Thassos, o insulă de vis

Thassos, o insulă de vis
 
 
Explorează Budapesta în 4 zile!

Explorează Budapesta în 4 zile!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 140 Eur
vezi detalii »

Suntem oameni hipnotizaţi de verbul "a călători", vizualizăm pământul pe o coală A4, visăm cu ochii deschişi şi ne dăm cu părerea pentru că putem. Nu suntem experţi, dar avem un bagaj mare de informaţii din călătorii virtuale… Am format o mare comunitate pe pagina noastră de Facebook şi ne mândrim cu iubitori de călătorii ca noi. 

Astăzi, Andreea Trofil ne povesteşte vacanţa ei în Thassos.

Între vis și realitate

Ca orice om pasionat de călătorii, pot spune că dacă aș avea mulți bani, i-aș cheltui în mare parte pe vacanțe. Aș vizita cât mai mult, aș cunoaște locuri, oameni și culturi noi. Și aș face poze. Multe poze. Cred că doar așa te mai poți bucura și îți poți reaminti de momentele frumoase pe care le-ai petrecut cândva. Totuși, visul ăsta rămâne pe lista de așteptare. Sper, însă, să nu aștept prea mult.

Vacanța în Thassos

După două vacanțe petrecute pe insula Thassos (Grecia), pot spune că m-am îndrăgostit iremediabil de apa limpede și de un turquoise superb, de apusurile ce inundau cerul de zeci de  culori, de liniștea plajelor sălbatice, de peisajele frumoase, de frumusețea leandrilor și a livezilor de măslini, de muzica grecească auzită la taverne, dar și de oamenii zâmbitori.

Dacă ajungi pe insula Thassos, vei avea ocazia să descoperi mai multe plaje, unele sălbatice și mai puțin ocupate, altele amenajate și mai aglomerate. Unele cu nisip fin, altele cu pietricele sau marmură. Oriunde ai alege să te bucuri de soare, apa mării Egee te va convinge că ești în locul potrivit pentru a avea o vacanță de neuitat.

Îți recomand să vizitezi și Panagia, un mic sat pitoresc, cu străduțe înguste și mai tot timpul plin de turiștii curioși să viziteze cea mai veche fabrică de ulei (tot acolo poți vedea și cel mai vechi măslin din Thassos). De asemenea, în Panagia vei da peste ¨Copacul Iubirii¨ sau celebra căsuță, inedit decorată în nuanțe de roz și mov, de care sigur te vei îndrăgosti.

E greu să redai în cuvinte frumusețile insulei Thassos, însă odată ajuns aici, te vei convinge singur de cât de special este acest loc încărcat de istorie.

Poze deosebite din Thassos, Grecia

    

Întâmpină primăvara la Mediterana, în Sardinia!

Întâmpină primăvara la Mediterana, în Sardinia!

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti
de la 155 Eur
vezi detalii »
4 zile însorite la Atena

4 zile însorite la Atena

3 nopți de cazare, mic dejun, zbor din București
de la 180 Eur
vezi detalii »

Articol şi fotografii de Andreea Trofil

Articol înscris în CONCURS: Povestea ta de vacanţă pe Ghiduri Turistice.
Dacă vrei şi tu să participi la concurs, citeşte regulamentul de aici şi află cum îţi poţi publica povestea de vacanţă pe www.ghiduri-turistice.info.

Fii romantic 4 zile la Verona!

Fii romantic 4 zile la Verona!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 175 Eur
vezi detalii »

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.