Transalpina – mai aproape de cer

Transalpina – mai aproape de cer
 
 
 

Dacă doreşti o drumeţie care să îţi dea încredere că şi ţara în care trăieşti este minunată, poţi să parcurgi traseul Transalpina. Drumul porneşte din localitatea gorjeană Novaci. Până aici, recomand vizitarea unui sat de meşteşugari pitoresc, mai puţin promovat, satul Olari, inclus în patrimoniul UNESCO, cu case tradiţionale, pridvoare împodobite cu muşcate roşii, româneşti, case ale maeştrilor olari, care deţin ateliere care se pot vizita.

Olari

Mobilier vechi de peste un secol, moştenit din tată în fiu, ca şi meşteşugul de altfel. Casele sunt împodobite (pe afară) cu farfurii din ceramică pictate manual, niciuna identică cu alta. Magazine mici la porţile lor, oameni primitori, glumeţi, deschişi, însă destul de bătrâni…

Primul popas, staţiunea Rânca

Statiunea Ranca

Concediu mediteranean în Creta

Concediu mediteranean în Creta

7 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 465 Eur
vezi detalii »

Prima staţiune din munţi, după ce începi urcuşul la Novaci, este staţiunea Rânca. O staţiune montană relativ nouă, parcă neterminată, încă în construcţie…

Vacanța de vis în Croația

Vacanța de vis în Croația

7 nopți cazare, zbor din București
de la 450 Eur
vezi detalii »

Transalpina

Cu perseverenţă, urcând în continuare, dincolo de păduri, ajungi pe crestele munţilor, deasupra lumii, pe un platou cu păşuni alpine, cu un peisaj extraordinar, în oricare direcţie ai privi. Cascade, izvoare, pajişti cu bujori de munte, urme de zăpadă din iarna pustie care a fost. Cu maşina te poţi bucura de peisaj, poţi opri de câte ori doreşti pentru fotografii, linişte, chiar o scurtă plimbare. Am vazut mulţi motociclişti şi chiar ciclişti profesionişti sau nu, consecvenţi, încrezători că îşi pot depăşi limitele.

Pe Transalpina, spre Lacul Vidra

Lacul Vidra

Coborâşul abrupt te aduce în poienile umbrite de brazi înalţi, pe malurile râului Lotru, cu poieniţe care te îmbie la picnic, linişte şi relaxare. Drumul prin munţi, până la Vidra este minunat. Lacul Vidra poate concura ca şi frumuseţe cu oricare dintre lacurile montane din Italia sau Austria. Peisajul este extrem de sălbatic, de o frumuseţe rară. Este ceea ce înseamnă pur şi simplu natură.

Tu în ce locuri ai umblat în vara asta? Împărtăşeşte cu noi aventurile tale!

Sejur de lux în Antalya

Sejur de lux în Antalya

7 nopţi cazare, all inclusive, zbor din București, Cluj-Napoca și Timișoara
de la 400 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers