Timișoara mea: 10 locuri de fotografiat în Timișoara

Timișoara mea: 10 locuri de fotografiat în Timișoara
 
 
 

Orașul de pe Bega are foarte multe de oferit pentru turiștii pasionați de fotografie. Și eu descopăr în fiecare zi locuri noi și interesante în orașul meu, mai ales atunci când vreau să fac și câteva fotografii și încep să mă simt ca un turist în propriul meu oraș! Dacă tot am testat tehnologia 4G de la Orange cu un telefon adecvat, am decis să fac și câteva fotografii în locurile din oraș care mi-au atras atenția!

Sinagoga din Cetate

Sinagoga din Cetate

Alături de Catedrala Ortodoxă și de Domul Catolic din Timișoara, Sinagoga din Cetate este cu siguranță un monument de arhitectură care te va impresiona. Sinagoga o vei găsi ușor pe frumoasa stradă pietonală Mărășești.

Clădirile vechilor bănci

Clădirile vechilor bănci

Aici a fost o bancă! Cum îți poți da seama? Urmărește basoreliefurile clădirilor, iar acolo unde vezi stupi de albine poți știi cu siguranță că a fost o bancă. Cea din imagine se află pe strada Coriolan Brediceanu din Piața Libertății.  

Ghiuleaua din perete

Ghiuleaua din perete

Rămășiță din 1848, ghiuleaua din perete nu este un element decorativ, așa cum mulți cred, ci este cu adevărat o ghiulea! Laughing Cea din imagine poate fi văzută pe clădirea Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș de pe strada Emanoil Ungureanu.

Petrece primăvara la Praga

Petrece primăvara la Praga

3 nopți cazare, mic dejun, zbor din București
de la 230 Eur
vezi detalii »

Simbolul băilor turcești

Simbolul băilor turcești

Porțile din lemn ale vechiului oraș

Porțile din lemn ale vechiului oraș

Vacanță de primăvară la Berlin

Vacanță de primăvară la Berlin

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti şi Timişoara
de la 160 Eur
vezi detalii »

Atât simbolul băilor turcești, cât și porțile de lemn ale vechiului oraș pot fi admirate pe clădirea actualei Facultăți de Muzică din Timișoara. Contrar simbolurilor sale, clădirea nu a funcționat ca baie turcească, ci ca Primărie!

Statuia Sf. Maria din altă perspectivă

Statuia Sf. Maria din altă perspectivă

Ridicată în amintirea celor care au murit în timpul epidemiei de ciumă, Statuia Sf. Maria din Piața Libertății spune o scurtă poveste în basoreliefurile sale laterale: Sfântul Nepomuk era duhovnicul Reginei Ioana a Boemiei. Acesta ascultă spovedania reginei și refuză să divulge taina Regelui Wenceslav, iar acesta îl pedepsește poruncind aruncarea canonicului îl Râul Vâltava.

Pictura din librărie

Pictura din librărie

Casa cu Atlanți de pe strada Alba Iulia este astăzi proprietate privată, însă în trecut aparținea comunității sârbe. Astăzi este locul în care poți admira atlanții , dar și două tunuri turcești îngropate la intrare. În interior, pe tavanul Librăriei Cartea de nisip, se poate admira o pictură veche, rămasă neatinsă de renovările realizate după anii 90.

Urmele gloanțelor de la Revoluție în Palatul Loffler

Urmele gloanțelor de la Revoluție în Palatul Loffler

Pe peretele lateral al Palatului Loffler din centrul orașului se pot vedea și astăzi urmele Revoluției din 1989 sub forma găurilor lăsate de gloanțe.

"Casa cu fete" de lângă Piața Plevnei - exterior

Casa cu fete de lângă Piața Pleveni - exterior

"Casa cu fete" de lângă Piața Plevnei - interior

Casa cu fete de lângă Piața Pleveni - interior

Pe strada Gen. Henri Berthelot, descoperim "Casa cu fete", dar și o mulțime de alte clădiri care te vor impresiona cu basoreliefurile lor.

M-am bucurat de tehnologia 4G de la Orange și de viteza cu care m-a ajutat să împărtășesc aceste frumuseți ale orașului Timișoara cu voi! Dacă și tu știi ce beneficii îți aduce tehnologia 4G, atunci poți participa la concursul nostru, prin care Orange te trimite la Summer Well 2014!

Tu ce alte locuri interesante ai mai adăuga listei noastre pentru fotografiere în Timișoara?

Orange 4G

Realizat in colaborare cu: Orange 4G

Orange Romania îți aduce revoluția digitală cu internet la viteze 4G în toată țara! Acum poți face toate lucrurile care îți plac pe internet mai rapid ca niciodată.

Află mai multe despre Orange 4G!

 
City break magnific în inima Romei

City break magnific în inima Romei

3 nopți cazare, mic dejun, zbor din București
de la 200 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.