Trei luni de zile, atât au estimat chinezii că le ia să ridice cea mai înaltă clădire din lume

Trei luni de zile, atât au estimat chinezii că le ia să ridice cea mai înaltă clădire din lume
 
 

Sky City One - la toamnă cea mai înaltă clădire din lume, după cum promit chinezii. 

Cu doar câteva luni în urmă, compania care a câştigat construcţia clădirii Sky City One a finalizat un bloc cu 30 de etaje, în doar 15 zile. Secretul acestora este că unele piese sunt fabricate separat şi asamblate la faţa locului, astfel că, la Sky City One se vor ridica câte 5 etaje pe zi.

În timp ce actuala cea mai înaltă clădire din lume: Burj Khalifa din Dubai, a fost construită în 5 ani, cu 1.5 miliarde de dolari, Sky City One va fi gata în 90 de zile şi va costa mai puţin de jumătate faţă de Burj Khalifa, adică 628 milioane de dolari.

Sky City One va avea o înălțime de 838 de metri (220 de etaje), o școală, un spital, zonă de birouri și apartamente, respectiv camere de hotel ce pot găzdui până la 30.000 de persoane. Rezidenții au la dispoziție 104 lifturi sau scări rulante, au acces la terenuri de tenis, basket, piscină și teatre.


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers