Travel Bucket List: 8 experienţe de încercat în călătoriile tale

Travel Bucket List: 8 experienţe de încercat în călătoriile tale
 
 

Ce o fi aia Bucket List? O sintagmă tot mai încetăţenită şi la noi, este lista de experienţe pe care trebuie să le faci înainte de a muri. Macabru? Care e treaba cu găleata? Ei bine, în limba engleză, o formă de a spune a da colţul este kicking the bucket. Aşa că înainte să dai cu piciorul în găleată, ar fi ideal să faci toate lucrurile pe care ţi le-ai propus. Bucket List în călătorii sunt experienţe de încercat sau locuri de vizitat.

Şi pentru că am intrat deja în prima lună de vară, când vacanţele sunt principalele obiective, luna acesta vă propunem o serie de liste, de Bucket List, pentru călătorii cu adevărat pasionaţi. Şi începem cu experienţele de vacanţă pe care vei dori să le treci pe lista ta de încercat într-o viaţă.

#1 O călătorie în jurul lumii

Aici ai mai multe variante. Poţi opta pentru un tur complet, îl poţi împărţi în mai multe vacanţe mici sau poţi bifa în fiecare an noi destinaţii până la acoperirea hărţii lumii. Ce zici? Smile

#2 Cele mai importante minuni ale lumii

Încă din Antichitate avem celebra listă cu cele 7 minuni ale lumii. Dacă cele din vremuri antice nu mai sunt, avem minunile lumii moderne, minunile lumii industriale şi multe alte liste de 7 minuni ale lumii naturale sau create de mâna omului. Alege o listă şi urmează fiecare destinaţie.

Bucket List

#3 O călătorie first class

Cum ai putea spune nu unui astfel de răsfăţ? Cu siguranţă unul scump pentru majoritatea buzunarelor, first class e totuşi o experienţă once in a lifetime pentru călătorul dornic de tot ce e mai bun.

#4 O călătorie low cost

La capătul opus, e musai să încerci şi o vacanţă cu buget ultra redus. Oricum cauţi cele mai avantajoase oferte pentru tine... dar ce ai spune de o vacanţă cu bicicletă, cort şi pachet de acasă? Laughing

#5 Sărbătoreşte internaţional

Iubitorul de evenimente jubilează de fiecare dată când poate merge în vacanţă undeva unde are loc o sărbătoare, un festival, orice. De pus pe Bucket List: Anul Nou în Times Square, înflorirea cireşilor în Japonia, Carnavalul de la Veneţia şi Carnavalul de la Rio de Janeiro.

Bucket List

#6 Îmbrăţişează natura la adevărata ei valoare

Dacă nu eşti tocmai turistul cortului şi al dormitului sub cerul liber, s-ar putea să te răzgândeşti atunci când vine vorba de Aurora Boreală. Bifezi şi multe chestii de Bucket List: ajungi într-o ţară fermecătoare precum Islanda şi admiri unul dintre cele mai frumoase fenomene naturale – Luminile Nordului.

#7 Toate mijloacele de transport

Îţi va fi mai uşor să alegi mijlocul de transport pentru următoarele vacanţe dacă le bifezi pe toate: bicicletă, maşină, autocar, tren, vapor, avion... am ratat ceva? Laughing

#8 De la cel mai înalt, la cel mai jos

O experienţă unică este să ajungi cât mai sus posibil, dar şi cât mai jos posibil. Te-am băgat în ceaţă? Ce zici de escalada montană a unui vârf impresionant şi apoi de o vacanţă în care să explorezi adâncurile oceanelor lumii?

Tu ce alte experienţe de călătorie ai mai adăuga pe Bucket List?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers