Tulcea, un oras care merita vizitat

Tulcea, un oras care merita vizitat
 
 

Am ales sa vorbesc despre Tulcea deoarece este orasul din care sunt de 18 ani si inca sunt fascinata de atractiile lui. Mai nou e deschis si cel mai mare acvariu din Europa de Est, care merita vizitat. Sulina, Sf Gheorge si multe alte locatii fabuloase din Delta care merita vazute, muzee, monumentul independentei si alte locatii din imprejurimi, munti, pesteri, manastiri etc.

Ce anume are deosebit orasul Tulcea?

Judetul Tucea este prin excelenta, o zona turistica. Frumusetea si diversitatea peisajului, bogatia si varietatea vestigiilor arheologice si a monumentelor istorice dau unicitate judetului. Precum Centrul Muzeal Eco-Turistic Delta Dunarii - Centrul adaposteste cel mai mare acvariu din Romania, precum si o expozitie permanenta, ce prezinta in principal elemente caracteristice patrimoniului natural existent in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii, totul intr-un decor ce reda cu fidelitate habitate specifice Deltei Dunarii si Complexului Lagunar Razim-Sinoie, precum si altor arii protejate.

Care sunt cele mai importante obiective turistice din Tulcea?

Cele mai importante obiective turistice din Tulcea sunt: Centrul Muzeal Eco-Turistic Delta Dunarii , Muzeul de Etnografie si Arta Populara , Monumentul Independentei , Muzeul de Istorie si Arheologie , Muzeul de Arta , Geamia catedrala "Azzizie" si multe altele. Alte obiective turistice din oras sunt: Catedrala "Sf. Nicolae", Biserica "Buna Vestire", Biserica cu Ceas si Piata Civica, un loc frumos de promenada.

Cum iti poti petrece timpul liber in Tulcea?

Puteti face rute turistice spre Macin, Garvan si Isaccea, regiunile fiind cunoscute pentru peisajele pitoresti, insa cele mai importante rute turistice raman cele din Delta, regat al apelor si al insulelor plutitoare, un adevarat paradis al pescarilor si vanatorilor, paradisul pasarilor si al al florei formand un peissaj unic. De asemenea puteti avea ocazia de a va plimba pe faleza Tulcii, si bineinteles de a va distra in cluburile noastre: ex: MGM, Reina etc.

Daca ai doar o ora sa vizitezi Tulcea ce ne-ai recomanda?

I-as recomanda sa viziteze manastirile din judet: Manastirea Celic Dere, Manastirea Cocos, Manastirea Saon fiind cele mai importante de aici si i-as mai recomanda sa viziteze Parcul National Muntii Macinului reprezentand unicul parc national din tara ce protejeaza suprafete importante de vegetatia stepica, reprezentata aici prin stepa pontico-balcanica, acest tip de vegetatie fiind foarte rar la nivel european.

Da cateva sfaturi celor care vor sa viziteze Tulcea

Orasul Tulcea este un oras mic ce nu necesita foarte multe cheltuieli. In prim plan, orasul poate fi parcurs pe jos cu o mare usurinta avand la dispozitie de a vedea Delta Dunarii, Mall.ul Coral Plazaa si multe alte atractii. Nu sugerez plimbarea cu transportul public deoarece e cam costisitor si scump in acelasi timp.Biletul fiind de 4 lei.

Prin acest articol doresc şi eu să adaug un motiv la campania 499 de motive să fii turist în România organizată împreună cu agenţia de turism Turist Center. Împreună trebuie să promovăm frumuseţea ţării noastre România!

Numele meu este Moldoveanu Florina Catalina si aceasta este povestea pe care va recomand sa o votati!

Poze din Tulcea

Agentia Turist Center

Realizat in colaborare cu: Agentia Turist Center

Turist Center este o agentie tour-operatoare care va ofera o gama larga de pachete turistice pe litoralul Marii Negre, in statiuni balneo-climaterice si la munte. 

Vezi ofertele noastre

 

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers