Transilvania pe locul 1 în topul destinaţiilor de vizitat în 2016

Transilvania pe locul 1 în topul destinaţiilor de vizitat în 2016
 
 

Lonelyplanet.com a publicat recent lista destinaţiilor "Best in travel 2016", adică locurile spre care trebuie să se îndrepte călătorii pasionaţi în anul care urmează. Mică sau mare este surpriza că şi frumoasa noastră regiune Transilvania se află în acest top? Voi ce ziceţi?

Ce înseamnă Best in Travel 2016?

Best in Travel 2016 este o colecţie de destinaţii alese pe sprânceană de experţii Lonely Planet, unul dintre cele mai citite site-uri internaţionale dedicate turismului. Aceste topuri au fost create pentru ţări, oraşe şi regiuni pe care merită să le vizităm în anul 2016, conform publicaţiei online. Printre listele cele mai interesante se numără şi topuri pentru cele mai bune destinaţii ca preţ, destinaţii noi, destinaţii în care să-ţi testezi abilităţile de supravieţuire şi câte şi mai câte. Laughing Aşa cum se vede şi din videoul lor cu The best places in the world to travel in 2016, echipa s-a distrat vizitând cele mai frumoase locuri, adică primele din top, printre care se află şi Transilvania:

Transilvania – cea mai frumoasă regiune de vizitat în 2016 din lume

Mai în glumă, mai în serios, cei de la Lonely Planet le recomandă turiştilor să lase usturoiul şi crucifixul cu care s-ar feri de Dracula acasă şi să facă o vizită în Transilvania zilelor noastre. Dincolo de stereotipurile uşor de înlăturat legate de vampiri şi de ruralitatea regiunii, care pot fi printre cele mai fermecătoare pentru mulţi turişti ajunşi aici, Transilvania se poate lăuda şi cu galerii de artă impresionante, staţiuni montane pentru buget redus şi drumeţii de vis în natură, spun cei de la Lonely Planet.

Catelul Bran

Bran

Top 10 regiuni de vizitat în 2016:

 1. Transilvania, România
 2. Islanda de Vest
 3. Valle de Vinales, Cuba
 4. Regiunea viticolă Firuli, Italia
 5. Insula Waiheke, Noua Zeelandă
 6. Regiunea Auvergne, Franţa
 7. Hawaii, SUA
 8. Bavaria, Germania
 9. Costa Verde, Brazilia
 10. Sf. Elena, Teritoriile Britanice

Top 10 ţări de vizitat în 2016:

 1. Botswana
 2. Japonia
 3. SUA
 4. Palau
 5. Latvia
 6. Australia
 7. Polonia
 8. Uruguai
 9. Groenlanda
 10. Fiji

Top 10 oraşe de vizitat în 2016:

 1. Kotor, Muntenegru
 2. Quito, Ecuador
 3. Dublin, Irlanda
 4. George Town, Malaezia
 5. Rotterdam, Olanda
 6. Mumbai, India
 7. Fremantle, Australia
 8. Manchester, Anglia
 9. Nashville, SUA
 10. Roma, Italia

Tu unde vrei să ajungi în 2016?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers