Travel Bucket List: 12 lucruri pe care să le faci înainte să mori

Travel Bucket List: 12 lucruri pe care să le faci înainte să mori
 
 

Pe cât de macabru sună, 12 lucruri pe care trebuie să le faci înainte să mori este lista de vis a oricărui călător adevărat. Fie că abia deschizi drumul vacanţelor, fie că ai bătut deja continentele şi oceanele în lung şi-n lat, există experienţe de călătorie pe care pur şi simplu trebuie să le încerci, măcar o dată în viaţă.

Travel Bucket List pentru frumuseţile naturii

#1 Admiră luminile nordului – una dintre cele mai fascinante spectacole ale naturii, Aurora Boreală este ceva de văzut. Spectacolul de lumină şi culoare pe cerul nopţii poate fi văzut din ţările nordice ale globului.

#2 Descoperă animalele din Insulele Galapagos – faimoase pentru speciile inedite care o populează, Insula Galapagos este destinaţia preferată de iubitorii de natură.

#3 Fă turul Patagoniei – dacă peisajele montane incredibile sunt pe gustul tău, atunci ştii deja că trebuie să ajungi în Patagonia, unde lacurile şi munţii creează imagini desprinse din poveşti.

#4 Străbate Amazonul – dacă tot am ajuns aici şi natura incredibilă te face să-ţi doreşti să vezi mai mult, ce ai spune de o plimbare pe Amazon?

Peru

#5 Fii martorul Marii Migraţii – Marea Migraţie de la Serengeti este un fenomen cunoscut în întreaga lume. Pentru o experienţă unică, caută locurile cele mai bune pentru a fi martorul celei mai mari mişcări naturale.

#6 Marele Canion la picioarele tale – numeroasele puncte de belvedere amplasate de-a lungul acestui gigantic monument al naturii sunt ideale pentru vederi spectaculoase şi fotografii memorabile.

Travel Bucket List pentru locuri unice

#7 Străbate ruinele de la Machu Picchu – unde fiecare colţ ascunde o poveste, un simbol al unei culturi străvechi misterioase.

#8 Atinge cultura la Angkor Wat – templele din Cambodgia sunt recunoscute pentru frumuseţea lor, dar şi pentru simbolismul cultural înalt pe care îl denotă, de la structurile unice, la basoreliefurile ce decorează pereţii acoperiţi pe alocuri de copaci şi plante căţărătoare.

#9 Lasă-te impresionat de Taj Mahal – dacă oraşul indian Agra nu are foarte multe de oferit turiştilor, Taj Mahal este punctul central fără de care o călătorie în India pare incompletă.

Taj Mahal

#10 Păşeşte pe gheaţa Antarcticii – o experienţă care te lasă fără cuvinte şi care îţi dezvăluie frumuseţile nesfârşite ale lumii, o călătorie în Antarctica nu este la îndemâna oricui... un motiv în plus pentru a o trece pe Bucket List.

#11 Găseşte templele din Kyoto – ascunse în desişuri verzi sau suspendate pe apă, templele din Kyoto sunt simboluri pline de culoare şi de mister ale culturii locale.

#12 Încearcă road tripul american – aşa cum l-ai văzut în filme: o maşină şi o gaşcă de prieteni care descoperă cele mai frumoase locuri din America de Nord.

Ce experienţe unice ai încercat deja de pe Bucket List-ul tău şi ce ai mai adăuga listei noastre?

    

Citeşte şi despre: 8 experienţe de încercat în călătoriile tale.


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers