Timişoara copiilor, sau cum să te distrezi în week-end cu juniorii în oraşul de pe Bega

Timişoara copiilor, sau cum să te distrezi în week-end cu juniorii în oraşul de pe Bega
 
 

Probabil că nimeni nu a abordat acest subiect până acum, sau poate nu am găsit eu articolele. S-au scris multe articole despre locurile pe care trebuie să le vezi când vii aici, aşa că eu voi aborda o altă perspectivă, care îmi este mult mai familiară : ce să faci în week-end în Timişoara cu copii.

Sunt fericitul părinte al unui "bulgăr blond" de energie de doar 3 ani care nu stă locului, că doar seamănă pe părinţi Laughing. Irina, junioara mea dinamică, este prima la uşă când este vorba să ieşim din casă. Şi cum nu putem în fiecare week-end să fim plecaţi din oraş, avem câteva locuri în Timişoara pe lista noastră.

Parcul copiilor din Timişoara

S-a deschis în acest an după o lungă perioadă dedicată reamenajării. Parcul este într-adevăr amenajat foarte bine. Cei mici pot alege să se dea pe tobogan, să se plimbe cu bărcuţele în satul indian, să se dea pe leagăn, să alerge în voie, să se bucure de carusel, să se urce pe vaporaşul din zona cu nisip sau să picteze diverse forme de lut (contra cost). Şi multe altele!

Parcul Copiilor din Timisoara

Singura problemă este că trenuleţul, bărcuţele şi caruselul nu funcţionează tot timpul. Dar deobicei cel puţin una dintre aceste "atracţii" funcţioneză. Cool

Parcul Copiilor din Timisoara

Zoo Timişoara

Amplasat lângă Muzeul Satului, Zoo-ul din Timişoara are farmecul lui. Nu se compară cu Grădinile zoologice din străinătate, având o dimensiune mică şi cu puţine animale. Dar nu contează cantitatea, ce şansa de a petrece câteva ore pline de distracţie.

Zoo Timisoara

Amplasat într-o pădure, vara beneficiezi de umbră. Copii au la dispozitie un loc de joacă frumos amenajat unde se pot desfăşura în voie. La fiecare vizită avem cam acelaşi traseu: mângâiem poneii, facem "pis-pis" ca să ne bage în seamă vreuna din pisicile salbatice (seamănă izbitor cu pisicile de la bunici Tongue Out), hrănim apoi caprele şi iezii, ne chiţăim la porcuşorii de guinea, admirăm rapiditatea broaştelor ţestoase, facem poze la ciute şi cerb, hrănim din nou lebedele şi raţele, ne uităm la jocul maimuţelor, ne holbăm la struţ, îi întrebăm pe reni când vine Moş Crăciun şi apoi o hrănim pe "bambi". Atracţia principală a grădinii zoologice din Timişoara sunt urşii bruni, care de fiecare dată fac spectacol.

Zoo Timisoara

Fără să observi trec 2-3 ore în aceasta mică pădure cu animale Laughing

Centrul de echitaţie de la Herneacova

Ultima recomandare nu este în Timişoara. Acest loc este la 30 de km pe drumul naţional Timişoara-Lugoj, în apropiere de localitatea Recaş (recomand vinul de Recaş!). Am descoperit acest loc de curând la îndemnul unei prietene (mulţumesc Oana!). Irina a putut admira căluţii, le-a dat câţiva morcovi şi chiar a făcut 3 ture călare sub supravegherea atentă a doua instructoare foarte amabile.

Mai multe detalii puteţi afla de pe site-ul Centrului de Echitaţie de la Herneacova.

Herneacova

Herneacova

Dacă este cald afară, mai puteţi face o plimbare în Parcul Dendrologic de la Bazoş. E frumos!

Bineinţeles că sunt şi alte locuri frumoase în Timişoara şi împrejurimi, dar acestea sunt recomandările mele dacă vizitaţi oraşul de pe Bega cu copii. Am întrebat-o pe Irina care este preferatul ei dintre cele trei şi mi-a răspuns rapid : "toate". Laughing

Poze din Timisoara


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers