Traseul pana la Varful Omu

Traseul pana la Varful Omu
 
 

Este vorba despre Varful Omu , care este un loc de neuitat. Imi amintesc ca am fost pentru prima data acolo la varsta de 10 ani , insa nu am uitat nici pana acum peisajele vazute acolo. Este un loc incredibil pe care nu il voi uita niciodata. Cu toate ca traseul era lung, am reusit sa urc pana sus si va spun sincer ca am avut un sentiment unic cand m-am vazut in varful muntelui . Partea frumoasa este ca bucuria acumulata m-a facut ca ziua urmatoare sa nu ma deranjeze febra musculara.

Ce anume are deosebit Varful Omu?

Unic la Varful Omu este Stația meteorologică Vârful Omu, care poate fi considerată locul cel mai înalt din România populat permanent. In plus, privelistea este incredibila. Ne-am invartit prin imprejurimile cabanei o perioada sa vedem privelistea ce ni se arata generos din toate partile. Am ajuns aproape de Varful Bucsoiu, am vazut departe Zarnestiul si Rasnovul (cetatea Rasnov nu se vede), dar cel mai mult am fost marcat de privelistea asupra muntilor Piatra Craiului. Acestia nu mai erau asa mari si impresionanti ca alte dati, ci pareau doar un sir mic de stanci. Ce inseamna perspectiva!

Cui ai recomanda sa viziteze Varful Omu?

Recomand ca oricine sa viziteze acest loc pentru ca merita! Sunt convins ca nimeni nu va fi dezamagit la intoarcere, cu toate ca traseul este cam lung. Privelistea este unica. In plus, pe traseu vezi si alte obiective turistice cum ar fi Cascada Urlatoarea, Crucea Caraiman, Babele, Sfinxul, Pestera Ialomicioara, Lacul Bolboci, Cheile Tatarului ...

Ce te-a impresionat cel mai mult la Varful Omu?

Pe Varful Omu se afla Cabana Omu si Statia meteorologica Omu. Cabana Omu are aproximativ 30 de locuri de dormit, bufet permanent, iar curentul electric este limitat. Cabana Omu este apreciata de turistii care vin sa admire frumoasa panorama a inaltimilor de pe acest varf. Nu stiu cat de adevarat este, dar eu am inteles ca daca cerul este senin se poate vedea Marea Neagra.

Da cateva ponturi celor care doresc sa viziteze Varful Omu

Se poate merge din Sinaia pana la Cabana Piatra Arsa, de unde se continua pe la Cabana Babele pana la Varful Omu, sau din Busteni pana la Cabana Babele, apoi pana la Varful Omu.
Plecand de la Busteni, cazarea nu este o problema pentru ca sunt multe cabane la care te poti caza( Cabana Diham , Cabana Babele ... ) .
La Cabana Omu exista o sala de mese de unde poti cumpara mancare, dar la un pret piperat .

Prin acest articol doresc şi eu să adaug un motiv la campania 499 de motive să fii turist în România organizată împreună cu agenţia de turism Turist Center. Împreună trebuie să promovăm frumuseţea ţării noastre România!

Numele meu este Bratoi Ciprian si aceasta este povestea pe care va recomand sa o votati!

Poze din Varful Omu

Agentia Turist Center

Realizat in colaborare cu: Agentia Turist Center

Turist Center este o agentie tour-operatoare care va ofera o gama larga de pachete turistice pe litoralul Marii Negre, in statiuni balneo-climaterice si la munte. 

Vezi ofertele noastre

 

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers