Traseul Breaza - Cabana Urlea, un paradis al pasionatilor de pescuit

Traseul Breaza - Cabana Urlea, un paradis al pasionatilor de pescuit
 
 

Traseul Breaza (Brasov) - Cabana Urlea si retur. Am plecat la pescuit de pastravi in zona Sambata de Sus, dar am fost deceptionati de peisaj si faptul ca nu am putut sa gasim un loc pentru cort. La sfatul unui pompier, din zona, am plecat catre Breaza si am fost foarte incantati de peisaj. La confluenta a doua paraie este o zona intinsa, curata si foarte aproape de munte.

Ce anume are deosebit Traseul Breaza - Cabana Urlea?

Zona este foarte linistita, are aproape o Manastire, apa curata pentru pescuitul pastravilor, pensiuni si cabane cu distanta acceptabila intre ele, zona in care se pot amplasa corturi, traseu marcat, de dificultate crescatoare, catre Cabana Urlea (in paragina la momentul acesta), traseu de intoarcere dificil pe cealalta parte care coboara spre manastire, iar in perioada de la sfarsitul lunii august, pe paraie in sus este o bogatie de fructe de padure. Nu am cautat ciuperci dar sunt sigur ca se gasesc din belsug si acestea. La fel si plante medicinale.

Cui ai recomanda sa viziteze Traseul Breaza - Cabana Urlea?

Recomand zona pentru turistii care vor sa combine mai multe activitati, celor care sunt ahtiati dupa pescuitul pastravilor (indigen maro, verde si albastru, curcubeu si fantanel), celor care au uitat sa faca miscare (datorita serviciului sau din alte motive) si vor sa faca acest lucru (fara sa fie deranjati de multimea de "grataristi" de weekend, din alte zone sau de muzica acestora), celor care vor aer si apa curate direct de la "sursa".

Ce te-a impresionat cel mai mult la Traseul Breaza - Cabana Urlea?

Mi-a placut unicitatea locului, curatenia lasata de turisti, marimea murelor culese si gustul acestora, la fel si zmeura de padure si macesele foarte bune si usor de cules, faptul ca am prins mai multe feluri de pastravi, am facut concurs cu sotia care este si ea "pescarita" etc.

Sunt in zona cateva cabane care au cate o balta de peste, care, se pare ca ajuta la repopularea apei cu pastravi. Spre exemplu, am prins pastrav fantanel mai mic de 20 cm, dovada dar l-am eliberat in speranta ca va fi acolo si anul viitor.

Da cateva ponturi celor care doresc sa viziteze Traseul Breaza - Cabana Urlea

Drumul spre Breaza dinspre DN este asfaltat si dupa localitate in sus este pietruit dar foarte bun. Distanta fata de Breaza este de max. 4 km si in cazul in care se termina mancarea de acasa se rezolva usor. Nu am informatii privitor la cazare si masa la pensiunile din zona, noi fiind turisti cu cortul (pana cand acest lucru mai este posibil). Dupa inceperea traseului turistic, exista cateva puncte care il fac mai greu, dar cumnatul meu le-a trecut impreuna cu fica mea de 14 ani si a sa de 9 ani. Cea mai grea zona este la 40 minute de fosta cabana Urlea. Nu este indicat sa coborati pe cealalta parte pe intuneric.

Prin acest articol doresc şi eu să adaug un motiv la campania 499 de motive să fii turist în România organizată împreună cu agenţia de turism Turist Center. Împreună trebuie să promovăm frumuseţea ţării noastre România!

Numele meu este Pirjolea Ioan si aceasta este povestea pe care va recomand sa o votati!

Poze din Traseul Breaza - Cabana Urlea

Agentia Turist Center

Realizat in colaborare cu: Agentia Turist Center

Turist Center este o agentie tour-operatoare care va ofera o gama larga de pachete turistice pe litoralul Marii Negre, in statiuni balneo-climaterice si la munte. 

Vezi ofertele noastre

 

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers