Top 5 atracții turistice pe care să le vizitezi când ești în București

Top 5 atracții turistice pe care să le vizitezi când ești în București
 
 

București este unul dintre cele mai frumoase orașe din România, cu o istorie și cultură ce o poți admira la fiecare colț fermecător de stradă. Cu o sumedenie de clădiri frumoase și obiective turistice interesante, nu este de mirare că Bucureștiul și-a căpătat porecla de "Micul Paris". Așadar, dacă și tu intenționezi să faci un city break în București sau pur și simplu vrei să redescoperi locurile minunate din Capitală, iată care sunt cele mai importante atracții turistice pe care să le vizitezi atunci când ești în această metropolă fascinantă.

Arcul de Triumf

Un adevărat simbol al Bucureștiului, dar și al României, Arcul de Triumf este unul dintre cele mai vizitate monumente din România. Aflat în piața cu același nume, de lângă Parcul Herăstrău, Arcul de Triumf comemorează participarea României la Primul Război Mondial de partea Aliaților. Nu multă lume știe că acesta nu este primul arc de triumf construit în România și că au mai fost realizate și alte monumente similare, dar temporare, pentru a marca victoria țării noastre în războiul de independență sau cu ocazia jubileului celor 40 de ani de domnie ai regelui Carol I. Într-un final, în 1922 s-a finalizat Arcul de Triumf ce domină peisajul Bucureștiului și în ziua de azi. Arcul de Triumf are 27 de metri înălțime, iar cei care doresc să se delecteze cu panorame minunate peste București pot urca până la terasa monumentului.

Arcul de Triumf

În cazul în care îți dorești un city break în București, de ce să nu îți rezervi un sejur la Hotel Pullman București World Trade Center, aflat la doar câteva minute de mers pe jos de Arcul de Triumf? Acest superb hotel de 4 stele din familia Accor Hotels își întâmpină musafirii cu un decor elegant și o atmosferă relaxantă ce completează perfect orice sejur în București.

Calea Victoriei

Cea mai importanta arteră din București, Calea Victoriei este sufletul Capitalei. Aici se află unele dintre cele mai importante atracții turistice din oraș, dar și unele dintre cele mai mari centre comerciale din București. Nu trebuie decât să faci o plimbare pe acest bulevard spectaculos pentru a intra în atmosfera magică a orașului. Calea Victoriei este și una dintre cele mai vechi artere din oraș, iar multe clădiri ce o brodează sunt monumente istorice de o frumusețe rară. Acest bulevard are și o însemnătate istorică importantă, pe aici făcându-și intrarea triumfală armata română după victoria din Războiul de Independență. Deși inițial artera se numea Podul Mogoșoaiei, numele bulevardului este schimbat odată cu acest moment istoric și așa a rămas până în prezent.

Calea Victoriei

Clădirile de pe marginea Căii Victoriei sunt realizate în perioade și stiluri diferite, astfel că întregul peisaj este unul eclectic ce te va surprinde din prima clipă. Pornește din Piața Națiunilor Unite și continuă-ți periplul printre magazinele colorate până la Muzeul Național de Istorie, admiră detaliile spectaculoase ale Palatului CEC și celelalte muzee și teatre cu arhitectură superbă până când ajungi în grandioasa Piață a Revoluției din fața Muzeului Național de Artă al României. În continuarea Calea Victoriei șerpuiește printre clădiri cu influențe belle-epoque, dar și comuniste, până ajunge în Piața Victoriei, chiar în fața Palatului Victoria ce găzduiește Guvernul României.

Muzeul Național al Satului

Pe malul lacului Herăstrău, nu departe de centrul istoric al Bucureștiului, se află unul dintre cele mai fascinante muzee din România – Muzeul Național al Satului "Dimitrie Gusti". Muzeul ce datează din 1936 prezintă viața în mediul rural din România și obiceiurile rurale din țara noastră care au o importanță majoră în cultura noastră. Muzeul Național al Satului este, de fapt, un… sat adevărat unde curioșii pot admira monumente și artefacte din secolul al XVII-lea până la începutul secolului al XX-lea, inclusiv construcții importante aduse din toate zonele istorice ale României. Așadar, acordă-ți suficient timp pentru a explora în voie casele tradiționale, troițele și bisericile aduse din toate colțurile României. Nu rata nici colecția de port popular românesc, unică în lume, care se află aici.

Muzeul Național al Satului

Biserica Stavropoleos

Considerată drept unul dintre cele mai frumoase lăcașuri de cult din România, Biserica Stavropoleos a fost construită în 1724 în stil brâncovenesc, făcând partea dintr-un complex mănăstiresc care nu a rezistat testul timpului. Astăzi Biserica Stavropoleos este ascunsă printre clădirile semețe din Centrul Vechi al Bucureștiului. Totuși, nu se poate să nu îi remarci frumusețea, pe măsură ce explorezi străzile întortocheate din această zonă. Numele Bisericii Stavropoleos este românizarea cuvântului grecesc Stauropolis, ce înseamnă "Orașul Crucii". Decorațiunile bogate și rafinate ale bisericii au influențe bizantine, baroce, dar și orientale, impresionând prin monumentalitatea sa.

Biserica Stavropoleos

Parcul Cișmigiu

Una dintre cele mai fermecătoare oaze de verdeață din București este, cu siguranță, Parcul Cișmigiu. Cea mai veche grădină publică din București, Parcul Cișmigiu se întinde peste 15 hectare, fiind amenajat în stilul parcurilor engleze, cu peluze cu flori și o vegetație variată. Pe lângă zone cu bănci comode și alei pitorești, Parcul Cișmigiu se mândrește și cu o grădină de trandafiri cu coloane din piatră și pergole de lemn acoperite cu trandafiri multicolori. În Foișorul Fanfarei din Parcul Cișmigiu au loc deseori concerte de muzică clasică, populară și, bineînțeles, de fanfară, în timp ce pe lacul din interiorul parcului, vara, se pot face plimbări relaxante cu barca.

Parcul Cismigiu

Dacă te-am convins să faci o excursie în București, nu uita să participi și la concursul nostru realizat în parteneriat cu AccorHotels pentru șansa de a câștiga cazare pentru două persoane la orice hotel Accor din România, inclusiv la hotelul Pullman. Află cum te poți înscrie la concurs aici.

Care sunt atracțiile tale turistice favorite din București?

AccorHotels România

Realizat in colaborare cu: AccorHotels România

AccorHotels are peste 5.000 de hoteluri în 95 de țări. În Romania, AccorHotels are șapte hoteluri, în București, Sibiu și Constanța. Petrece un sejur de neuitat la hotelurile Ibis, Pullman, Mercure sau Novotel!

Rezervă-ți vacanța pe AccorHotels România >

 

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers