Travel Bucket List: 10 locuri de vizitat o dată în viaţă

Travel Bucket List: 10 locuri de vizitat o dată în viaţă
 
 
 

... sau de mai multe ori, dacă timpul îţi permite. Ultima listă pentru tine include locuri pe care e musai să le vizitezi în această viaţă. Dacă ai ajuns deja la unele dintre ele, foarte bine, mai sunt şi altele pe care le poţi adăuga pe listă. Să începem deci cu 10 locuri de vizitat o dată în viaţă.

#1 Islanda

iceland

O destinaţie turistică din ce în ce mai căutată, Islanda este o ţară magică pentru iubitorii de natură, un magnet pentru cei porniţi în căutarea peisajului perfect de vacanţă.

#2 Bath, Marea Britanie

bath

Nu, nu-ţi recomandăm Londra, ci oraşul Bath din Marea Britanie, singurul oraş ce face parte din lista de Patrimoniu Mondial. Merită pentru pasionaţii de istorie, care se vor bucura de istoria romană a oraşului bine conservat şi de Royal Hotel, funcţional încă din 1846.

#3 Havana, Cuba

Havana, Cuba

O cultură aparte, exotică, dar tradiţională, colorată, dar tumultoasă se desfăşoară în faţa celor care ajung în Havana. Străzile cu case colorate, monumentele religioase impresionante şi comerţul te îndeamnă să mai rămâi în Cuba.

#4 Valladolid, Spania

spania

Dacă ai bifat Barcelona, Madrid şi Valencia (sau chiar dacă nu) Laughing e cazul să te îndrepţi spre Valladolid. Regiunea este marcată de podgorii, moşii spaniole transformate în hoteluri şi spa-uri şi peisaje de vis.

Vacanță mediteraneană în Creta

Vacanță mediteraneană în Creta

7 nopţi cazare, zbor din Bucureşti, Timișoara şi Cluj Napoca
de la 273 Eur
vezi detalii »

#5 Yangon, Myanmar

myanmar

Fotografie preluata de pe nhatrangvietnam.org. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Yangon, Myanmar este o destinaţie exotică şi rustică în acelaşi timp. Este locul în care poţi descoperi o parte importantă a culturii asiatice, de la cele mai vechi relicve ale timpului, la temple poleite în nuanţe intense roşii şi aurii.

Concediu relaxant în Thassos

Concediu relaxant în Thassos

7 nopţi cazare
de la 155 Eur
vezi detalii »

#6 Berlin, Germania

Berlin, Germania

Berlinul se laudă cu atracţii perfecte pentru city break, dar şi cu un peisaj urban destinat relaxării de vacanţă. Artele, cultura şi istoria se împletesc perfect pentru a reda combinaţia de vacanţă ideală pentru cei tineri.

#7 Shicheng, China

china

Fotografie preluata de pe wherecoolthingshappen.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Chiar dacă ai urcat spre înălţimile Chinei de la Marele Zid, chiar dacă nu, îţi propun să cobori spre Atlantis sau Schicheng, oraşul subacvatic descoperit în 1959, devenit atracţie turistică importantă în 2011, când au fost făcute numeroase descoperiri. Vizitarea este permisă în perioada aprilie-noiembrie numai pentru cei cu experienţă în scufundări.

#8 Insula Paştelui

Insula Paştelui

Un loc incredibil, Insula Paştelui te provoacă la întrebări despre construcţiile antice imense pe care le vei găsi aici. Celebrele blocuri de piatră sculptate te vor fascina... iar, dacă nu ştiai, pe insula te poţi relaxa într-un loc incredibil Hotel Hangaroa Eco Village & Spa.

#9 Nha Trang, Vietnam

vietnam

O destinaţie exotică prin excelenţă, Nha Trang din Vietnam este locul în care să te bucuri de plaje întinse, servicii hoteliere excepţionale, parcuri de distracţie şi multe altele, departe de aglomeraţia din insulele mult mai cunoscute ale Thailandei.

#10 Kyoto, Japonia

japonia

Într-adevăr, capitala Tokyo este principalul punct de atracţie pentru turiştii care ajung în Japonia, dar Kyoto are un farmec aparte. Templele sale colorate, ascunse în adevărate oaze naturale, cireşii înfloriţi şi liniştea oraşului sunt motivele principale pentru o vacanţă aici.

Tu ce alte experienţe de călătorie ai mai adăuga pe Bucket List?

   

Vrei mai multe experienţe de inclus pe Bucket List? Citeşte şi 5 experienţe de vacanţă pentru pasionaţii de mişcare, 8 experienţe de încercat în călătoriile tale sau 12 lucruri pe care să le faci înainte să mori

Săptămână de răsfăț în Croația

Săptămână de răsfăț în Croația

7 nopţi cazare
de la 160 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.