Traseul pe Vârful Omu, reamenajat de zeci de voluntari

Traseul pe Vârful Omu, reamenajat de zeci de voluntari
 
 

În această vară, Vârful Omu s-a aflat în centrul unui nou proiect de amenajare și asigurare inițiat de Asociația pentru Natură Oxigen și OMNIASIG Vienna Insurance Group. Astfel, în iulie și august au avut loc trei etape de reamenajare a traseului care pornește din Bușteni și Gura Diham și duce spre Vârful Omu. Proiectul va continua și în septembrie.

Zeci de voluntari și sute de ore de muncă pentru reamenajarea traseului pe Vârful Omu

Campania, ce poartă numele de OMNIASIG pentru OMU, a demarat în iulie când s-au refăcut marcajele pe traseul Bușteni - Pichetul Roșu. În august, zece voluntari ai Asociației pentru Natură Oxigen au înlocuit lanțurile, podețele de lemn și panourile direcționale pe traseul de vară Pichetul Roșu – Cabana Mălăiești – poteca Tache Ionescu.

De asemenea, voluntarii au montat indicatoare de traseu pe porțiunea Bușteni – Pichetul Roșu și panouri de informare la Cabana Mălăieşti, în zona La Prepeleac, la Căminul Alpin şi la Pichetul Roşu. Etapa a doua a campaniei s-a desfășurat timp de cinci zile și s-a încheiat cu construirea unui spațiu de odihnă la Pichetul Roșu, unde temerarii pot face pauză în drum spre Vârful Omu.

Omniasig pentru Omu

În 29 august a avut loc cea de-a treia etapă a proiectului OMNIASIG pentru OMU. Atunci s-au refăcut marcajele pe traseul Gura Diham – Poiana Izvoarelor. La această acțiune au participat 25 de voluntari din partea OMNIASIG Vienna Insurance Group, printre care și Mihai Tecău, președinte directorat, Bogdan Tudor, membru directorat, și Mădălin Roșu, membru directorat.

În total, acest proiect a presupus peste 125 de ore de muncă din partea celor 35 de voluntari. Campania va continua și în septembrie și va include și amenajarea platoului turistic Vârful Omu.

Traseu Varful Omu

Peste 30% dintre români merg  la munte cel puțin o dată pe an

Potrivit studiului Relația românilor cu muntele, realizat de OMNIASIG, 32% dintre români merg pe munte cel puțin o dată pe an. Mai mult, 64% dintre respondenți au spus că plănuiesc o vizită în Bucegi, dar, 41% au declarat că ascensiunea spre vârful Omu este considerată dificilă. 


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers