Top 5 ţări în care ar fi mai bine să NU călătoreşti

Top 5 ţări în care ar fi mai bine să NU călătoreşti
 
 

Imagini dramatice, peisaje dezolante, poveşti cutremurătoare, războaie, boli, sărăcie, tradiţii ce par desprinse din filmele de groază, agresivitate sau mizerie sunt doar câteva din criterile după care cei de la news-world.us au realizat un top a ţărilor pe care ne recomandă să le ştergem de pe lista de călătorii.

Pe locul I în topul ţărilor pe care ar trebui să le evităm se află Somalia. Chiar dacă ţara din Cornul Africii are cea mai lungă linie de coastă de pe continent, trebuie să ştiţi că încă nu are capacitatea de a se organiza ca stat, cu parlament, guvern și justiție. Violenţa, răpirea şi agresivitatea încă sunt elementele care arată superioritatea unui individ, iar trupele din Kenya care se ocupă de aceste lucruri efectiv nu fac faţă.

Pe locul II în topul ţărilor pe care ar trebui să le evităm se află Republica Congo. Peste un milion de km² de păduri tropicale umede, adică aproximativ jumătate din zonele împădurite ale Africii și aproximativ 5% din totalul de păduri ale planetei, încojurate de munţi înalţi şi impunători. Chiar dacă pare un peisaj desprins din paradis, în spatele acestuia se desfăşoara o luptă politică marcată de violență, corupție și instabilitate, foamete, haos, boli şi violenţă.

Ocupanta locului trei în topul ţărilor pe care ar trebui să le evităm, după cum spun cei de la news-world.us este Zimbabwe. Renumită din punct de vedere turistic pentru Cascada Victoria, ţara africană Zimbabwe nu este cea mai bună destinaţie pentru un concediu, mai ales dacă eşti o persoană sensibilă. Principala sursă de venit a locuitorilor este căutarea aurului, lucru care crează imagini dramatice, sărăcie, foamete, copii subnutriţi, bolnavi etc.

Pe locul patru se află Haiti, o țară insulară din America Centrală, aflată la graniță cu Republica Dominicană. În momentul de faţă Haiti este una dintre cele mai sărace ţări ale lumii. Anul acesta se împlinesc patru ani de când un cutremur de 7 grade pe scara Richter a distrus aproape în întregime această ţară, iar de atunci, majoritatea populaţiei locuieşte în triburi sau în corturi.

Pe ultimul loc în topul ţărilor pe care ar trebui să le evităm se află Republica Yemen, o țară în Orientul Mijlociu. Terenurile deșertice ale Yemenului contemporan erau vestite încă din antichitate pentru bogăția lor. Aici poposeau caravanele în căutare de mărfuri scumpe, cum ar fi smirna, mirodeniile sau pietrele prețioase. După numeroase războaie, Yemenul a devenit cea mai săracă țară a lumii arabe. Fiecare locuitor are 200 de metri cubi de apă anual, mult sub pragul sărăciei, evaluat la 1.000 de metri cubi de apă per persoană. Țara a ajuns să importe 80 - 90% din hrană.

Lista continuă cu ţări precum: Afghanistan, Irac, Coasta Ivory, Guinea, Pakistan, Nigeria, Kenya, Ethiopia, Uganda şi Siria.

 

Citeşte şi: 10 cele mai misterioase locuri din lume5 obiective turistice din România: mit sau realitate?Locuri pe care nu le putem vizita şi Vezi cum arată cele mai interesante cimitire din lume!


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers