Toscana - 10 locuri încântătoare pe care să le vizitezi

Toscana -  10 locuri încântătoare pe care să le vizitezi
 
 

Toscana este probabil cea mai boemă și mai artistică zonă a Italiei, cu orașe medievale, care ascund muzee cu opere de artă ale pictorilor și sculptorilor italieni faimoși și zone de deal cu viță de vie, de unde provin vinurile Italiei. Toscana are multă istorie, care se traduce prin monumente și clădiri în orașele sale istorice, care te transpun în istoria regiunii, iar văile largi creează tablouri la care visăm cu toții. Dacă alegi Toscana ca destinație de vacanță, iată ce poți vizita. 

1. Florența

Un oraș magic, cu un șarm medieval, Florența este orașul Renașterii, care te va cuceri de la prima privire. Te invităm să vizitezi Piazza della Signoria, Ponte Vecchio, Cattedrale di Santa Maria del Fiore, Galleria degli Uffizi, Palazzo Pitti, Santa Croce, Palazzo Vecchio, Piazzale Michelangelo și multe altele. Este un oraș care abundă în muzee, biserici, palate și grădini, care celebrează cei mai mari artiști ai Italiei. 

2. Siena

Ridicată pe trei dealuri, în inima Toscanei, Siena te invită să vizitezi evul mediu, cu un centru istoric bine păstrat de-a lungul vremii, cu o arhitectură unică. Pe lângă Piazza del Campo, care este cunoscută pentru forma sa de evantai și considerată cea mai frumoasă piața a Toscanei, poți vizita herghelia Il Palio și turnul cu clopot din Siena. 

3. Pisa

Toată lumea știe de Turnul Înclinat din Pisa, unul dintre simbolurile acestui oraș situat în nord-vestul zonei. Aici mai există rămășițe ale epocii medievale bogate, precum centrul său medieval, minunatul dom, statuetele, piețele medievale și muzeele. Te poți plimba pe malul râului sau poți face o pauză în parcurile minunate ale orașului.

4. San Gimignano

San Gimignano este unul dintre cele mai frumoase orașe ale Toscanei și, ca orice orășel medieval, este caracterizat prin străzi pietruite înguste, ziduri de cărămidă, construcții de piatră masivă, plus lanuri cu vii, din care ies cele mai bune vinuri. În orașul construit în secolul VIII se înalță 14 turnuri medievale - din cele 72 care existau inițial - care "păzesc" lanurile din depărtare.

5. Lucca

Lucca este un orășel medieval al Toscanei cunoscut pentru zidurile sale renascentiste, pe care sunt ridicate drumuri și grădini, și centrul său istoric medieval. Poți descoperi multe grădini în stil baroc și biserici fermecătoare, fiind un oraș liniștit, pașnic, ideal pentru o vacanță relaxantă. Admiră Duomo San Martino și Pallazzo Pfanner și te vei îndrăgosti de oraș. 

6. Regiunea Chianti

Chianti este considerată cea mai frumoasă ''felie'' a Toscanei, incluzând Florența, Siena și tot ce se întinde în jurul Val d’Elsa. Turiștii au ocazia să se plimbe prin plantații de viță de vie, câmpii și dealuri pitorești, livezi de măslini, admirând cele mai frumoase peisaje rustice. Panoramele din Chianti sunt cele care ajung pe tablourile și vederile care ne îndeamnă la visare. 

7. Elba

Elba este cunoscută ca fiind insula de exil a lui Napoleon și mulți turiști aleg să viziteze casa marelui lider politic. Elba este a treia insulă ca mărime din Italia și are peste 150 de plaje. Cele mai populare destinații de pe Elba sunt Marina di Campo, Procchio și Fetovia. O zi la plajă în Toscana poate fi exact ceea ce ai nevoie.

8. Montepulciano

Situat la 600 de metri altitudine, Montepulciano este un oraș medieval în sudul Toscanei. Orașul abundă în palate renascentiste, biserici medievale, piețe fermecătoare, comori ascunse, de la care ai priveliști spre Val d’Orcia și Val di Chiana. Iubitorii de vin știu că aici se produce unul dintre cele mai bune vinuri din Italia. 

9. Arezzo

Arezzo este un orășel la intersecția dintre patru văi și a avut un important rol istoric, fiind oraș de comerț. Chiar dacă centrul orașului a fost distrus în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, Arezzo are o mulțime de monumente, biserici și muzee, care duc turiștii înapoi în istoria orașului.

10. Cortona

Cortona este orașul pe deal făcut faimos de filmul Under the Tuscan Sun. Cortona este înconjurat de pereți etrusci, vechi de 3.000 de ani, de la începutul istoriei orașului. Orașul are o arhitectură veche impresionantă și peisaje care te fac să te simți în altă lume.

Care este locul tău preferat din Toscana?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers