Turist în Coreea de Nord. Te-ai încumeta să vizitezi Regatul Eremit?

Turist în Coreea de Nord. Te-ai încumeta să vizitezi Regatul Eremit?
 
 

Coreea de Nord este o destinaţie turistică un pic bizară pentru toţi cei care îşi doresc o vacanţă de relaxare. Nu este o ţară care să exceleze la capitolul turism, dar izolarea extremă este ceea ce o face atât de atractivă pentru cei mai temerari dintre turişti. Chiar dacă pentru cea mai mică greşeală, vizitatorul ar putea ajunge după gratii, rapoartele de specialitate relevă faptul că mii de turişti ajung anual să viziteze Regatul Eremit.

Turişti americani ba, dolari americani da

Conflictul dintre americani şi nord-coreeni este bine-cunoscut. Nord-coreenii îi urăsc pe cei dintâi, în schimb le plac dolarii americani. Şi mai bizar este faptul că această "afinitate" a emeriţilor pentru dolari îi face să accepte grupuri de turişti americani, care plătesc sume considerabile pentru o experienţă de câteva zile în enclava nord-coreeană. Mai mult, în America există agenţii de turism specializate care duc turişti în Coreea de Nord. 

Coreea de Nord

Fotografie preluata de pe businessinsider.com.au. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Surf în Coreea de Nord, o experienţă electrizantă

Lăsând la o parte antipatia dintre cele două popoare şi revenind la ceea ce ar putea însemna turismul în Coreea de Nord, odată ajunşi aici, turiştii nu au prea multe variante de petrecere a timpului liber care să nu le pună viaţa şi libertatea în pericol. Cu toate acestea, principalele atracţii ale Coreei de Nord rămân plajele aproape virgine, care sunt luate cu asalt de surferi. După ce plimbarea pe valuri se încheie, turiştii se pot delecta cu grătare pe plajă, muzica locală şi, de ce nu, pot să lege prietenii sezoniere cu localnicii.

Surf in Coreea de Nord

Fotografie preluata de pe www.thedailybeast.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Un resort de cinci stele coreene

Coreea de Nord poate fi o destinaţie turistică şi pentru iubitorii sporturilor de zăpadă. Statiunea Masik Pass este un resort de cinci stele, construit de regimul de la Phenian şi care oferă toate condiţiile de care turiştii au nevoie. Plimbările cu bicicleta prin zonele sărace ale Coreei de Nord sau plimbările pe Muntele Chilbo ar putea completa lista activităţilor turistice.

Ski in Coreea de Nord

Fotografie preluata de pe businessinsider.com.au. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Dacă te-ai hotărât totuşi să alegi Coreea de Nord ca şi destinaţie de vacanţă, trebuie să fii precaut. Păţaniile celor care s-au încumetat aici nu sunt dintre cele mai fericite. Un american în vârstă de 56 de ani a fost nevoit să petreacă 6 luni în temniţă doar pentru că a făcut imprudenţa să uite o Biblie în camera de hotel în care a fost cazat. Iar acesta este doar un exemplu.

Tu ai avea curajul să vizitezi Coreea de Nord? 


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers