Top 10 cele mai frumoase destinaţii pentru concediu în 2013 by Lonely Planet

Top 10 cele mai frumoase destinaţii pentru concediu în 2013 by Lonely Planet
 
 

Lonley Planet ne ţine la curent cu cele mai noi trenduri în materie de travel şi de data aceasta am aflat care sunt cele mai bune locaţii pentru petrecerea unei vacanţe în 2013. Aşadar, dacă nu ţi-ai planificat încă vacanţa de vară, de tomană sau chiar, de ce nu, pe cea de iarnă, am câteva sugestii pentru tine!

Madagascar

Vacanta in Madagascar

Mişcările politice din ultimii ani nu au fost favorabile turismului în Madagascar, însă anul 2013 se anunţă a fi unul de stabilizare, astfel încât vacanţele aici pot începe cât mai curând. În plus, una dintre cele mai mari insule din lume este destinaţia ideală pentru turiştii în căutare de extraordinar pentru vacanţele lor.

Republica Dominicană

Vacante in Republica Dominicana

Republica Dominicană este una dintre cele mai noi destinaţii de vacanţă din Marea Caraibilor. În ultimii ani, numeroasele porturi internaţionale deschise aici, dar şi drumurile de croazieră au înlesnit accesul turiştilor şi au adus din ce în ce mai mult trafic înspre insulele din regiune.

Turcia

Vacanta in Turcia

Turcia se deschide din ce în ce mai mult ca o zonă accesibilă de vacanţă din punctul de vedere al costurilor, chiar şi atunci când include zboruri cu avionul. La acestea se adaugă minunatele rămăşiţe antice ale ţării, simboluri ale unor popoare dominante şi puternice, pe care trebuie să le vizitezi pentru a aprecia cultura şi istoria Turciei.

Islanda

Vacanta in Islanda

Islanda este destinaţia de vacanţă de care te vei îndrăgosti. Peisajele sunt incredibile, mai ales în obiectivele turistice unice în lume, mâncarea este delicioasă şi proaspătă întotdeauna, iar localnicii sunt extrem de ospitalieri. În plus, moneda naţională a suferit o depreciere radicală, aşa că o vacanţă aici va fi nu numai fermecătoare, ci şi accesibilă.

Insulele Solomon

Vacanta in Insulele Solomon

Insulele Solomon reprezintă destinaţia de vară cu specific... din Pacific. Aici este locul în care nu au ajuns marile resorturi şi nici serviciile de lux, ci în care turismul se face cu sisteme originale, ecologice şi specifice culturii locale.

Slovacia

Vacanta in Slovacia

Slovacia are la ora actuală una dintre cele mai rapide creşteri economice în Europa, iar turismul este o mare parte a acestui succes, mai ales de când ţara a devenit o destinaţie predilectă pentru schi şi pentru city break-uri.

Ecuador

Vacanta in Ecuador

Ecuadorul este destinaţia pentru cei care vor să acopere teritorii vaste... cu trenul. Investitorii au ales să se orienteze pe trasarea unor noi linii de cale ferată, care să deschidă pădurea ecuatorială şi să facă puncte precum Vulcanul Cotopaxi, Nasul Diavolului sau alte locaţii fascinante mult mai accesibile pentru turişti.

Coreea de Sud

Vacanta in Coreea de Sud

Coreea de Sud a devenit una dintre destinaţiile preferate de turiştii locali activi, care au descoperit aici zone ideale pentru golf, drumeţii şi pescuit. Anul 2013 se presupune a fi anul în care ţara va începe să atragă şi mai mulţi turişti străini, mai ales pentru că va fi gazda câtorva evenimente sportive importante.

Muntenegru       

Vacanta in Muntenegru    

O vacanţă în Muntenegru înseamnă să petreci câteva zile libere într-un cadru perfect. Ca în alte zone de coastă, aici stâncile şi munţii se îmbină cu apa mării, iar oraşele par a fi etajate pe versant în straturi ameţitoare. În plus, investiţiile din ultimii ani s-au concentrat asupra amenajării zonelor naturale pentru cei care iubesc sporturile în aer liber şi drumeţiile.

Sri Lanka

Vacanta in Sri Lanka

Sri Lanka revine în topul destnaţiilor de vacanţă după o pauză îndelungată cauzată de războiul civil local şi de tsunamiul din 2004. Valoarea destinaţiei a crescut din 2009, când au început investiţiile în turism, însă preţurile au rămas la acelaşi nivel scăzut. Chiar dacă distanţa este destul de mare, o vacanţă în Sri Lanka poate fi accesibilă.

Acestea sunt aşadar destinaţiile recomandate pentru anul 2013. Pentru care dintre ele ai opta (asta dacă nu ai fost deja în vacanţă acolo)? Smile


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers