Top 10 cele mai frumoase aşezări din Europa - galerie foto

Top 10 cele mai frumoase aşezări din Europa - galerie foto
 
 

Dacă îţi place să-ţi alegi destinaţii de vacanţă celebre, mai ales aşezări de renume sau locaţii de top, atunci ar trebui să-ţi alegi una dintre cele de mai jos!

Poate te aşteptai să-ţi sugerez Parisul sau Londra, însă de data aceasta am ales cele mai frumoase aşezări din Europa, ci nu mă refer la capitale, nici măcar la marile oraşe sau cele din zonele frecventate avid de turişti, ci la cele mai frumoase aşezări rurale din Europa.

Undredal, Norvegia

Vacanta in Undredal, Norvegia

Underdal este o municipalitate de mici dimensiuni din Norvegia, frecventată de turişti pentru peisajul pe care îl oferă. Pentru cei care îşi doresc un decor minimalist şi aproape rural în vacanţe, dar şi să fie înconjuraţi de ape şi de munţi, Undredal este alegerea perfectă. În plus, aici se află şi cea mai mică biserică medievală din lemn din Nordul Europei.

Popeye, Malta

Vacanta in Popeye, Malta

Popeye Village sau Sweethaven este un mic sat construit pe insula Malta în anul 1980. Scopul acestei construcţii a fost acela de a deservi ca platou de filmare pentru filmul Popeye, produs de Paramount Pictures şi de Walt Disney Productions. Ulterior, a fost transformat în parc de distracţii tematic şi este deschis tuturor.

Dinant, Belgia

Vacanta in Dinant, Belgia

Dinant este o comunitate plină de istorie a Belgiei. Prima menţiune a unei aşezări aici datează din secolul al VII-lea. Vechimea aşezării nu este singurul motiv pentru care ar trebui să vizitezi Dinant, ci şi frumuseţea naturală a locului te va fermeca, pentru că localitatea este mărgintă de munţi şi de apele râului Meuse.

Biertan, România

Viyiteaya Biertan, judetul Sibiu

Localitatea Biertan se află în judeţul Sibiu şi inclusă pe lista de Situri de Patrimoniu Mondial UNESCO încă din 1993. Este una dintre cele mai importante sate de origine saxonă, ce include biserici fortificate în Transilvania. În plus, siturile arheologice de la Biertan au fost extrem de valoroase pentru descoperirea unor vestigii religioase din trecut.

Colmar, Franţa

Vacanta in Colmar, Franta

Colmar este localitatea franceză de care te vei îndrăgosti. Este una dintre principalele comune ale Alsaciei şi una dintre cele mai reprezentative prin felul în care au fost construite aici casele, dar şi prin eforturile de conservare şi de păstrare a lor. Decorul creat te va duce într-o lume de poveste în vacanţă.

Positano, Italia

Vacanta in Positano, Italia

Positano este combinaţia perfectă de plajă şi de urban în Italia. Dacă aglomeraţia marilor oraşe te sufocă şi vrei să ai şi acces la mare în vacanţă, atunci trebuie să şti că Positano îţi poate oferi toate aceste elemente, pentru că îmbină perfect zona de coastă de plajă, cu cea pe care se întinde o multitudine de căsuţe colorate. Iată câteva locuri de cazare în zonă.

Bibury, Anglia

Vacanta in Bibury, Anglia

Bibury este un sat tradiţional din Anglia, situat pe malul râului Coln. Toate casele de aici sunt făcute din piatră, datând din secolul al XVII-lea, şi arată aproape identic, lăsând impresia unui trai într-o lume desprinsă parcă din poveşti.

Oia, Grecia

Vacanta in Oia, Grecia

Oia este un sat faimos al Greciei şi una dintre cele mai fotografiate locaţii din această ţară. Casele perfect albe cu doar câteva pete de albastru sau de auriu, dispuse pe coasta versantului, cu deschidere spre mare, sunt decorul pentru un peisaj de vacanţă specific grecesc.

Mortsund, Norvegia

Vacanta in Mortsund, Norvegia

Mortsund este un sat extrem de ciudat din Norvegia. A fost construit ca sat pescăresc şi plasat deasupra ochiurilor de apă, pentru ca cei care veneau aici pentru a prinde peşte să poată face asta în orice anotimp. Astăzi, căsuţele se pot închiria, dacă vrei să petreci o vacanţă unică şi interesantă.

Freudenberg, Germania

Vacanta in Freudenberg, Germania

Freudenberg este una dintre cele mai cunoscute localităţi aflate pe Orange Route, unul dintre drumurile de vacanţă ale Germaniei, care sunt mărginite de complexe de cazare şi de sate de vacanţă. Freudenberg este unul dintre acestea, iar faima sa vine din faptul că şi-a păstrat farmecul vechi de secol al XVII-lea.

Acestea sunt câteva dintre cele mai frumoase aşezări din Europa. Unele dintre ele sunt simple orăşele sau sate, altele au fost transformate în parcuri tematice sau în sate de vacanţă, dar toate şi-au păstrat elementele specifice culturale, locale, istorice sau artistice care le-au consacrat.

Citește și: 15 orăşele în care vei dori să te muţi chiar acum10 orăşele istorice incredibil de bine conservate pe care trebuie să le viziteziOrășelele care au inspirat poveștile nemuritoare.

Care este cea mai frumoasă așezare pe care tu ai vizitat-o în Europa?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers