Top 50 minuni ale naturii, care te vor lăsa fără răsuflare – partea întâi

Top 50 minuni ale naturii, care te vor lăsa fără răsuflare – partea întâi
 
 

Apa, focul şi pământul, cele trei elemente principale ale naturii, se îmbină în formaţiuni geologice impresionante, creând locuri idilice, pline de farmec şi de o frumuseţe ravisantă. Peşteri de cristal, vulcani noroioşi, stânci care sfidează gravitaţia şi ape în culori nefireşti, sunt doar câteva dintre minunile lumii înconjurătoare şi adevărate opere de artă ale naturii.

Echipa ghiduri-turistice iubeşte călătoriile, destinaţiile inedite şi locurile care ies din tiparele cotidianului anost. Am răscolit internetul şi atlasurile geografice în căutarea celor mai impresionante minuni ale naturii. Descoperă-le şi tu alături de noi. Multe dintre acestea se vor regăsi mai apoi pe lista ta cu destinaţii de călătorie.

Pulpit Rock, Norvegia

Pullpit Rock

Această stâncă se ridică la peste 600 de metri asupra apelor fiordului Lysefjord din Norvegia şi nu este un loc recomandat pentru turiştii care suferă de rău de înălţime. Pulpit Rock sfidează gravitaţia şi este o minune a naturii pe care trebuie să o vezi cel puţin o dată în viaţă. După ce ai ajuns aici, vei avea parte de una dintre cele mai frumoase privelişti din Norvegia.

Deşertul Gran Salar de Uyuni, Bolivia

Desertul Salar de Uyuni

Fotografie preluata de pe ro.wikipedia.org. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Salar de Uyuni este cel mai mare deșert de sare din lume. Cu o suprafaţă de peste zece mii de kilometri pătraţi, deşertul de sare se întinde lângă creasta Munţilor Anzi, în sud-vestul Boliviei şi este situat la o altitudine de peste 3600 de metri deasupra nivelului mării. Întreaga zonă este acoperită cu un strat gros de câţiva metri de sare şi este locul preferat de înmulţire al păsărilor flamingo.

Craterul Ngorongoro, Tanzania

Craterul Ngorongoro

Atunci când pereţii vulcanului Ngorongoro s-au prăbuşit, un crater cu dimensiuni impresionate şi de o frumuseţe aparte s-a format în nordul Tanzaniei. Craterul Ngorongoro este un loc unic în lume care s-a format de-a lungul a 2,5 milioane de ani şi care, în prezent, găzduieşte permanent peste 25.000 de animale: elefanţi, zebre, rinoceri şi cea mai densă populaţie de lei din lume.

Canionul Paria, Arizona

Canionul Paria

Fotografie preluata de pe traveloven.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Canionul Paria este destinaţia ideală pentru iubitorii de aventură şi o versiunea la scară mai mică a Marelui Canion. Formaţiunile de rocă din Canionul Paria au forme spectaculoase şi sinuoase. Coridoarele înguste şi pline de culoare ale canionului au fost săpate de râul Paria. Locul este protejat prin lege, iar autorităţile permit doar accesul a 20 de turişti pe zi.

Vulcanul Stromboli, Italia

Insula Stromboli

Situat pe insula cu acelaşi nume, Vulcanul Stromboli este una dintre cele mai mari atracţii ale Insulelor Lipare din Marea Tireniană. Vulcanul Stromboli este încă activ, are o formă aproape perfectă de con şi oferă un spectacol de lumini impresionant, în urma erupţiilor explozive. De două mii de ani, vulcanul erupe continuu şi şi-a căpătat denumirea de Farul Mediteranei

Vulcanii noroioşi din Gobustan, Azerbaijan

Gobustan

Fotografie preluata de pe traveloven.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Parcul Naţional Gobustan adăposteşte cel mai mare număr de vulcani noroioşi din lume, peste 300 de conuri care aruncă la suprafaţă noroi. Similari ca principiu geologic cu cei din Buzău, vulcanii noroioşi din Gobustan au dimensiuni mult mai mari, putând ajunge la o înălţime de aproximativ 200 de metri. În plus, vulcanii noroşi sunt alimentaţi de un izvor subteran de dimensiuni foarte mari şi nu se usucă.

Peşterile Jeita Grotto, Liban

Pesterile Jeitta grotto

Fotografie preluata de pe traveloven.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

La 20 de kilometri de Beirut, în Valea Nahr al-Kalb, se află complexul speologic Jeita Grotto. Această formaţiune speologică subterană este alcătuită din două peşteri care se unesc şi care sunt traversate de un râu subteran. Peşterile Jeita Grotto au fost locuite încă din preistorie şi încă atrag vizitatori graţie decorului natural impresionant, format din stalactide şi stalagmite colorate.

Parcul Național Pembrokeshire, Ţara Galilor

Parcul Pembrokeshire

Fotografie preluata de pe traveloven.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

În sudul Ţării Galilor, de-a lungul coastei se află cele mai frumoase plaje din Marea Britanie. Această zonă face parte din Parcul Naţional Pembrokeshire şi este o bijuterie naturală de care se leagă numeroase legende şi povestiri istorice. Diversitatea reliefului şi a faunei atrage anual mii de vizitatori şi situează Parcul Naţional Pembrokeshire în topul celor mai frumoase arii naturale din Europa.

Lacul Pangong Tso, China şi India

Lacul Pangong Tso

Fotografie preluata de pe traveloven.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Lacul Pangong Tso din Munţii Himalaya este considerat unul dintre cele mai frumoase din lume. Situat la o altitudine de peste 4.000 de metri, la graniţa Indiei cu China, şi pe un teritoriu intens disputat de cele două ţări, Lacul Pangong este un loc uimitor. Claritatea şi culoarea de un albastru ireal ale lacului te vor lăsa fără cuvinte. La Lacul Panggong se poate ajunge din oraşul Leh, din India.

Fiordurile Geirangerfjord şi Naeroyfjord, Norvegia

Fiordurile norvegiene

Norvegia este renumită pentru frumuseţea fiordurilor sale. Albastrul electrizant al apelor oglindeşte măreţia munţilor, lăsând loc celor mai frumoase peisaje din nordul continentului. Dacă ar fi să vizitezi două fiorduri în călătoriile tale, alege fără să stai pe gânduri Geirangerfjord şi Naroyfjord din sud vestul Norvegiei. Geirangerfjord şi Naeroyfjord sunt cele mai lungi şi mai adânci fiorduri din lume şi fac parte din patrimoniul UNESCO.

Iată lisa completă a celor 50 de minuni ale naturii!

Tu care dintre aceste minuni ale naturii ai vrea să vezi?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers