Timişoara – un oraş cu o istorie de aproape 1000 de ani

Timişoara – un oraş cu o istorie de aproape 1000 de ani
 
 
 
Au trecut aroximativ 1000 de ani de când Timişoara a fost menţionată pentru prima oară în nişte documente oficiale. 200 de ani mai târziu a fost ridicată Cetatea Timişoara.

Cu aproximativ 300 de ani în urmă era singurul oraş din România în care funcţiona o Fabrică de Bere, iar 10 ani mai târziu se inaugura primul canal navigabil din ţară. Cu exact 268 de ani în urmă, la Timişoara se construia primul spital municipal din ţară (cu 24 de ani înainte-a celui de la Viena şi cu 34 de ani înainte-a celui de la Budapesta), iar în 1760 devenea primul oraş al monarhiei cu străzile iluminate cu lămpi.

Vacanța de vis în Croația

Vacanța de vis în Croația

7 nopți cazare, zbor din București
de la 450 Eur
vezi detalii »

În 1869 în Timişoara circula primul tramvai tras de cai din ţară, an în care s-au făcut şi primele curse de pasageri pe canalul Bega, Timişoara fiind primul oraş din România care a utilizat acest mijloc de transport în comun.

Sejur de lux în Antalya

Sejur de lux în Antalya

7 nopţi cazare, all inclusive, zbor din București, Cluj-Napoca și Timișoara
de la 400 Eur
vezi detalii »

Primul oraş din Europa cu străzile iuluminate electric, prima staţie de salvare din România şi din Ungaria, primele proiecţii cinematografice, primul tramvai electric, primul meci de fotbal, prima maşină de sudat cale ferată din lume sau primul oraş eliberat de comunism sunt doar câteva din evenimentele în care Timişoara a fost prima...

Vezi cum arată acum Timişoara, oraşul cu o istorie de 1000 de ani:

Vacanță de vară în Rodos

Vacanță de vară în Rodos

7 nopți cazare, zbor din București
de la 325 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers