Turist în București: 8 obiective turistice de neratat

Turist în București: 8 obiective turistice de neratat
 
 

Plănuiești un city break în România? Ce oraș poate fi mai potrivit decât capitala țarii noastre și cea mai mare metropolă? Dacă nu faci parte din cei peste 1,9 milioane de locuitori ai orașului, atunci te putem numi un turist al capitalei și mai departe îți vom oferi câteva motive pentru care o vizită la București este city break-ul perfect.

Despre orașul București

Nu cred că are rost să începem cu istoria oierului Bucur, care a întemeiat orașul, ci tot ce trebuie să știi este că București este, în prezent, centrul tuturor activităților care se petrec la noi în țară. Dacă am fi romantici, am spune că acest oraș impresionează prin arhitectură, istorie, cultură, având numeroase obiective turistice care atestă tradițiile moștenite de-a lungul timpului. București este un spațiu al parcurilor, clădirilor culturale, localurilor chic și al străzilor pline de viață. 

Obiective turistice în București

Capitala se mândrește cu niște clădiri istorice de excepție. Palatul Parlamentului este clădirea-simbol a Bucureștiului și, în prezent, este în cartea recordurilor ca cea mai mare clădire administrativă pentru uz civil din lume, cea mai scumpă clădire administrativă și cea mai grea clădire din lume. 

palatul parlamentului

Parcul Herăstrău este unul dintre frumoasele parcuri ale Bucureștiului. Situat la malul Lacului Herăstrău, aceasta este o zonă de agrement și recreere din inima orașului, unde te poți bucura de natură, fiind declarat și monument istoric.  

Centrul istoric al Bucureștiului este un obiectiv turistic în sine. Aici există o combinație inedită de cafenele moderne, pline de viață și clădiri istorice cu o arhitectură specifică orașului. Acesta este locul unde se întâmplă toată acțiunea și unde străzile păstrează zumzăitul trecătorilor.

Ateneul Român este considerat poate cea mai frumoasă clădire din București datorită istoriei sale, arhitecturii neoclasice și a interiorului impresionant. În prezent, este o sală de concerte și sediul Filarmonicii "George Enescu".

ateneul roman

Muzeul Țăranului Român deține cea mai mare colecție de obiecte tradiționale din România. Colecțiile sale sunt formate din 100.000 de obiecte de ceramică, port popular, țesături, mobile, feronerie, scoarțe.

Muzeul Național al Satului "Dimitrie Gusti" este una dintre cele mai mari atracții ale Bucureștiului. Este un muzeu în aer liber unde sunt expuse gospodării țărănești, construcții comunitare și alte elemente care reflectă cultura sătească din România, din secolul al-XVIII-lea și al XX-lea.

Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa este format din peste 2 milioane de piese, din colecții zoologice, paleontologice, de minerale plus roci și etnografice. Patrimoul său prețios documentează biodiversitatea din țară și străinătate, diversitatea culturală, înțelegerea evoluției și orice schimbări ale climei sau scoarței terestre.

Arcul de Triumf este un simbol al Bucureștiului, un monument construit pentru a comemora victoria României în Primul Război Mondial. Arcul de Triumf adăpostește și un mic muzeu deschis publicului în anumite perioade.

arcul de triumf

Unde te cazezi în București

Dacă vrei să vizitezi capitala României, noi îți recomandăm câteva locuri de cazare în București care îți permit să experimentezi cel mai bine viața în această metropolă.

Așteptăm impresiile tale din București!

PortalTurism.com

Realizat in colaborare cu: PortalTurism.com

PortalTurism.com este cel mai modern portal de turism din România. Aici veți găsi mii de oferte turistice ale agențiilor de turism colaboratoare, un ghid turistic cuprinzător, vă puteți rezerva bilete de avion online sau cazare la pensiunile și hotelurile din țară. PortalTurism.com - Vacanța ta e aici!

 

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers