, unelte sau chiar vase specifice zonei din care a fost adusa constructia. Ne-am plimbat apoi printre gospodarii-atelier precum cele de olari sau fierari, am vazut biserici din lemn, mori de vant si de apa, chiar si o moara actionata de tractiunea animala. Sunt prezente aici si stane din diverse zone ale tarii, prese de struguri sau de mere, dar si o constructie pentru divertisment numita scranciob.

Pretul de intrare pentru un adult este de 15 lei iar taxa de utilizare a audioghidurilor este de 20 lei, noua ni s-a parut mult si nu am luat un astfel de ghid dar apoi am regretat pentru ca ne plictisiseram de citit panourile informative.

Gradina Zoologica din Sibiu

Ultima zi in orasul lui Hermann am dedicat-o gradinii zoologice in ciuda frigului si a ploii venite „din senin”. Pentru mai putin de un euro – biletul de intrare a costat 3 lei – am vazut aici exemplare superbe de reptile, pasari si mamifere. M-am bucurat enorm cand am vazut aici felina mea preferata, tigrul siberian, un exemplar adult superb dar si doi pui jucausi. Alte feline vazute aici sunt doi lei, o leoaica, o pereche de jaguari si un ras. Alaturi de 3 ursi, de camile si zebre aici pot fi admirate si alte mamifere dar si multe specii de pasari intre care pauni, fazani, struti si chiar cateva specii de papagali.

Din pacate timpul petrecut in Sibiu a fost mult prea scurt. Pe langa cele cateva muzee pe care nu am mai reusit sa le vizitam, acest oras adaposteste in mod cert nenumarate surprize care sa satisfaca toate gusturile turistilor, de la iubitorii de istorie si cultura pana la amatorii de cumparaturi.

Daca ti-a placut articolul acorda-i autorului un vot de incredere (apasa LIKE) care ii poate aduce lui MARTINA MACSINOIU un concediu de 7 zile la cabana Pin Alpin in Retezat.


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers