Top destinaţii în care să călătoreşti în această vară

Top destinaţii în care să călătoreşti în această vară
 
 
 

Vara este perioada ideală în care să călătorești în acele locuri la care ai visat tot anul. Fie că vrei să te bucuri de vremea călduroasă din Europa sau vrei să mergi la schi pe crestele înzăpezite din emisfera sudică, noi îți propunem câteva destinații inedite pe care trebuie să le explorezi în această perioadă.

Bucură-te de iarnă în Noua Zeelandă

Bucură-te de iarnă în Noua Zeelandă

Fotografie preluata de pe queenstownnz.co.nz. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Dacă în aceste luni, europenii se topesc de căldură, în cealaltă jumătate a globului este miezul iernii. Așa că, de ce să nu fugi de caniculă și să te bucuri de sezonul de schi din Queenstown? Aflat pe malul lacului Wakatipu, la poalele crestelor înzăpezite ale masivului Remarkables, Queenstown este o destinație unică pentru iubitorii de sporturi de iarnă. Aici, are loc Festivalul Iernii, ce include o sumedenie de activități pentru întreaga familie. În apropiere de Queenstown vei avea ocazia de a schia pe câteva dintre cele mai bune piste din Noua Zeelandă, aflate pe masivele Remarkables și Coronet.

Escaladează cel mai înalt vârf din Mongolia

Escaladează cel mai înalt vârf din Mongolia

Fotografie preluata de pe 361.world. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

4 zile de aventuri scandinave în Oslo

4 zile de aventuri scandinave în Oslo

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti
de la 205 Eur
vezi detalii »

Dacă adori muntele, iar crestele din Europa nu mai au secrete pentru tine, atunci noi îți sugerăm o nouă provocare: vârful Khuiten. Cu o altitudine de 4374m, Khuiten se află la granița dintre Mongolia, Rusia și China. În lunile de vară, vremea este mai caldă și uscată, fiind perioada ideală pentru a escalada acest pisc. Urcarea nu este una foarte dificilă, după standradele alpiniștilor cu experiență, dar panoramele naturale cu tundra vastă și câmpuri cu flori îți vor tăia cu siguranță răsuflarea.

Explorează peisajele colorate din nordul Japoniei

Explorează peisajele colorate din nordul Japoniei

4 zile însorite la Atena

4 zile însorite la Atena

3 nopți de cazare, mic dejun, zbor din București
de la 180 Eur
vezi detalii »

Fotografie preluata de pe travel.asiaone.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Deși insula Hokkaido, în nordul Japoniei, este cunoscută mai mult pentru pârtiile sale de schi superbe, vara această regiune găzduiește o serie de festivaluri, fiind un loc îndrăgit și de iubitorii de natură care adoră să exploreze zonele rurale colorate. Micuța capitală Sapporo este locul perfect de unde poți porni în diferite expediții. Festivalul Verii care are loc în perioada 20 iulie – 17 august, transformă parcul central al orașului într-o uriașă grădină de bere. În zona rurală Furano câmpurile de lavandă și maci se transformă într-un ocean de culoare, în timp ce parcurile naționale Shiretoko și Daisetsuzan, care în lunile de iarnă sunt inaccesibile, devin cele mai populare destinații pentru drumeții.

Răcorește-te în lacurile din Austria

Răcorește-te în lacurile din Austria

Fotografie preluata de pe trattlerhof.at. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Dacă nu vrei să părăsești continentul, dar vrei să scapi de căldură, atunci fă o excursie până la unul dintre lacurile superbe din Austria. Malurile apelor cristaline reci sunt locul ideal în care să te relaxezi, evitând canicula. Dacă vrei și puțină adrenalină, atunci îndreaptă-te spre Millstatter See în landul Carinthia unde vei putea petrece zile întregi înotând în apele răcoroase sau practicând diverse sporturi de apă. Nu rata nici lacul Wolfgang în Salzkammergut, unde de asemenea poți practica diverse sporturi de apă sau lacul Mondsee unde poți admira și panorame incredibile cu Alpii ce-l înconjoară.

Descoperă muzica bună la festivalurile din Marea Britanie

Descoperă muzica bună la festivalurile din Marea Britanie

Fotografie preluata de pe glastonburyfestivals.co.uk. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

În Marea Britanie vara este sinonimă cu festivalurile de muzică. Deși nu se mândrește cu o vreme prea plăcută, asta nu îi oprește pe britanici să se înarmeze cu cizme de cauciuc și pelerine și să ia cu asalt cele mai populare zone de festivaluri. În această perioadă are loc Galstonbury, unul dintre cele mai mari festivaluri de muzică din lume, dar și alte evenimente similare, precum T in the Park în Perthshire, Latitude în Suffolk sau un alt T in the Park în Scoția. Dacă ești interesat de muzica etnică, Womad prezintă o serie de culturi diferite, de la cea senegaleză la cea kurdă.

Tu ce alte destinații inedite ai vrea să explorezi în această vară?

Fii romantic 4 zile la Verona!

Fii romantic 4 zile la Verona!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 175 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.